fbpx

Η Σχολής Διοίκησης & Οικονομίας του ΤΕΠΑΚ άνοιξε την αυλαία των τελετών αποφοίτησης 2022!

Η Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) άνοιξε χθες βράδυ, στο ∆ημοτικό Κηποθέατρο «Μάριος Τόκας» στη Λεμεσό, την αυλαία των τεσσάρων τελετών αποφοίτησης των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών και φοιτητριών του Πανεπιστημίου, στην παρουσία και της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, κυρίας Αννίτας Δημητρίου.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής τελετής, απονεμήθηκαν οι προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών στους απόφοιτους και απόφοιτες καθώς επίσης τα βραβεία στους/στις πρωτεύσαντες/πρωτεύσασες φοιτητές/φοιτήτριες των Τμημάτων Διοίκησης ξενοδοχείων και Τουρισμού και του Τμήματος Εμπορίου, Χρηματοοικονομικών και Ναυτιλίας της Σχολής.

Απονεμήθηκαν, επίσης, τα βραβεία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το Πρώτο Βραβείο, ύψους δέκα χιλιάδων ευρώ, απονεμήθηκε στην απόφοιτο του Τμήματος Επιστημών Αποκατάστασης Ελένη Γιαννακού, για την υψηλότερη ακαδημαϊκή επίδοση και το ήθος που επέδειξε κατά τη διάρκεια των σπουδών της.  Το Δεύτερο Βραβείο του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, ύψους πέντε χιλιάδων ευρώ, απονεμήθηκε στην απόφοιτο του Τμήματος Επιστημών Αποκατάστασης Χριστίνα Κατσαρά, για τη δεύτερη υψηλότερη ακαδημαϊκή επίδοση και το ήθος που επέδειξε κατά τη διάρκεια των σπουδών της.

Σε ομιλία του, ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, Καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης αναφέρθηκε στους φοιτητές και φοιτήτριες του ΤΕΠΑΚ «που προσπαθούν να αλλάξουν τον κόσμο», κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στους νικητές και νικήτριες των Φοιτητικών Βραβείων Ήθους και Κοινωνικής Προσφοράς. Ενός νέου θεσμού που θεσπίστηκε για πρώτη φορά πέρυσι από το Πανεπιστήμιο με σκοπό να τιμήσει και να επιβραβεύσει τις φοιτήτριες και τους φοιτητές που καταφέρνουν να ξεχωρίσουν για το ήθος και την εθελοντική τους δράση προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Απευθυνόμενος προς τους απόφοιτους και τις απόφοιτες της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας, ο Πρύτανης τους/τις κάλεσε να επενδύσουν στις επιστημονικές γνώσεις που έχουν αποκτήσει κατά τη διάρκεια των σπουδών τους «για να δημιουργήσετε τις μικρές και μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η κοινωνία μας. Πάντα να θέτετε υψηλούς στόχους, να επιζητάτε την πρόοδο και να έχετε πάντα σαν κινητήρια δύναμη, σε ό,τι κάνετε, τον συνάνθρωπο σας, ειδικά αυτούς που είναι στο περιθώριο ή χρειάζονται τη βοήθεια σας», πρόσθεσε.

«Το ταξίδι προς την Ιθάκη φυσικά δεν θα είναι εύκολο, οι Κύκλωπες, οι Σειρήνες, η Σκύλλα και η Χάρυβδη περιμένουν να σταματήσουν κάθε προσπάθεια σας για αλλαγή και πρόοδο.  Να θυμάστε πάντα ότι ο φθόνος, το ψέμα και ο ψίθυρος δεν πολεμάτε με τα ίδια όπλα, πολεμάτε με το έργο σας. Να είστε ασταμάτητοι! », κατέληξε ο Παναγιώτης Ζαφείρης, στην ομιλία του.

Σε χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ, Δρ Χρίστος Χωματάς, ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «το Πανεπιστήμιο μας γνωρίζει και αναγνωρίζει τον πολύπλευρο του ρόλο στην κοινωνία, υψώνει το ανάστημα του απέναντι στις προκλήσεις και πρωτοστατεί ως υποστηρικτικός θεσμός της πολιτείας για μια καλύτερη κοινωνία και καλύτερο μέλλον για τον τόπο».

«Νιώθουμε υπερήφανοι διότι το Πανεπιστήμιο μας προχωρά μπροστά με εξωστρέφεια και καθιερώνεται στις συνειδήσεις των πολιτών. Το Πανεπιστήμιο μας μεγαλώνει, εξελίσσεται και ανταποκρίνεται στις προκλήσεις του μέλλοντος», είπε, προσθέτοντας πως «μεγαλύτερη μας πρόκληση αποτελεί η στέγαση των φοιτητών μας, κάτι που αναμένεται να επιλυθεί με την ανέγερση νέων φοιτητικών εστιών στα Κάτω Πολεμίδια στον συνοικισμό Βερεγγάρια, σε γη που μας παραχώρησε η κυβέρνηση με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και σε συνδυασμό με τη λειτουργία των φοιτητικών εστιών της Αρχιεπισκοπής».

Εξέφρασε, επίσης, «ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κύριο Νίκο Αναστασιάδη για τη συμπερίληψη στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης σημαντικών έργων υποδομής του Πανεπιστημίου και τη στήριξη του στην επίτευξη του στόχου για την απόκτηση ιδιόκτητων εγκαταστάσεων στο Κέντρο της Πόλης και στην περιοχή Βερεγγάρια». Καταλήγοντας, απηύθυνε έκκληση προς την πολιτεία «να υλοποιήσει τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου για την επέκταση του πανεπιστημίου στον Β πόλο, κάτι που θα μας δώσει τη δυνατότητα να ενισχύσουμε τις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις μας».

Σε χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της Φοιτητικής Ένωσης του ΤΕΠΑΚ, κ. Εφραίμ Λιλή, ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «η ακαδημαική χρονιά που πέρασε ήταν δύσκολη για το Πανεπιστήμιο μας αλλά και για την πατρίδα μας. Από τη μια η πανδημία, η οποία συνέχιζε να επηρεάζει την κανονική διεξαγωγή των μαθημάτων και από την άλλη, οι δύσκολες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες που ταλανίζουν ολόκληρο τον λαό αλλά ιδιαίτερα τους νέους».

«Η νέα γενιά βιώνει περισσότερο από όλους τις συνέπειες αυτών των δυσχερών συνθηκών. Τα ποσοστά της ανεργίας βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα, με τις νέες αυξήσεις στις τιμές πρώτων ειδών και άλλων, η φτώχεια και η οικονομική εξαθλίωση μαστίζει σε ένα μεγάλο ποσοστό των πολιτών. Είναι λοιπόν φυσικό επακόλουθο οι νέοι της Κύπρου να αναζητούν μια καλύτερη ζωή κάπου άλλου, επιλέγοντας να μεταναστεύσουν σε χώρες στις οποίες υπάρχουν καλύτερες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες», πρόσθεσε.

«Τα τελευταία χρόνια η φοιτητική κοινότητα δέχθηκε πλήγματα με περικοπές που έχουν γίνει από το κράτος στα φοιτητικά επιδόματα και στα ιδρύματα κρατικών υποτροφιών. Αξίζει όμως να σημειωθεί η πολυδιάστατη προσπάθεια που γίνεται από το Πανεπιστήμιο μας, παρέχοντας βοήθεια σε όσους φοιτητές μας το έχουν ανάγκη. Γι΄αυτό τον λόγο, θα θέλαμε από αυτό το βήμα να ευχαριστήσουμε δημόσια το Πανεπιστήμιο για τη συνεχή συνεισφορά του αλλά και να παρακαλέσουμε να συνεχίζει να είναι δίπλα σε όλους τους φοιτητές», κατέληξε ο κ. Λίλη.

Η πρωτεύσασα προπτυχιακή φοιτήτρια της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας για την ακαδημαϊκή χρονιά 2021 -2022, κα Χρυσταλλένη Δημητρίου, στον δικό της χαιρετισμό και απευθυνόμενη στους συμφοιτητές και συμφοιτήτριες της είπε: “Η σημερινή μέρα μας ανήκει δικαιωματικά. Παρόλες τις αντίξοές συνθήκες που αντιμετώπισε η κοινωνία κατά τα χρόνια των σπουδών μας, εμείς με αφοσίωση, επιμονή, κόπο και προσπάθεια τα καταφέραμε. Πρέπει να συνεχίσουμε  να προσπαθούμε διότι εμείς είμαστε αυτοί που θα χαράξουμε το μέλλον αυτής της κοινωνίας αξιοποιώντας τις πολύτιμες γνώσεις και αξίες που αποκομίσαμε μέσα από τις σπουδές μας».

«Για μια κοινωνία καλύτερη πρέπει να συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε σε οποιαδήποτε μορφή βίας, ρατσισμού, μισογυνισμού και διαφθοράς. Πρέπει να συνεχίσουμε να βοηθούμε τους συνανθρώπους μας και να σεβόμαστε το περιβάλλον.  Κυρίως όμως πρέπει συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε, να θέτουμε ψηλούς στόχους και ποτέ να μην τα παρατούμε ακόμα και αν οι πιθανότητες είναι εναντίον μας[…]», κατέληξε.

Στον δικό της χαιρετισμό, η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κα Αννίτα Δημητρίου, ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «με μεγάλη χαρά βρίσκομαι εδώ σήμερα, για να μοιραστώ μαζί σας τη σπουδαία αυτή στιγμή της αποφοίτησης τριακοσίων και πλέον νέων πτυχιούχων, μεταπτυχιακών φοιτητών/φοιτητριών και διδακτόρων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, τους οποίους και συγχαίρω για την επιτυχία τους».

«Οι σπουδές σας, προσανατολισμένες στην οικονομία, τη διοίκηση και την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας, ανταποκρίνονται στην αναγκαιότητα της διατήρησης από μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας ενός υψηλού επιπέδου ανθρώπινου δυναμικού, το οποίο έχει καταστήσει την Κύπρο, εδώ και δεκαετίες,  σημαντικό επιχειρηματικό, χρηματοοικονομικό και πρόσφατα ενεργειακό κόμβο», σημείωσε.

«Θα ήθελα συνεπώς να συγχαρώ θερμά το διεθνούς κύρους διδακτικό και διοικητικό προσωπικό του ΤΕΠΑΚ για τον σχεδιασμό και τη διεκπεραίωση απαιτητικών και καινοτόμων προγραμμάτων σπουδών που αφορούν σε πυλώνες της κυπριακής επιχειρηματικής δραστηριότητας, τα χρηματοοικονομικά, το εμπόριο και τη ναυτιλία, τη διοίκηση τουρισμού και επιχειρήσεων φιλοξενίας. Τομείς που αποτελούν ζωτικούς οικονομικούς πνεύμονες του τόπου, με δραστική συνεισφορά στο ΑΕΠ της χώρας. Παρέχοντας σφαιρική, αλλά και εξειδικευμένη εκπαίδευση και εξοικείωση με τις εμπειρικές πρακτικές του επιχειρηματικού κόσμου, τα προγράμματα της Σχολής σας προετοιμάζουν τους φοιτητές για την επιτυχή αντιμετώπιση των πολλαπλών προκλήσεων σε ένα ταχύτατα μεταβαλλόμενο οικονομικό, παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον», κατέληξε η Πρόρδρος της Βουλής.

Την Τρίτη, 21 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί η 2η τελετή αποφοίτησης των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών και φοιτητριών της Σχολής Επιστημών Υγείας και των Τμημάτων Επιστημών Αποκατάστασης και Νοσηλευτικής. Θα ακολουθήσουν άλλες δύο τελετές αποφοιτήσης την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Όλες οι τελετές μεταδίδονται ζωντανά μέσω του επίσημου λογαριασμού του Πανεπιστημίου στο YouTube ΕΔΩ!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending