fbpx

5+1 σημάδια ότι δεν πίνεις αρκετό νερό & ο οργανισμός σου το «φωνάζει» με κάθε τρόπο!

Το νερό είναι απαραίτητο για την υγεία μας και την ομαλή λειτουργία του οργανισμού μας, γι’ αυτό και πρέπει να πίνουμε αρκετό καθημερινά!

Για κάποιους ανθρώπους αυτό δεν είναι και τόσο εύκολο, για διάφορους λόγους, όπως για παράδειγμα η γεύση. Ωστόσο, θα πρέπει να καταναλώνεις συχνά νερό μέσα στη μέρα και ειδικότερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ο οργανισμός μας, όταν έχει ανάγκη από νερό μας «στέλνει» διάφορα σημάδια, τα οποία δεν πρέπει να αγνοούμε. Πιο κάτω, λοιπόν, σου μαζέψαμε τα πιο σημαντικά που «φωνάζουν» ότι δεν πίνεις αρκετό νερό (και πρέπει να αρχίσεις)!

Δες πιο κάτω τα σημάδια:

1
Ασταμάτητη δίψα

Freepik.com

Φυσικά και το πρώτο σημάδι που σου στέλνει ο οργανισμός σου φωνάζοντας σου «χρειάζομαι περισσότερο νερό» είναι η δίψα.

Όταν νιώθουμε συνεχώς διψασμένοι και χωρίς ιδιαίτερο λόγο, τότε λείπει από τον οργανισμό μας η τακτική κατανάλωση νερού! Αν όμως πίνεις συνέχεια άλλα ροφήματα (π.χ. αναψυκτικά) όταν νιώθεις δίψα, τότε πάλι δεν βοηθάς.

Πιθανόν να το έχεις ήδη ακουστά, αλλά αν δεν το ξέρεις τότε θα πρέπει να μάθεις πως ένας οργανισμός για να παραμένει ενυδατωμένος χρειάζεται το λιγότερο 8 ποτήρια νερού καθημερινά.

2
Σπάνιες επισκέψεις στην τουαλέτα

Freepik.com

Tο πεπτικό σύστημα επηρεάζεται όταν δεν καταναλώνουμε αρκετό νερό. Όσο πιο πολλά τα ποτήρια που «κατεβάζεις», τόσο πιο εύκολο κάνεις το «ταξίδι» του φαγητού σου, ενώ στην αντίθετη περίπτωση παραπονιέσαι για την κοιλιά σου! 

Επίσης ακόμη και τα ούρα μας όταν δεν πίνουμε αρκετό νερό γίνονται πιο σπάνια και σκουρόχρωμα… Αυτό συμβαίνει επειδή δεν αποβάλεις τις τοξίνες, με αποτέλεσμα να παραμένουν στον οργανισμό σου.

3
Ξηρά χείλη και μάτια 

Freepik.com

Αν έχεις συνεχώς σκασμένα χείλη και δεν ξέρεις τον λόγο, τότε -ίσως- θα πρέπει να σκεφτείς πόσο συχνά πίνεις νερό!

Τα χείλη μας παραμένουν ξηρά κι έπειτα σκάνε όταν ο οργανισμός μας είναι πιο ξηρός και από τη Σαχάρα… Άρα άλλο ένα «καμπανάκι» που προσπαθεί να σε υπενθυμίσει…

Μπορεί ακόμη και να έχεις μια περίεργη αίσθηση και στα μάτια σου εξαιτίας της έλλειψης υγρασίας, μιας και οι δακρυϊκοί πόροι δεν «ποτίζονται» αρκετά για να παράξουν.

4
Δυσοσμία στην αναπνοή

Freepik.com

Όταν η δυσοσμία στην αναπνοή δεν υποχωρεί ούτε αν φας τσίχλα, κουφέτα, κ.α, τότε σημαίνει πως αυτή η μυρωδιά είναι συνέπεια της μη επαρκούς κατανάλωσης νερού!

Πίνοντας νερό παράγεται περισσότερο σάλιο, το οποίο βοηθά στην απομάκρυνση βακτηρίων από το στόμα. Οπότε όσο λιγότερο νερό πίνεις τόσο πιο ξηρό είναι το στόμα σου, επιτρέποντας την ανάπτυξη βακτηρίων που προκαλούν άσχημες μυρωδιές!

5
Κούραση, πονοκέφαλος και ζαλάδες

Freepik.com

Όταν πίνεις ελάχιστο έως και καθόλου νερό προκαλείς απώλεια υγρών στο σώμα σου. Εξαιτίας αυτής της κατάστασης μπορεί να σημειωθεί μείωση στον όγκο αίματος, πράγμα που προκαλεί παραπάνω πίεση στην καρδιά ώστε να μεταφέρει οξυγόνο στα όργανα και τους μύες!

Αν δεν είσαι αρκετά ενυδατωμέν@, λοιπόν, μην απορείς αν αισθάνεσαι έντονη κούραση.

Ούτε ο εγκέφαλος μπορεί να μείνει ανεπηρέαστος από αυτή την κατάσταση, έτσι οι πονοκέφαλοι γίνονται συχνότεροι, όπως επίσης και οι ανυπόφορες ζαλάδες.

6
Συχνές και ανεξήγητες λιγούρες

Freepik.com

Καθώς ο οργανισμός μας προσπαθεί να παράξει ενέργεια «ζητάει» απελπισμένα ζάχαρη μέσω σοκολάτας, μπισκότων και γενικότερα γλυκών, μιας και δεν μπορεί να την πάρει από το νερό.

Ως αποτέλεσμα και δεν ενυδατώνεσαι και καταναλώνεις περισσότερες θερμίδες χωρίς να το καταλαβαίνεις…

Το νερό, εκτός από όλα τα υπόλοιπα, έχει λιποδυαλιτικές ικανότητες. Άρα, αν θες να χάσεις μερικά κιλά κι ενώ ακολουθείς μια σωστή διατροφή δεν τα καταφέρνεις, τότε αυτή είναι -ίσως- η αδυναμία σου στην απώλεια βάρους.

Μήπως ήρθε η ώρα να ξεκινήσεις να πίνεις περισσότερο νερό;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending