fbpx

Τελετή Αποφοίτησης Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Λευκωσίας!

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Ιουνίου 2022 στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Λευκωσίας (ΠΛ) η όγδοη τελετή αποφοίτησης της Ιατρικής Σχολής στην παρουσία του Υπουργού Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα.

Ο Κοσμήτορας Καθηγητής Ανδρέας Χαραλάμπους αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα επιτεύγματα της Ιατρικής Σχολής στους τομείς της εκπαίδευσης, της καινοτομίας, και της προσφοράς και αλληλεπίδρασης με την κοινωνία. Ανέδειξε το πλούσιο ερευνητικό έργο και τις δημοσιεύσεις της Σχολής, που συμβάλλουν σημαντικά στη διεθνή κατάταξη του Πανεπιστημίου, και σημείωσε το υψηλό ποσοστό απασχόλησης των αποφοίτων, που φτάνει το 99.8%, σε 200 και πλέον ιατρικά κέντρα παγκόσμια.

Στο μήνυμα  του, ο Πρύτανης Καθηγητής Φίλιππος Πουγιούτας αναφέρθηκε στο όραμα της Ένωσης Ευρωπαϊκών Πανεπιστήμιων για το 2030 ‘Πανεπιστήμια χωρίς Τείχη’ και κάλεσε τους απόφοιτους να διαδραματίσουν το δικό τους ρόλο για ένα καλύτερο, πράσινο, ψηφιακό, και χωρίς αποκλεισμούς κόσμο.  Τους κάλεσε να συμβάλουν, ως επαγγελματίες γιατροί, στην  καλύτερη προαγωγή της υγείας και της ευημερίας των ανθρώπων και στην άρση της ανισότητας και της αδικίας στην παροχή ιατρικής φροντίδας.

Κατά τη διάρκεια της τελετής αναγορεύθηκαν σε Επίτιμους Διδάκτορες Ιατρικής τρεις προσωπικότητες της Κύπρου με σημαντική προσφορά στους τομείς της υγείας και της ιατρικής στην Κύπρο: Στο γιατρό Λάκη Αναστασιάδη για τη γενική προσφορά του στην ιατρική και ειδικότερα για την καταγραφή της ιστορίας της ιατρικής στην Κύπρο με την έκδοση του τόμου ‘Κυπρίων ιατρών έργα: η ιατρική στην Κύπρο 1950-2015’, στη γιατρό Άννα Αχιλλεούδη σε αναγνώριση της ανιδιοτελούς και πολύχρονης προσφοράς της ως ιδρύτριας και προέδρου του Παγκύπριου Συνδέσμου Καρκινοπαθών και Φίλων, ΠΑΣΥΚΑΦ, και για την προσφορά της στην ιατρική, και στον πρώην Υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου για το όραμα, την αποφασιστικότητα και τις άοκνες προσπάθειές του για εφαρμογή του Γενικού Συστήματος Υγείας.

Το διεθνές βραβείο ‘Πάνος Εγγλέζος’ απονεμήθηκε στον Αμερικανό Καθηγητή Αιματολογίας Alan R. Cohen.  Το βραβείο θεσπίστηκε από τη Διεθνή Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας (ΔΟΘ) προς τιμή και αναγνώριση της διαχρονικής και εθελοντικής συμβολής του Πάνου Εγγλέζου στον τομέα της Θαλασσαιμίας και απονέμεται κάθε δύο χρόνια από την Ιατρική Σχολή του ΠΛ και τη ΔΟΘ, στο άτομο που με τη δράση και συνεισφορά του έχει διαπρέψει στον τομέα των διαταραχών της αιμοσφαιρίνης και του ευρύτερου χώρου της δημόσιας υγείας.

Οι απόφοιτοι της Ιατρικής Σχολής προέρχονται από έξι προγράμματα σπουδών: το Πτυχίο Ιατρικής MD (Doctor of Medicine), το Πτυχίο Ιατρικής MBBS (Bachelor of Medicine, Bachelor of Surgery), το Πτυχίο Βιοϊατρικών Επιστημών, και τα Μεταπτυχιακά στην Οικογενειακή Ιατρική, Δημόσια Υγεία και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας.

Η τελετή έληξε με τον όρκο του Ιπποκράτη από τους απόφοιτους των δύο ιατρικών προγραμμάτων, MD και MBBS.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending