fbpx

Αυτές είναι οι 5 δημοφιλέστερες παραλίες του νησιού σύμφωνα με το… κυπριακό Instagram!

Η χώρα μας φημίζεται για τις όμορφες παραλίες της και γι’ αυτό άλλωστε κάθε χρόνο τουρίστες απ’ όλο τον κόσμο κάνουν την επίσκεψή τους στο νησί μας!

Στην εποχή που ζούμε, όπως θα ήταν φυσικό κάποιες από αυτές έχουν την «τιμητική» τους στο Instagram, καθώς πέραν από τα δροσερά και καταγάλανά τους νερά προσφέρονται και για Instagrammable φωτογραφίες.

Έτσι, πιο κάτω έχουμε μαζέψει τις 5 κυπριακές παραλίες που έχουν κερδίσει την «ψήφο» του κοινού, το οποίο λατρεύει να τις φωτογραφίζει και να απολαμβάνει εκεί το μπάνιο του κάθε καλοκαίρι!

Δες πιο κάτω τις δημοφιλέστερες παραλίες στο κυπριακό Instagram:

1
Πέτρα του Ρωμιού

philenews.com

Λίγο η μυθολογία, λίγο η μαγευτική ομορφιά του τοπίου, λίγο τα καταγάλανα νερά… Ε, δεν θέλει και πολύ για να βρίσκεσται στη λίστα με τις δημοφιλέστερες παραλίες της Κύπρου!

Η πέτρα του Ρωμιού ή αλλιώς Βράχος της Αφροδίτης είναι από τις πιο φημισμένες στον κόσμο και βρίσκεται κατά μήκος μιας από τις ομορφότερες ακτές του νησιού, στη νοτιοδυτική ακτή της Επαρχίας Πάφου!

2
Παραλία Ζαπάλο

allaboutlimassol.com

Στην περιοχή του κόλπου της Επισκοπής στην επαρχία Λεμεσού, υπάρχει ένας μυστικός αλλά απρόσιτος παράδεισος, τον οποίο «χαίρονται» μόνο μερικές δεκάδες άνθρωποι και ψαράδες!

Η διοίκηση των Βρετανικών Βάσεων, προσπάθησε πολλές φορές να αποκόψει τον μοναδικό δρόμο που οδηγεί στην πανέμορφη αυτή παραλία. Ωστόσο οι άνθρωποι που γνωρίζουν την παραλία αφαιρούσαν τα συρματοπλέγματα και έριχναν κάτω τις πόρτες που τους έκλειναν τον δρόμο!

3
Παραλία Κόννος

cyprusalive.com

Η χρυσή παραλία και τα πεντακάθαρα τιρκουάζ νερά της την κατατάσσουν δικαίως ανάμεσα στις πιο γραφικές παραλίες του νησιού!

Η παραλία του Κόννου, έχει πάντα ήρεμα νερά, καθώς οι απότομες και πευκόφυτες πλαγιές, την προστατεύουν από ανέμους. Το καλοκαίρι κατακλύζεται κυριολεκτικά από κόσμο και σπάνια θα βρεις κενή ξαπλόστρα μετά τις 9:00-9:30 το πρωί. Αυτό άλλωστε φαίνεται κι από τα posts στο Instagram!

4
Πρωταράς

speafamagusta.wordpress.com

Η αλήθεια είναι ότι δεν μας κάνει εντύπωση που οι παραλίες του Πρωταρά αποτελούν μια κατηγορία μόνες τους και δεν βλέπουμε κάποια συγκεκριμένη στη λίστα!

Η περιοχή του Πρωταρά φημίζεται όχι μόνο για την ομορφιά και το απέραντο γαλάζιο που μπορείς να απολαύσεις σε όποια παραλία κι αν βρεθείς, αλλά και για τα πεντακάθαρα νερά. Βέβαια, όταν γεμίζουν από κόσμο το καλοκαίρι είναι σχεδόν αδύνατον να παραμείνουν τόσο καθαρά!

5
Blue Lagoon – Ακάμας

akamasboattrip.com

Ο Ακάμας τα τελευταία χρόνια γίνεται όλο και πιο γνωστός και δημοφιλής προορισμός και δεν έχει τίποτα απολύτως να ζηλέψει από τα εξωτικά μέρη του εξωτερικού. Αυτό χάρη στη φυσική ομορφιά της περιοχής!

Όχι μόνο οι Κύπριοι, αλλά και οι ξένοι τουρίστες επιλέγουν να οργανώσουν μονοήμερες εκδρομές στον Ακάμα και στην παραλία Blue lagoon και μπορούμε να καταλάβουμε τον λόγο…

Εσύ ποια από τις πιο πάνω παραλίες επισκέπτεσαι πιο συχνά;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending