fbpx

Βιωσιμότητα στο σπίτι: Πώς βάζουμε μικρές οικολογικές συνήθειες στην καθημερινή μας ζωή!

Σε έναν κόσμο που διαρκώς αλλάζει, τα μεγάλα ζητήματα είναι η κλιματική αλλαγή και η βιωσιμότητα. Επιβάλλεται όμως, η βιωσιμότητα να μην αντιμετωπίζεται ως μία θεωρητική τάση αλλά ως μία σειρά πρακτικών, συγκεκριμένων δράσεων που ενσωματώνονται στην καθημερινότητά μας. Δεν είναι εύκολο να αλλάξουμε δραστικά τις συνήθειές μας από τη μια μέρα στην άλλη, μπορούμε όμως να κάνουμε μικρές αλλαγές χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, που θα έχουν όμως μακροπρόθεσμα πολύ μεγάλο αντίκτυπο!

Είναι στο χέρι όλων μας να έρθουμε πιο κοντά σε αυτόν τον στόχο και ο καθένας μας μπορεί να συμβάλει σε αυτό, για να εξασφαλίσουμε ένα μέλλον όπου τα παιδιά μας θα μεγαλώνουν με ασφάλεια και υγεία.

Για τη Lidl Κύπρου, η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να κάνει πραγματικότητα το όραμα μιας καλύτερης καθημερινής ζωής, δημιουργώντας θετικό αντίκτυπο στους ανθρώπους και το περιβάλλον. Γι’ αυτό και στα πλαίσια των οικολογικών της ενεργειών, η Lidl Κύπρου εμπνεύστηκε τα Lidl Eco Hacks. Στα πλαίσια της νέας αυτής καμπάνιας, η Lidl Κύπρου δημιούργησε μια σειρά από επεισόδια με native τοπικό περιεχόμενο από ανθρώπους που ζουν στην Κύπρο με καθημερινά, εύκολα life hacks που αποτυπώθηκαν σε μια σειρά από μικρά social media βίντεο.

Ποιοι είναι όμως οι νεαροί ακτιβιστές που ένωσαν τις δυνάμεις τους για να φτιάξουν τα Lidl Eco Hacks σε αυτή τη νέα, οικολογική ενέργεια της Lidl Κύπρου;

Η αρχιτέκτονας Νατάσα Χρίστου, sustainability consultant και συνιδρύτρια στο Gardens of the Future, στα δύο βίντεο που ετοίμασε για τα Lidl Eco Hacks, μας δείχνει πώς να φτιάξουμε φυσικό λίπασμα στο σπίτι, αλλά και πώς να φτιάξουμε τον δικό μας λαχανόκηπο από απομεινάρια της κουζίνας μας!

Η σεφ Μαρία Μαρκιτανή προσπαθεί να μην πετάει τίποτα από την κουζίνα της, αλλά βρίσκει δημιουργικούς τρόπους να μετατρέπει τα περισσεύματα σε κάτι νέο! Στο δικό της βίντεο για τα Lidl Eco Hacks μας δείχνει ιδέες για να εκμεταλλευτούμε το ψωμί που μας περίσσεψε!

Η Έλενα Ολυμπίου, ραδιοφωνική παραγωγός, ηθοποιός και πρέσβειρα του οργανισμού UNRF Unic για την κλιματική αλλαγή, μας δείχνει εύκολες συμβουλές για να μειώσουμε τη σπατάλη του νερού στο σπίτι!

Η Χαρά Οδυσσέως, διατροφολόγος και συγγραφέας βιβλίου με vegan συνταγές, στο δικό της επεισόδιο Lidl Eco Hacks μας δείχνει πώς να αποθηκεύουμε τα λαχανικά μας για να διαρκούν περισσότερο χρονικό διάστημα προτού χαλάσουν, μειώνοντας έτσι τη σπατάλη φαγητού!

H Zωή Φιλίππου, fashion & textile designer και σημιουργός του brand Cherry & Mint, στο δικό της #LidlEcoHacks επεισόδιο μας βάζει στο νόημα της φιλοσοφίας του upcycling και μας δείχνει πώς να δώσουμε νέα πνοή στα παλιά μας ρούχα.

Η ραδιοφωνική παραγωγός Φαίδρα Σαρικάκη, φιλόζωη και γνωστή σκυλομαμά, γνωρίζει πως το πλαστικό είναι ίσως το πιο ρυπογόνο υλικό στον πλανήτη, έτσι στο δικό της βίντεο για τα Lidl Eco Hacks, μας δείχνει εναλλακτικές λύσεις για το πώς να μειώσουμε δραστικά τη χρήση του στην καθημερινότητά μας!

Τα παιδιά της makeART, εκτός από το να φτιάχνουν εντυπωσιακές δημιουργίες, έχουν και περιβαλλοντική συνείδηση και είναι υπέρμαχοι της φιλοσοφίας του upcycling. Ποτέ δεν πετάνε παλιά ή σπασμένα έπιπλα, αλλά βρίσκουν τρόπους να τους δώσουν νέα ζωή μεταμορφώνοντάς τα σε κάτι άλλο ή δίνοντάς τους νέες χρήσεις. Στο δικό τους επεισόδιο, θα μας δείξουν πώς να δώσουμε νέα χρήση σε κάτι φαινομενικά άχρηστο!

Το όραμα της Lidl Κύπρου είναι να συνεχίσει να μας εμπνέει να προχωρούμε σε μικρές αλλαγές ώστε να μειώσουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα και να απολαύσουμε μια βιώσιμη ζωή στο σπίτι. Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί ένα ακόμη κομμάτι της πλούσιας περιβαλλοντικής δράσης που ανέπτυξε τα τελευταία χρόνια και καταπιάνεται με θέματα όπως το zero waste, η επανάχρηση ή η μεταμόρφωση παλιών υλικών (reusable items & upcycling), την εξοικονόμηση νερού και άλλων ενεργειών με στόχο ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

Δες όλα τα επεισόδια στο #LidlEcoHacks στα social media της Lidl Κύπρου!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending