fbpx

Αυτές είναι οι τιμές των ενοικίων για φοιτητές σε Κύπρο & Ελλάδα… Ένα σοκ το πάθαμε!

Λίγο η πανδημία, λίγο ο πόλεμος ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία… Ε, δεν θέλει και πολύ για να πάρουν «φωτιά» οι τιμές σε όλους τους τομείς!

Εκτός από τη βενζίνη και το πετρέλαιο που η αύξησή στις τιμές τους δεν έχει προηγούμενο, εκτοξεύτηκαν και οι τιμές των ενοικίων για φοιτητές, τόσο στην Κύπρο, όσο και στην Ελλάδα!

Πλέον, φθηνότερο θα μας έρχεται αν αγοράσουμε… χρυσάφι, πάρα να νοικιάσουμε διαμέρισμα σε φοιτητική περιοχή. Ξοδεύοντας αρκετές ώρες στα social media, αναπόφευκτα πέφτουμε πάνω σε αγγελίες για φοιτητικά διαμερίσματα και η αλήθεια είναι ότι με τις τιμές που βλέπουμε δεν ξέρουμε αν πρέπει να γελάμε ή να κλαίμε.

Δες πιο κάτω τις τιμές φοιτητικών ενοικίων σε Κύπρο και Ελλάδα:

dimokratiki.gr

Οι τιμές των διαμερισμάτων δεν αυξήθηκαν μόνο για τους φοιτητές, αλλά παρατηρείται αύξηση σε διαμερίσματα όλων των προτιμήσεων (π.χ για οικογένειες, ζευγάρια κ.α.). Παρ’ όλα αυτά είναι τουλάχιστον εξωφρενικό η ελάχιστη τιμή των φοιτητικών ενοικίων να είναι ψηλότερη από το μισό του κατώτατου μισθού (€870).

Το πιο λυπηρό, όμως, είναι ότι το ποσό τις πλείστες φορές δεν είναι αντιπροσωπευτικό της κατάστασης των διαμερισμάτων. Κτήρια που θυμίζουν περασμένους αιώνες, χωρίς ασφάλεια και έπιπλα που μοιάζουν λες και τα πήραν από σκουπιδότοπο είναι μόνο μερικά από τα αντικρίσματα με τα οποία ήρθαν αντιμέτωποι οι περισσότεροι φοιτητές που ψάχνουν χώρο διαμονής!

1
Τιμές ενοικίων στην Κύπρο ανά περιοχή:

Το Alpha News πρόσφατα πραγματοποίησε μια έρευνα για τις τιμές των ενοικίων σε όλες τις πόλεις και τα αποτελέσματα έδειξαν αυτό που ήδη γνωρίζαμε… Ότι οι τιμές είναι πιο ψηλές… και από τις θερμοκρασίες του Αυγούστου!

Συγκεκριμένα στη Λευκωσία οι πιο χαμηλές τιμές για ένα μονάρι κυμαίνονται από €500-600, ενώ για δυάρι το ελάχιστο κόστος ανέρχεται στα €800! Στη Λεμεσό οι τιμές για τα μονάρια ξεκινούν από €800-900 (!!!) και για δυάρι η χαμηλότερη τιμή είναι τα €1.300… Ενώ η πόλεις με τα πιο φθηνά (αναλόγως) ενοίκια είναι η Λάρνακα και η Πάφος, αφού οι τιμές ξεκινούν από €400-500 για μονάρι και από €500-600 για δυάρι.

2
Τιμές ενοικίων στην Ελλάδα ανά περιοχή:

foititikanea.gr

Για τις τιμές των ενοικίων στην Ελλάδα πραγματοποίησε σχετική έρευνα το Philenews και παρόλο που τα νούμερα είναι χαμηλότερα από αυτά της Κύπρου, δεν παύουν να σημειώνουν σημαντική αύξηση σε σχέση με παλιότερες εποχές.

Αν σπουδάζεις στην Αθήνα και ενδιαφέρεσαι να ενοικιάσεις στην περιοχή Ζωγράφου, διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου και 80 τ.μ. έχει ενοίκιο €600, ενώ στην ίδια περιοχή νοικιάζεται διαμέρισμα 50 τ.μ. €430. Στην περιοχή των Αμπελόκηπων ενοικιάζεται διαμέρισμα δύο υπνοδωματίων €650 τον μήνα και προς τη Μεσογείων διαμέρισμα 52 τ.μ. έχει ενοίκιο €500 τον μήνα.

Στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο κέντρο της πόλης, το φθηνότερο που θα βρεις είναι στούντιο 25 τ.μ. με ενοίκιο €340, ενώ διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου επιπλωμένο δίπλα στα πανεπιστήμια, στην περιοχή Αγίου Δημητρίου, έχει ενοίκιο €420. Στην Καμάρα, διαμέρισμα 56 τ.μ. έχει ενοίκιο €450 τον μήνα.

Στην Πάτρα διαμέρισμα 40 τ.μ. για φοιτητές νοικιάζεται €270 τον μήνα και διαμέρισμα 50 τ.μ. προσφέρεται με ενοίκιο €350. Στα Ιωάννινα, το ενοίκιο στο κέντρο της πόλης κυμαίνεται στα €400-450, ενώ διαμέρισμα 35 τ.μ. σε φοιτητικό συγκρότημα έχει ενοίκιο €330 τον μήνα.

newsbomb.gr

Για να μην στα πολυλογούμε… οι τιμές αυξήθηκαν υπερβολικά και αυτό είναι φανερό. Τώρα, μια καλή λύση για τους φοιτητές προκειμένου να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές υποχρεώσεις είναι να βρουν μια δουλειά για να βγάζουν τα προς το (ενοικιά-)ζην…

Εκτός κι αν θέλεις να γίνεις τράπερ… Δεν χρειάζεται να έχεις φωνή και ό,τι κι αν γράψεις θα γίνει επιτυχία και τότε -όχι μόνο- θα έχεις λεφτά για ενοίκιο, αλλά θα σου περισσεύουν και για κότερα, ελικόπτερα, κ.α. #ΝΟΤ ?

Γράψε μας στα σχόλια σου την άποψή σου για τις τιμές των φοιτητικών ενοικίων!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending