fbpx

5 πράγματα που κάνεις σχεδόν κάθε μέρα & βοηθούν να χάνεις θερμίδες (όμως δεν είχες ιδέα)!

Δεν λέμε και το γυμναστήριο έχει τα πλεονεκτήματά του, άλλα το να χάνεις θερμίδες εύκολα και χωρίς πολύ κόπο είναι κάτι που όλοι χρειαζόμαστε κάποιες φόρες!

Ειδικά, τις δύσκολες μέρες που θέλεις απλά να μείνεις στο σπιτάκι σου να χαλαρώσεις μετά από μια πιεστική μέρα στο πανεπιστήμιο ή τη δουλειά, που δεν έχεις όρεξη να γυμναστείς…

Γι’ αυτό, σου βρήκαμε τρόπους με τους οποίους χάνεις θερμίδες… κάνοντας απλά, καθημερινά πράγματα που δεν είχες ιδέα ότι σε βοηθούν στο κομμάτι των θερμίδων! 😉

Δες τα πιο κάτω:

1
Όταν κάνεις ζεστό μπάνιο

Freepik.com

Μπορεί να σου φαίνεται περίεργο για να το θεωρήσεις αληθινό, αλλά σύμφωνα με έρευνες, ένα ζεστό μπάνιο (1 ώρας) θα βοηθήσει στο να κάψεις περίπου 120-130 θερμίδες!

Ποι@ δεν θέλει να χαλαρώνει με χαλαρή μουσικούλα μέσα στο νέρο και να χάνει χωρίς κόπο θερμίδες; Αν, λοιπόν, υπάρχουν μέρες που βαριέσαι να γυμναστείς, μπορείς άνετα να χαλαρώσεις στη μπανιέρα σου και να χάσεις αυτόματα μερικές περιττές θερμίδες.

2
Όταν βλέπεις ταινίες θρίλερ

Freepik.com

Ήξερες ότι όταν βλέπεις θρίλερ χάνεις θερμίδες; Βλέποντας τέτοιου είδους ταινίες οι καρδιακοί μας παλμοί αυξάνονται και το αίμα κυκλοφορεί γρηγορότερα.

Έτσι επιταχύνεται ο μεταβολισμός μας, με αποτέλεσμα ακόμα και ξαπλώνοντας στο κρεβατάκι μας να μπορούμε να χάσουμε θερμίδες.

3
Όταν κλαις

Freepik.com

Σου έτυχε ποτέ να παρατηρήσεις ότι μετά από ένα μεγάλο ξέσπασμα σε κλάματα να νιώθεις αδυναμία και κούραση; Αυτό δεν γίνεται μόνο λόγω της εξάντλησης, άλλα και επειδή χάνεις θερμίδες.

Όταν κλαίμε υπερλειτουργεί ο καρδιακός παλμός. Γι’ αυτό λοιπόν, κλάψετε ελευθέρα. Χαχα. Βγάλε όλο τον θύμο από μέσα σου και μην καταπιέζεις τον εαυτό σου, να αγνοεί τα συναισθήματά σου! Θα κάψεις θερμίδες και ταυτόχρονα θα δεις ότι θα νιώσεις και πιο ανακουφισμέν@.

Ειδικά αν έχουμε και χωρισμένους στην παρέα… Κλάψετε αγάπες μου, ελεύθερα. Έτσι θα τ@ κάνεις να μετανιώσει όταν δει ότι εσύ είσαι καλύτερα χωρίς αυτ@ και έκανες “glow up”!

4
Όταν κάνεις shopping… therapy

Freepik.com

Όταν πας για Shopping Therapy φαντάζομαι ότι είσαι κι εσύ από αυτ@ που γυρνάς με τις ώρες, μέχρι να βρεις τα κατάλληλα ρούχα που θα σου ταιριάζουν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να περπατάς πολύ και όταν επιστρέψεις σπίτι νιώθεις ότι ήρθες από κάποιον αγώνα τρεξίματος.

Χωρίς να θέλω να σε κάνω να τρέχεις στα μαγαζιά, σε ενημερώνω απλά ότι κουβαλώντας ψώνια και περπατώντας σε κάποιο εμπορικό κέντρο θα χάσεις θερμίδες. Έτσι, πάρα να νιώθεις τύψεις ότι “έφαες” τα λεφτά σου, σκέψου θετικά ότι έκαμες και τη γυμναστικούλα σου!

5
Όταν κάνεις τρελίτσες με τ@ σύντροφό σου

Freepik.com

Αυτό μπορεί να το ήξερες ήδη, αλλά δεν μπορούμε να μην το βάλουμε στη λίστα μας! Οι τρελίτσες με το ταίρι σου είναι από τις πιο ευχάριστες δραστηριότητες… που σε βοηθούν να καις θερμίδες!

Αυτό που μπορεί να μην γνώριζες, όμως, είναι ότι ακόμα και όταν φιλάς τ@ σύντροφό σου χάνεις θερμίδες, καθώς λειτουργούν οι μύες του προσώπου. Έτσι ανάλογα με τον τρόπο/είδος του φίλιου χάνεις και τις ανάλογες θερμίδες! Άντε τι περιμένεις; (Just sayin’)!?

Εσύ ήξερες ότι τα πιο πάνω πράγματα σε βοηθούν να χάνεις θερμίδες;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending