fbpx

Κι αφού κάναμε στρατό… Αποκαλύπτουμε 5+1 μύθους που πρέπει να ξέρει κάθε «νέος»!

Στρατός. Μια λέξη… τόσες σκέψεις, φόβοι, αναμνήσεις! Η ηλικία των 18 για τους Κύπριους άρρενες δεν είναι και ό,τι πιο ευχάριστο, αφού με το που τελειώσουν τις Παγκύπριες εξετάσεις… τσουπ! Αρχίζουν τα «νέο έλα μέσα να φύω που δαμέσα»!

Δεν είσαι μόνος, no worries! Όλοι μας περάσαμε (ή θα περάσουμε) από αυτήν τη φάση και -πίστεψε με- θα δεις στο τέλος πως δεν είναι τόσο τραγικό όσο το κάνουν να φαίνεται.

Σίγουρα αν είσαι κι εσύ «νέος» ήδη θα άκουσες διάφορα… Αλλά εμείς είμαστε δαμέ (μιλώντας εκ πείρας) για να σου πούμε πόσα που τούτα ούλλα που ακούονται ισχύουν τελικά!

Αυτοί είναι οι μύθοι που πρέπει να γνωρίζει κάθε νεοσύλλεκτος:

1
Το φαΐ έννεν πάντα τοοοόσο χάλια!

fagito_stratou

Αμφιλεγόμενο το θέμα… Και για να είμαι ειλικρινής δεν υπάρχει σωστή και λάθος άποψη! Θα ακούσεις διάφορα, αλλά να θυμάσαι ότι αυτό εξαρτάται από τα γούστα του καθενός.

Ας πάρουμε εμένα για παράδειγμα. Τις Πέμπτες το φαγητό της υπηρεσίας ήταν πουργούρι με μπριζόλα, το οποίο -οφείλω να ομολογήσω- ήταν αρκετά καλό. Αν σκεφτείς ότι σου προσφέρουν και φρούτο/χυμό μέσα στη μέρα, σίγουρα θα χορτάσεις.

P.S.: Όντως έχει μέρες που το φαγητό δεν τρώεται με τίποτε… (βλέπε παραπάνω εικόνα) αλλά «θα περάσεις»!

2
Στις σκοπιές (δεν) θα «κόβεις φλέβες»!

skopia_stratos_kipros

Τυπική ατάκα των «παλιών» για να «ψαρώσουν» τους «νέους». Οι σκοπιές γενικά είναι θέμα συνήθειας. Όταν φτάσεις να αποδεχτείς το ότι δεν έχεις άλλη επιλογή από το να βγάλεις το νούμερό σου, τότε θα ξεκινήσεις να βλέπεις το καλό σε όλο αυτό.

Στην τελική οι σκοπιές ΔΕΝ είναι τόσο «κοψοφλέβικες» όσο λένε. Έχεις 2 ώρες κάθε φορά, στις οποίες -ενώ προσέχεις τι γίνεται γύρω σου- μπορείς να ακούσεις διάφορα podcasts (ιστορίες, ντοκιμαντέρ, συνεντεύξεις, κ.α.), να ακούσεις μουσική, να λύσεις κανένα sudoku, να βγάλεις φωτογραφίες, κλπ.

P.S.: Να απολαμβάνεις το κάθε ηλιοβασίλεμα/ανατολή του ήλιου – γιατί δεν νομίζω να ξυπνάς τζιαι μετά τον στρατό πολλές φορές που τες 5:30-6:00 το χάραμα!

3
Όχι, δεν θα κλέβουν κάθε μέρα τον φοριαμό σου!

stratos_foriamos

Θεέ μου πόσα πράματα ακούονται για τούντους φοριαμούς. Αν κάμνεις παρέα με τους «σειράες» σου, τότε εν νομίζω να έσσιεις κάποιον λόγο να φοβάσαι. Ειδικά αν είσαι σε φυλάκιο, 10 «ψόριες» εν να είσαστε. Εν σας συμφέρει να κλέφκει ο ένας του άλλου!

Αν κάποιος χρειαστεί κάτι τζιαι μπορείς να τον βοηθήσεις, τότε κάμε το. Μεν είσαι πίκρης, να μοιράζεσαι τα πράματα σου τζιαι μια χαρά θα είσαι. Εξεπεράστηκε -νομίζω- η φάση του κλέφκω που τους άλλους.

P.S.: Δες τον φοριαμό μου παραπάνω… Ποτέ δεν είχα πρόβλημα ότι θα με κλέψουν!

4
Δεν θα «σβήσει» ο εγκέφαλός σου!

man_studying
freepik.com/author/jcomp

Ίσως να είναι μια από τις πιο συνηθισμένες ατάκες που ακούεις πριν μπεις μέσα. «Εν να τα ξιάσεις ούλλα», «εν να δυσκολευτείς μετά στο πανεπιστήμιο», «εν να γίνεις κάρβουνο», κλπ. Και μάντεψε τι; Δεν ισχύει τίποτα απ’ αυτά!

Κατά τη διάρκεια της θητείας σου θα έχεις άπλετο χρόνο για διάβασμα, είτε αυτό είναι προετοιμασία για τις εξετάσεις πανεπιστημίου ή κάποιο μυθιστόρημα για ξεκούραση.

Εξαρτάται αποκλειστικά από εσένα το πόσο χρόνο και ενέργεια θα αφιερώσεις στη μελέτη! Μεν ακούεις πελλάρες!

5
Δεν θα βγαίνεις μόνο μια φορά την εβδομάδα!

stratos_eksodoi

Ήθελα να ‘ξερα ποιος αθκιασερός γυρίζει τζιαι λαλεί ό,τι του κατεβεί μες τον νου. Φυσικά τζιαι δεν θα βγαίνεις μόνο μια φορά την εβδομάδα! Συνήθως θα βγαίνεις 2 φορές, ίσως και 3 αν «βγαίνουν» τα νούμερα.

Παράλληλα, εάν παρακολουθείς κάποια ιδιαίτερα μαθήματα ή αν έχεις κάποιον σημαντικό λόγο για τον οποίο πρέπει να λείψεις, μπορείς να ζητήσεις «υπηρεσιακό» (δηλαδή να απουσιάζεις για κάποιες ώρες).

P.S.: Να είσαι δουλευταράς και ευγενικός. Όλο και κάποια τιμητική άδεια θα πάρεις! 😉

6
Δεν είναι δεδομένο ότι θα βάλεις κιλά!

i-diadromi.gr

Αν τρώεις non-stop εν λογικό. Εν να πασσιύνεις. Όπου και να είσαι, όχι αποκλειστικά στον στρατό. Delivery σίγουρα θα παραγγέλεις μέσα στη βδομάδα (αφού όπως είπαμε το φαγητό της υπηρεσίας δεν είναι και πάντα τόσο νόστιμο), αλλά πρέπει να βάλεις ένα μέτρο!

Επίσης κανόνισε το φαγητό που παραγγέλνεις (ή που σου φέρνουν οι δικοί σου) να είναι υγιεινό, για να μην χάσεις τον έλεγχο. Τζιαι μεν το κάμεις για τα κιλά, αλλά για την υγεία σου!

Εσύ ξέρεις άλλους μύθους του ακούγονται για τον κυπριακό στρατό; Περιμένουμε τα σχόλιά σου!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,000FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending