fbpx

Πέρασαν 44 χρόνια από τη γέννηση του πρώτου παιδιού μέσω της εξωσωματικής γονιμοποίησης!

Σαν σήμερα, πριν από 44 χρόνια, γεννήθηκε το πρώτο μωρό μέσω της εξωσωματικής γονιμοποίησης. Η Louise Joy Brown έγινε διάσημη από τη στιγμή της γέννησής της, στις 25 Ιουλίου 1978, ως το πρώτο παιδί που ήρθε στον κόσμο με τη βοήθεια της τεχνολογικά υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Η Louise γεννήθηκε στο Oldham and District General Hospital, στο Μάντσεστερ της Αγγλίας με καισαρική επέμβαση και ζύγιζε 2.6kg. Πριν την γέννηση της, η μητέρα της υπέφερε για χρόνια από υπογονιμότητα λόγω φραγμένων σαλπίγγων. Τον Νοέμβριο του 1977, υποβλήθηκε στην τότε πειραματική διαδικασία εξωσωματικής γονιμοποίησης. Ένα ώριμο ωάριο αφαιρέθηκε από μια από τις ωοθήκες της και ενώθηκε στο εργαστήριο με το σπέρμα του συζύγου της, για να σχηματιστεί ένα έμβρυο. Το έμβρυο στη συνέχεια εμφυτεύτηκε στη μήτρα της λίγες μέρες μετά.

Η γέννηση της προκάλεσε το ενδιαφέρον του παγκόσμιου Τύπου και έγινε πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο. Δημοσιογράφοι από κάθε γωνιά της γης επισκέφθηκαν την μικρή πόλη Oldham για να καλύψουν το γεγονός που το περιοδικό TIME αποκάλεσε τότε «ίσως την πιο αναμενόμενη γέννηση των τελευταίων 2.000 ετών».

Στα χρόνια μετά τη γέννησή της, η Louise ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο με τη μητέρα της για να την γνωρίσει ο παγκόσμιος Τύπος. Οι άνθρωποι που συναντούσε ήταν έκπληκτοι και γοητευμένοι από το τι μπορούσε να κάνει η τεχνολογία για τα άτεκνα ζευγάρια. Έκτοτε, η Louise έζησε μια φυσιολογική ζωή, αλλά η ιδιότητά της ως σύμβολο και εκπρόσωπος της τεχνολογικής προόδου παρέμεινε αναμφισβήτητη.

H Louise έγραψε ένα βιβλίο για τη ζωή της, ως το πρώτο παιδί που γεννήθηκε μέσω της τεχνολογικά υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, και ανέπτυξε συνεργασία με την Cryos International, τη μεγαλύτερη παγκόσμια τράπεζα σπέρματος και ωαρίων, ώστε να τονίσουν τις δυνατότητες της τεχνολογικά υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Η Louise, σαν πρέσβειρα της Cryos, συνέβαλε στην ενημέρωση για θέματα γονιμότητας και για το πως η επιστήμη έχει βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους να κάνουν το όνειρο να αποκτήσουν παιδί πραγματικότητα.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending