fbpx

Αυτές οι καινοτόμες υπηρεσίες θα σε κάνουν να νιώσεις ότι σπουδάζεις στο εξωτερικό!

Ένα σύγχρονο Πανεπιστήμιο δεν σου παρέχει μόνο ποιοτική διδασκαλία αλλά και εξειδικευμένες, υποστηρικτικές υπηρεσίες πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος των σπουδών σου. Αυτές οι υπηρεσίες σκοπό έχουν να ενισχύσουν την ακαδημαϊκή, προσωπική και επαγγελματική σου ανάπτυξη και να σε βοηθήσουν να βρεις τη λύση σε οποιαδήποτε δυσκολία, ώστε να φτάσεις στο μέγιστο των δυνατοτήτων σου.

Το Πανεπιστήμιο Frederick μάς δίνει μια γεύση από τις καινοτόμες υπηρεσίες που προσφέρει με στόχο τη στήριξη και την ενδυνάμωσή σου σε αυτή τη σημαντική πορεία στη ζωή σου.

1
Peer Tutoring Center

Τι είναι το peer tutoring center; Είναι ένα Κέντρο Φροντιστηριακής Στήριξης, το οποίο ίδρυσε πρώτο το Πανεπιστήμιο Frederick στην Κύπρο και στο οποίο φοιτητές και φοιτήτριες με άριστη ακαδημαϊκή επίδοση προσφέρουν σε συμφοιτητές και συμφοιτήτριές τους δωρεάν φροντιστηριακή υποστήριξη σε μαθήματα κυρίως αρχικού επίπεδου (π.χ. Μαθηματικά, Φυσική, Οικονομικά, Χημεία κ.ά).

Οποιοσδήποτε φοιτητής / φοιτήτρια μπορεί να αποταθεί στο Peer Tutoring Centre και να διευθετήσει ατομική ή ομαδική συνάντηση με έναν από τους peer tutors του Πανεπιστημίου. Οι peer tutors, μέσα από τακτική επαφή και συνεργασία, βοηθούν τους συμφοιτητές και τις συμφοιτήτριές τους να επιλύσουν τις απορίες που έχουν σε μαθήματα, να καλύψουν κενά, αλλά και να αναπτύξουν τους κατάλληλους τρόπους μελέτης, καθώς και άλλες απαραίτητες δεξιότητες, ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις ακαδημαϊκές τους υποχρεώσεις.

Οι peer tutors εργοδοτούνται από το Πανεπιστήμιο και επιλέγονται μετά από συνέντευξη με κριτήριο όχι μόνο την ακαδημαϊκή τους επίδοση αλλά και την προσωπικότητά τους: τη μεταδοτικότητά τους και το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν. Ακολούθως εκπαιδεύονται από το διοικητικό προσωπικό και τον καθηγητή ή την καθηγήτρια του μαθήματος στο οποίο θα προσφέρουν στήριξη.

Το σύστημα αυτό είναι πολύ αποτελεσματικό όχι μόνο γιατί οι peer tutors είναι κοντά ηλικιακά με τους εκπαιδευόμενους, αλλά και γιατί έχουν και τις ίδιες εμπειρίες, αφού έχουν και οι ίδιοι/ες διδαχθεί και μελετήσει τα ίδια μαθήματα.

2
Συμβουλευτικό Κέντρο

Το 2007, με την ίδρυσή του, το Πανεπιστήμιο Frederick δημιούργησε Συμβουλευτικό Κέντρο το οποίο σήμερα θεωρείται ως παράδειγμα καλής πρακτικής από άλλα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Το Συμβουλευτικό Κέντρο εργοδοτεί εξειδικευμένους επαγγελματίες ψυχικής υγείας πλήρους απασχόλησης στη Λευκωσία και Λεμεσό: ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς που προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες συμβουλευτικής και ψυχολογικής στήριξης σε φοιτητές και φοιτήτριες του Πανεπιστημίου. Τέτοιες υπηρεσίες αποδείχθηκαν ιδιαίτερα χρήσιμες τα τελευταία χρόνια, λόγω των ψυχοσυναισθηματικών συνεπειών της απομόνωσης που άφησε η πανδημία του κορωνοϊού στη φοιτητική κοινότητα.

Πέρα από την ψυχολογική στήριξη, το Συμβουλευτικό Κέντρο, μέσα από διάφορες δράσεις, όπως εργαστήρια για διαχείριση άγχους, προωθεί την ψυχική υγεία και ευεξία των φοιτητών και των φοιτητριών ώστε να μπορούν να απολαμβάνουν μια πιο ευτυχισμένη και ποιοτική ζωή, να νιώθουν ασφάλεια και εμπιστοσύνη, να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους και τις δυνατότητές τους και να μπορέσουν να αποδώσουν καλύτερα.

Και ακόμα κάτι σημαντικό: το Συμβουλευτικό Κέντρο παρέχει εξατομικευμένη στήριξη, όπως ατομική και ομαδική συμβουλευτική και ακαδημαϊκές διευκολύνσεις, προς φοιτητές και φοιτήτριες με Ειδικές Δυσκολίες, αλλά και τα βιωματικά εργαστήρια «Βρες τον τρόπο» προς πρωτοετείς δικαιούχους διευκολύνσεων.

3
Student Advocate

Πρώτο το 2012 το Πανεπιστήμιο παρουσίασε μια πρωτοποριακή υπηρεσία: τον Συνήγορο του Φοιτητή (Student Advocate), όπου ο κάθε φοιτητής και η κάθε φοιτήτρια μπορούν να «καταθέσουν» εμπιστευτικά απορίες, προβληματισμούς και παράπονα που σχετίζονται με τη φοίτησή τους και τη λειτουργία του Πανεπιστημίου. Ο Συνήγορος δεν είναι απλά εκεί για να προσφέρει λύσεις αλλά και για ενδυναμώνει τους φοιτητές και τις φοιτήτριες ώστε να αναπτύξουν δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν να επιλύσουν πιθανές δυσκολίες και να μπορούν να βιώσουν πιο παραγωγικά και ευχάριστα τη φοιτητική εμπειρία.

Παράλληλα, μέλημα του Συνήγορου του Φοιτητή είναι να συλλέγει ανατροφοδότηση για τις εμπειρίες των φοιτητών και φοιτητριών σε όλους τους τομείς της φοιτητικής ζωής μέσω στοχευμένων ερωτηματολογίων και ομάδων εστίασης (focus groups) ώστε να βελτιώνει τη φοιτητική εμπειρία όπου αυτό είναι απαραίτητο.

4
Ακαδημαϊκός Σύμβουλος

Με την εγγραφή σου στο Πανεπιστήμιο, το Τμήμα σου θα σου ορίσει Ακαδημαϊκό Σύμβουλο για να σου παρέχει ακαδημαϊκή καθοδήγηση και στήριξη καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών σου. Ο Ακαδημαϊκός σου Σύμβουλος έχει συνολική εικόνα για τις ακαδημαϊκές σου επιδόσεις και έτσι μπορεί να παρακολουθεί την ακαδημαϊκή σου πορεία και να σε καθοδηγεί, αλλά – πέρα από αυτό – είναι ένα άτομο με το οποίο μπορείς να συζητήσεις, εμπιστευτικά, προσωπικά ζητήματα ή ανησυχίες που μπορεί να έχεις και επηρεάζουν τη φοίτησή σου, έτσι ώστε να σου παρέχει τη στήριξη που χρειάζεσαι και να σε παραπέμψει στις κατάλληλες υποστηρικτικές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου.

Ο Ακαδημαϊκός σου Σύμβουλος είναι καθηγητής ή καθηγήτρια του πρώτου έτους, δηλαδή άτομο που γνωρίζει καλά εσένα αλλά και το πρόγραμμα σπουδών σου, και θα σε συναντήσει τουλάχιστον δύο φορές το εξάμηνο κατά τη διάρκεια των Consultation Weeks αλλά και οποτεδήποτε το θελήσεις.

5
Career Office

Το Γραφείο Σταδιοδρομίας και Διασύνδεσης (Career Office) του Πανεπιστημίου Frederick παρέχει υπηρεσίες επαγγελματικής συμβουλευτικής σε όλους/ες τους/τις φοιτητές/τριες και αποφοίτους του. Ακόμα και στο πρώτο έτος σπουδών σου, θα σου παρέχει όλα τα εργαλεία για να αναπτύξεις τα εφόδια που αναζητούν οι εργοδότες σήμερα προετοιμάζοντας σε για την ένταξή σου στην αγορά εργασίας.

Τα Γραφείο Σταδιοδρομίας θα σου παρέχει επίσης πρόσβαση σε θέσεις εργασίας, ευκαιρίες πρακτικής άσκησης, καθώς και ευκαιρίες για υποτροφίες, συνέχιση σπουδών, συμμετοχή σε προγράμματα κατάρτισης κ.ά., ενώ διοργανώνει και Career Fair μέσα από το οποίο θα έρθεις σε επαφή με εταιρείες και οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Τέλος, μέσα από το πρωτοποριακό πρόγραμμα Earn while you learn θα έχεις τη δυνατότητα να εργοδοτηθείς σε διάφορες διοικητικές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου.

6
Dual career support

Μια καινοτόμα υπηρεσία, ειδικά για αθλητές και αθλήτριες, που συχνά δυσκολεύονται να συνδυάσουν την αθλητική τους καριέρα με την εκπαίδευση. Για να τους βοηθήσει, λοιπόν, να βρουν την αναγκαία ισορροπία και να πετύχουν τόσο στον αθλητισμό όσο και στις σπουδές τους, το Πανεπιστήμιο Frederick προσφέρει ειδικές πρόνοιες για προσαρμογή των ακαδημαϊκών υποχρεώσεων αθλητών/τριών που βρίσκονται στο στάδιο προετοιμασίας για αγώνες ή έχουν υποστεί τραυματισμούς. Οι υπηρεσίες του Πανεπιστημίου, τόσο στη Λευκωσία όσο και στη Λεμεσό, είναι δίπλα τους για να τους στηρίξουν και να τους καθοδηγήσουν στην πορεία τους στο Πανεπιστήμιο, να ακούσουν τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους και να προσφέρουν λύσεις.


Το Πανεπιστήμιο Frederick είναι το μοναδικό Πανεπιστήμιο της Κύπρου με παρουσία τόσο στη Λευκωσία όσο και στη Λεμεσό. Για περισσότερες πληροφορίες για τα πιο πάνω και για διευθέτηση συνάντησης με τους Συμβούλους του Πανεπιστημίου μπορείς να καλέσεις στα τηλέφωνα 22 394394 (Λευκωσία) και 25730975 (Λεμεσός), να στείλεις email στο info@frederick.ac.cy ή να επισκεφθείς την ιστοσελίδα www.frederick.ac.cy. Το νέο ακαδημαϊκό εξάμηνο αρχίζει στις 3 Οκτωβρίου 2022.