fbpx

5 ιδέες για σνακ στην παραλία που θα σε κρατήσουν χορτάτο για ώρες (χωρίς να φουσκώσεις)!

Θες να φας κάτι υγιεινό στην παραλία που παράλληλα θα σε «κρατήσει» για πολλές ώρες; Παρ’ όλα αυτά τα snacks που επιλέγεις δεν θες να σε φουσκώνουν (για να έχεις επίπεδη κοιλιά);

Εμείς σου βρήκαμε 5 ιδέες για χορταστικά σνακ που αν τα φας στην παραλία θα σε εκπλήξει το πόσο χορτάτ@ θα νιώθεις!

Δες πιο κάτω 5 ιδέες για σνακ στην παραλία:

1
Σάντουιτς ολικής αλέσεως

Freepik.com

Τι πιο συνηθισμένο από το να φας ένα σάντουιτς στην παραλία; Όμως, προτίμησε να κάνεις το σάντουιτς σου με μικρά ψωμάκια ολικής άλεσης και -εννοείται- απόφυγε υλικά όπως μαγιονέζα που μπορεί να χαλάσει από την πολλή ζέστη!

Extra tip: Αν θέλεις να προσθέσεις ντομάτα, φυλάξε την σε ένα δροσερό μέρος (πχ παγωνιέρα) και προσθέσε τη λίγο πριν φας το σάντουις ή χρησιμοποιήσε λιαστή ντομάτα, μαζί με γαλοπούλα και λίγη μουστάρδα.

2
Φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα

Freepik.com

Αν ανήκεις στους τεμπέληδες της παρέας, τότε πολύ απλά μπορείς να πάρεις μαζί σου φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα που δεν χρειάζονται καμία προετοιμασία.

Οκ όχι ακριβώς καμία… Πρέπει να τα πλύνεις και να τα βάλεις στην τσάντα / παγωνιέρα και είσαι έτοιμ@… Τα φρούτα θα σου δώσουν ενέργεια στο λεπτό και μάλιστα χωρίς θερμίδες!

3
Ξηροί καρποί με δημητριακά

Freepik.com

Ένα δυναμωτικό σνακ στην παραλία είναι οι ξηροί καρποί με δημητριακά. Μπορείς να έχεις πολλές επιλογές, όπως το να αναμείξεις αμύγδαλα και καρύδια, αποξηραμένες σταφίδες ή φρούτα, κολοκυθόσπορους, ηλιόσπορους, δημητριακά και ό,τι άλλο σου αρέσει.

Extra tip: Διατήρησε το σνακ σου σε μικρές πλαστικές σακούλες, φτιάχνοντας ατομικές μερίδες για όλους, έτσι ώστε να μην παρασυρθείς και να φας περισσότερη ποσότητα.

4
Μπάρες ενέργειας

My Kids Lick the Bowl

Μια εύκολη και πρακτική λύση είναι τα bars. Αν σου αρέσει να μαγειρεύεις, τότε μπορείς να φτιάξεις και μόν@ σου μπάρες ενέργειας με βρώμη, σουσάμι, δημητριακά ολικής άλεσης, αποξηραμένα κομμάτια φρούτων, μαύρη ζάχαρη και μέλι.

Αν δεν έχεις τον χρόνο ή δεν σου αρέσει και τόσο… η κουζίνα, τότε μπορείς απλά να αγοράσεις έτοιμες!

Extra tip: Ελέγξε τα συστατικά και τις θερμίδες τους και προσπάθησε να αποφύγεις αυτές με τα πολλά λιπαρά, ζάχαρη και σιρόπι καλαμποκιού.

5
Κράκερ με διάφορους συνδυασμούς

Freepik.com

Άλλη μια ιδανική επιλογή που θα σε ανακουφίσει από την πείνα, χωρίς να σε φουσκώσει ενώ βρίσκεσαι στην παραλία… είναι τα κράκερ ολικής άλεσης!

Συνδύασέ τα με ένα κομμάτι τυρί με χαμηλά λιπαρά, γαλοπούλα ή με λαχανικά, με μέλι ή ακόμη και με κομματάκια μπανάνας/φράουλας.

Γράψε μας σε σχόλιο ποιο σνακ θα προτιμήσεις να φας στην παραλία!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending