fbpx

Δες όσα μοιράστηκε η Νάσια μαζί μας, για την εμπειρία της ως δότρια ωαρίων!

Η υπογονιμότητα είναι ένα θέμα που δυστυχώς βασανίζει αρκετά ζευγάρια στις μέρες μας, αφού σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το 15% των ζευγαριών σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζει προβλήματα γονιμότητας.

Ωστόσο, υπάρχουν αρκετές λύσεις ως προς το θέμα αυτό: Ολοένα και περισσότερα ζευγάρια καταφεύγουν στη λύση της δωρεάς ωαρίων τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να καταφέρουν να γίνουν γονείς. Παρ’ όλα αυτά, δεν είναι μια απόφαση που μπορεί να παρθεί εύκολα, ούτε από τη δότρια, ούτε από τη λήπτρια.

Πιο κάτω η Νάσια, μοιράζεται μαζί μας περισσότερα για την εμπειρία της ως δότρια ωαρίων, τα συναισθήματα και τους λόγους που την οδήγησαν στο να πάρει αυτή την απόφαση. Αφού πρώτα μελέτησε με προσοχή όλες τις παραμέτρους, προχώρησε συνειδητά στη δωρεά ωαρίων μέσω της Cryos, της πρώτης ανεξάρτητης τράπεζας σπέρματος και ωαρίων στην Κύπρο, ούτως ώστε να βοηθήσει ζευγάρια που «αγωνίζονται» να αποκτήσουν παιδί.

Δες πιο κάτω όσα μας είπε:

– Τι είναι αυτό που σε έκανε να πάρεις την απόφαση να γίνεις δότρια ωαρίων; Ήταν η σκέψη ότι ήθελες να βοηθήσεις άτεκνες οικογένειες; Έχεις κάποιο ζευγάρι στο στενό σου περιβάλλον που δυσκολεύεται να αποκτήσει παιδί ή σκέφτηκες ότι ήθελες να συνεισφέρεις κάνοντας μια αλτρουιστική πράξη;

Αρχικά τη δωρεά ωαρίων τη θεωρώ «μεγάλη» κίνηση! Αυτό που με έκανε εμένα να πάρω την απόφαση να γίνω δότρια ήταν κάποιοι άνθρωποι στο οικογενειακό μου περιβάλλον, καθώς τους έβλεπα πόσο δυσκολεύονταν. Έτσι σκέφτηκα πως μπορώ να βοηθήσω άλλους ανθρώπους να μην έχουν τις ίδιες δυσκολίες.

– Πολλές γυναίκες σκέφτονται ότι με τη δωρεά ωαρίων είναι σαν να δίνουν ένα δικό τους παιδί, κάτι που δεν ισχύει. Τι θα ήθελες να πεις σε αυτές τις γυναίκες;

Σ’ αυτές τις γυναίκες θα έλεγα πως τα παιδιά που θα αποκτηθούν από τα δικά τους ωάρια… δεν είναι δικά τους! Δεν πρέπει να το βλέπουν έτσι. Να σκέφτονται απλά ότι αυτές βοήθησαν στη δημιουργία ενός παιδιού και στην ευτυχία μιας οικογένειας. Δεν υπάρχει καλύτερο δώρο από το να προσφέρεις!

– Πόσο εύκολη/δύσκολη ήταν η όλη εμπειρία και πόσο καιρό διαρκεί; Υπήρξε κάποια στιγμή που έκανες δεύτερες σκέψεις;

Αν όχι όλες, οι περισσότερες χρονοβόρες διαδικασίες έχουν και τις δυσκολίες, αλλά και τις ευκολίες τους. Η διάρκεια όλης της εμπειρίας κράτησε περίπου 3 μήνες. Ναι, υπήρξε 1 στιγμή που έκανα δεύτερες σκέψεις, αλλά συνέχισα!

– Τι είναι αυτό που σε έκανε και εμπιστεύτηκες την Cryos για να σε στηρίξει σε αυτό σου το βήμα;

Αρχικά την Cryos τη βρήκα μέσα από μια διαφήμιση. Έκανα την αίτηση, αλλά φοβόμουν. Όταν ξεκίνησαν οι πρώτες μου επισκέψεις στην Cryos, όλοι ήταν πάρα πολύ ευγενικοί! Μετά από λίγο καιρό και με κάποιες συζητήσεις που έγιναν με τις νοσηλεύτριες, κατάλαβα πως πρέπει να τις εμπιστευτώ (όπως και έκανα) και δεν το μετανιώνω.

– Τι συναισθήματα σου άφησε η εμπειρία της δωρεάς ωαρίων;

Το κύριο συναίσθημα που μου άφησε αυτή η πράξη είναι συγκίνηση… Νιώθω πολύ χαρούμενη που μέσα από εμένα θα γίνουν χαρούμενες πολλές οικογένειες και εγώ αυτό θεωρώ πως είναι το μεγαλύτερο δώρο!

Αν θες να μάθεις περισσότερα για τη δωρεά ωαρίων επισκέψου τη σελίδα της Cryos ΕΔΩ!