fbpx

“Ποιο είναι το αγαπημένο σου μέρος στο πανεπιστήμιο;” 5 φοιτητές & φοιτήτριες στο Πανεπιστήμιο Frederick απαντούν!

Μετά από σχεδόν δύο χρόνια εξ αποστάσεως μαθημάτων και καραντίνας, οι φοιτητές και φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Frederick επέστρεψαν πριν κάποιους μήνες και πάλι στις αίθουσες!

Είναι απαραίτητο να βρίσκεσαι σε ένα περιβάλλον που προάγει τη μάθηση και που σε εμπνέει να πετύχεις τους στόχους σου. Σ’ αυτό στοχεύει και το Πανεπιστήμιο Frederick!

Η πανεπιστημιούπολή του στη Λευκωσία (γιατί διαθέτει και πανεπιστημιούπολη στη Λεμεσό, που αυτή την περίοδο ανακαινίζεται πλήρως και επεκτείνεται!), βρίσκεται σε μια γειτονιά της Παλλουριώτισσας, πολύ κοντά στο κέντρο της Λευκωσίας, και περιλαμβάνει σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας, εξειδικευμένα εργαστήρια, μια από τις μεγαλύτερες βιβλιοθήκες της Κύπρου, γυμναστήριο, καφετέρια και χώρους πρασίνου που έχουν γίνει σήμα κατατεθέν του Πανεπιστημίου.

Γι’ αυτό και εμείς ρωτήσαμε 5 φοιτητές και φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Frederick ποιο απ’ όλα είναι το αγαπημένο τους μέρος στο Πανεπιστήμιο!

Δες πιο κάτω τι μας απάντησαν:

1
Ανδρέας Καζαντζής

«Ξεκάθαρα η βιβλιοθήκη! Στη βιβλιοθήκη βρίσκω ησυχία, ηρεμία και, φυσικά, πολλά βιβλία. Δεν θυμάμαι να πήγα κάποια φορά και να μην βρω αυτό που έψαχνα. Ακόμη κι αν ένα βιβλίο δεν είναι στα ράφια της βιβλιοθήκης, το βρίσκω στις ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων όπου υπάρχουν πολλές χιλιάδες βιβλία. Ειδικά μετά την πρόσφατη ανακαίνισή της, η βιβλιοθήκη έγινε ένας πολύ όμορφος, φιλόξενος χώρος, ιδανικός για διάβασμα. Ακόμη κι όταν θέλω απλά να χαλαρώσω και να συγκεντρωθώ σε ένα πρότζεκτ, εκεί πάω».

2
Μάριος Πασχαλίδης

«Αυτό που μου αρέσει πάρα πολύ στο Πανεπιστήμιο Frederick είναι η αυλή του! Είναι απίστευτο πόσο στερηθήκαμε τους ανοιχτούς χώρους, αλλά και πόσο αυτοί έχουν συρρικνωθεί και… τσιμεντωθεί. Στο άπλετο πράσινο του Πανεπιστημίου χαλαρώνω και κατεβάζω νέες ιδέες.

Λόγω του προγράμματος σπουδών που αποφάσισα να ακολουθήσω (Graphic Design), ψάχνω τρόπους για να γίνομαι πιο δημιουργικός και η αυλή του Πανεπιστημίου με βοηθά αρκετά σ’ αυτό. Πολλές φορές συναντώ εκεί συμφοιτητές και συμφοιτήτριές μου και μοιραζόμαστε ιδέες, σκέψεις και οτιδήποτε άλλο μας έρθει στο μυαλό. Έχω δημιουργήσει πολλές αναμνήσεις στα κενά μεταξύ των μαθημάτων μου στο γρασίδι!»

3
Χρήστος Κυθραιώτης

«Δεν ξέρω αν ακούγεται συναρπαστικό, αλλά το αγαπημένο μου μέρος είναι οι… αίθουσες διδασκαλίας. Κι αυτό, πρώτον, γιατί αποδείχτηκαν σωτήριες κατά την περίοδο της πανδημίας, αφού είναι όλες υβριδικές και δεύτερον, γιατί αποτελούν ένα περιβάλλον που προσωπικά θεωρώ ιδανικό είτε πρόκειται για υβριδική διδασκαλία, είτε για διδασκαλία με φυσική παρουσία. Κατά την περίοδο της υβριδικής διδασκαλίας, κάποιοι φοιτητές και φοιτήτριες ήταν στην αίθουσα και κάποιοι μπορούσαν να παρακολουθήσουν το μάθημα διαδικτυακά. Παρ’ όλα αυτά δεν χάθηκε η επαφή μεταξύ μας. Χρειάστηκε να παρακολουθήσω κι εγώ κάποιες φορές διαδικτυακά το μάθημά μου και εντυπωσιάστηκα από το πόσο συγκεντρωμένος ήμουν και πόση αλληλεπίδραση μπορούσα να έχω, όχι μόνο με τα παιδιά στην αίθουσα, αλλά και με τους διδάσκοντες.

Δεν είναι όμως μόνο ο τεχνολογικός εξοπλισμός και η χρησιμότητα των αιθουσών διδασκαλίας. Είναι και το ότι πρόκειται για μικρές σε μέγεθος αίθουσες, χωρίς την πολυκοσμία που συναντάς σε μεγάλα αμφιθέατρα με πολλούς φοιτητές/τριες, με σύγχρονη και λειτουργική επίπλωση που βοηθά πολύ ώστε να μπορούμε να παρακολουθούμε άνετα και βολικά το μάθημα. Επίσης πολλές αίθουσες είναι εξοπλισμένες με ευέλικτα καθίσματα και μπορούν να διαμορφωθούν όπως θέλουμε, διευκολύνοντας ομαδικά projects και την αλληλεπίδραση μεταξύ των φοιτητών και των φοιτητριών.»

4
Μαρίνα Στυλιανίδου

«Εννοείται πως για μένα το καλύτερο μέρος στο Πανεπιστήμιο είναι η καφετέρια, όπου ομολογώ ότι περνάω τον περισσότερο χρόνο της φοιτητικής μου ζωής, όταν δεν έχω μάθημα. Είναι ο χώρος όπου θα περάσω χρόνο με τους συμφοιτητές και τις συμφοιτήτριές μου. Εξάλλου, εκμεταλλεύομαι τον συγκεκριμένο χώρο για το διάβασμά μου, αφού πολλοί φοιτητές και φοιτήτριες διαβάζουν εκεί και έτσι πιο εύκολα θα μπω και εγώ σε αυτό το κλίμα του διαβάσματος, που η αλήθεια είναι δύσκολο καμιά φορά να μπεις!»

5
Βιργινία Κλάδου

«Ο χώρος των εργαστηρίων της Πολυτεχνικής Σχολής (BATA) είναι ο αγαπημένος μου χώρος μέσα στο Πανεπιστήμιο. Στα εργαστήρια αυτά υπάρχουν όλα τα απαραίτητα μηχανήματα που θα χρειαστεί ο/η φοιτητής/τρια προκειμένου να βγει ένας/μια σωστός/ή μηχανολόγος. Είχα φίλους που σπούδαζαν στην Ελλάδα μηχανολόγοι και λέγοντάς τους την εμπειρία μου, πάντα μου έλεγαν πόσο τυχερή είμαι καθώς εκείνοι δεν έχουν πρόσβαση σε τέτοια μηχανήματα. Πέρασα αμέτρητες ώρες μέσα στα εργαστήρια της Πολυτεχνικής Σχολής, τα αγάπησα και έγιναν το δεύτερο σπίτι μου


Σύντομα, το Πανεπιστήμιο Frederick θα έχει και τις δικές του φοιτητικές εστίες κοντά στα κεντρικά κτήρια στη Λευκωσία, που θα περιλαμβάνουν: εστιατόριο, καφετέρια, γυμναστήριο, αίθουσα μελέτης και κοινό χώρο ψυχαγωγίας!

Εσένα ποιος είναι ο αγαπημένος σου χώρος στο Πανεπιστήμιο Frederick;