fbpx

Υποφέρεις από πόνους περιόδου; Αυτά τα 5 tips θα σε βοηθήσουν να τους μειώσεις!

Για πολλές γυναίκες η περίοδος είναι μια δυσάρεστη κατάσταση που έχουν να αντιμετωπίσουν κάθε μήνα, εξαιτίας των ανυπόφορων πόνων που μπορεί να έχουν.

Βέβαια, τα πράγματα χειροτερεύουν όταν -εκτός από τον πόνο- εκδηλώνονται κι άλλα συμπτώματα, όπως έντονες ναυτίες, εμετοί, πόνοι στα κόκκαλα, κ.α. Ωστόσο, ο έντονος και συνεχής πόνος είναι το πιο κοινό για όλες τις γυναίκες.

Αν υποφέρεις κι εσύ από τους πόνους της περιόδου, σε σημείο που δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις στις υποχρεώσεις σου, τότε τα πιο κάτω tips -ίσως- να σου φανούν χρήσιμα και… σωτήρια! 

Δες πιο κάτω 5 tips που θα σε βοηθήσουν να μειώσεις τους πόνους της περιόδου:

1
Ενυδατώσου

Freepik.com

Η σωστή ενυδάτωση του οργανισμού είναι καθημερινή ανάγκη -πόσο μάλλον- κατά τις ημέρες της περιόδου. Φρόντισε, λοιπόν, να κρατήσεις ενυδατωμένο τον οργανισμό σου, καταναλώνοντας άφθονο νερό και φυσικούς χυμούς!

Αν θες να αλλάζεις γεύσεις, μια καλή ιδέα είναι να δοκιμάσεις τα καταπραϋντικά αφεψήματα, όπως για παράδειγμα το φασκόμηλο, το χαμομήλι και το τίλιο που λειτουργούν καταπραϋντικά στον οργανισμό και περιορίζουν τους πόνους.

2
Κάνε γυμναστική

Freepik.com

Κι όμως… Μπορεί η άσκηση να είναι το τελευταίο πράγμα που θες να κάνεις όταν έχεις περίοδο, όμως, μπορεί να σε ανακουφίσει από τους πόνους, χάρη στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος!

Φυσικά και δεν συστήνεται έντονη άσκηση, αλλά ηπιότερες μορφές, όπως το περπάτημα, το pilates και η yoga. Επίσης, αν η ένταση του πόνου σου το επιτρέπει μπορείς να πας και για ένα χαλαρό τρέξιμο, αλλά μέχρι εκεί!

3
Απόφυγε συγκεκριμένες τροφές

Freepik.com

Οι τροφές που προκαλούν κατακράτηση υγρών κάνουν τους πόνους εντονότερους. Οπότε γι’ αυτές τις μέρες, καλό θα ήταν να αποφύγεις τα γλυκά και τροφές που περιέχουν μεγάλη ποσότητα ζάχαρης, τα αλμυρά (π.χ πατατάκια) και τον καφέ.

Αντιθέτως, μπορείς να εντάξεις στη διατροφή σου ψάρια με ωμέγα 3 λιπαρά, όσπρια, λαχανικά, δημητριακά ολικής άλεσης και αυγά. Ενώ, για τις ώρες της λιγούρας, μπορείς να φας μαύρη σοκολάτα!

4
Πιες κόκκινο κρασί

Freepik.com

Αρχικά πρόσεξε να μην το παρακάνεις… Ένα ποτηράκι είναι αρκετό! Ο λόγος που θα σε κάνει να αισθανθείς καλύτερα είναι επειδή περιέχει μια ουσία, η οποία βοηθάει να χαλαρώσει η μήτρα και οι διάφορες συσπάσεις της!

5
Πάρε θερμοφόρα 

Freepik.com

Η θερμότητα διευκολύνει τη διάταση και τη χαλάρωση των μυών, απαλύνοντας τον πόνο. Εκτός από το να κάνεις ένα ζεστό μπάνιο, μπορείς να τοποθετήσεις μια θερμοφόρα ακριβώς στο σημείο που νιώθεις τον περισσότερο πόνο.

Όταν η θερμότητα εφαρμόζεται σε μια περιοχή εσωτερικού πόνου, ενεργοποιεί τους υποδοχείς θερμότητας στο σώμα που εμποδίζουν τις χημικές υποδοχείς που σηματοδοτούν τον πόνο… Με απλά λόγια, πρέπει να ζεσταίνεις το σημείο του πόνου!

Γράψε μας στα σχόλια αν έχεις δοκιμάσει τα πιο πάνω tips!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending