fbpx

Τεχνικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών & Δικτύων: Πώς στηρίζει τη λειτουργία μιας επιχείρησης!

Στις μέρες μας, δεν νοείται καμία εταιρία, επιχείρηση, οργανισμός ή επαγγελματίας που να μην εξαρτάται άμεσα από την ομαλή λειτουργία των ηλεκτρονικών υπολογιστών και των συστημάτων τους. Είτε μιλάμε για εγκατάσταση και ρύθμιση, είτε για συντήρηση και επισκευή, ο Τεχνικός Η/Υ και Δικτύων είναι εκείνος που αναλαμβάνει να υποστηρίξει τη σωστή λειτουργία όλων των ηλεκτρονικών υπολογιστικών συστημάτων και ηλεκτρονικών μηχανημάτων.

Αμέσως αντιλαμβανόμαστε πως όσοι επιλέγουν την ειδικότητα του Τεχνικού Η/Υ και Δικτύων, έχουν μπροστά τους μια μεγάλη γκάμα επαγγελματικών επιλογών, αφού μπορούν να απασχοληθούν σε οποιαδήποτε εταιρία ή φορέα χρησιμοποιεί συστήματα πληροφορικής, κατασκευάζει προϊόντα πληροφορικής ή προωθεί υπηρεσίες πληροφορικής, ενώ άλλοι τομείς εργοδότησης είναι και οι εταιρίες επικοινωνιών και κινητής τηλεφωνίας, οι εμπορικές αντιπροσωπείες ηλεκτρονικών προϊόντων, τα εργαστήρια επισκευής ηλεκτρονικών εξαρτημάτων και συστημάτων καθώς και πλήθος άλλων επιχειρήσεων, των οποίων η βασική υποδομή στηρίζεται στη χρήση της τεχνολογίας.

Με το βλέμμα στραμμένο στη διασύνδεση της τεχνικής κατάρτισης με τις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας, το Δίπλωμα σπουδών «Τεχνικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Δικτύων» του Cyprus College, αποτελεί σήμερα την κορυφαία επιλογή για σπουδές στον κλάδο των Η/Υ στην Κύπρο. Μάλιστα, το διετές πρόγραμμα σπουδών προσφέρεται στα campus του Cyprus College, τόσο στη Λευκωσία όσο και στη Λεμεσό.

Οι απόφοιτοι του προγράμματος του Cyprus College θεωρούνται πλέον από τα βασικά στελέχη σε μια επιχείρηση αφού οι Τεχνικοί Η/Υ και Δικτύων αποκτούν υψηλή τεχνική κατάρτιση σε θέματα σύγχρονης τεχνολογίας, στους τομείς της πληροφορικής και των επικοινωνιών. Το πρόγραμμα σπουδών έχει διάρκεια 2 χρόνια και περιλαμβάνει μαθήματα όπως Βασικές Αρχές Ψηφιακής Λογικής, Λειτουργικά Συστήματα, Εισαγωγή στον Προγραμματισμό, Οργάνωση και Αρχιτεκτονική Υπολογιστών, Συντήρηση Υπολογιστών και Αντιμετώπιση Προβλημάτων, Ασφάλεια Δικτύων, κ.ά.

Εάν σε ενδιαφέρει ο τομέας των ηλεκτρονικών υπολογιστών και δικτύων, δεν έχεις παρά να απευθυνθείς στους ειδικούς συμβούλους του Γραφείου Εισδοχής του Cyprus College, που είναι στη διάθεσή σου για να διευκρινίσουν όλες σου τις απορίες για το πρόγραμμα και να σε στηρίξουν σε κάθε σου βήμα μέχρι την τελική σου εισαγωγή στο Cyprus College.

Μπορείς να συζητήσεις μαζί τους τις τάσεις στην αγορά εργασίας του κλάδου και τα προγράμματα πρακτικής άσκησης σε τοπικούς και διεθνείς οργανισμούς για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας. Τέλος, μην ξεχάσεις να κάνεις μια πρώτη ξενάγηση στις σύγχρονες εργαστηριακές εγκαταστάσεις και τις αίθουσες διδασκαλίας του Cyprus College στη Λευκωσία και τη Λεμεσό, το πρώτο ίδρυμα ανώτερης εκπαίδευσης που ιδρύθηκε στην Κύπρο το 1961.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών Τεχνικών Η/Υ και δικτύων στο Cyprus College στη Λευκωσία και τη Λεμεσό, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://cycollege.ac.cy/el/.

Έναρξη Φθινοπωρινού τετραμήνου 3 Οκτωβρίου 2022