fbpx

10+1 λόγοι να παρευρεθείς στο 6ο Φεστιβάλ Νέων “Up to You(th)” 2022 του ΟΝΕΚ!

Είσαι έτοιμος για τη μεγάλη γιορτή της νεολαίας; Το 6ο Φεστιβάλ Νέων “Up to You(th)” από τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου (ΟΝΕΚ), σε περιμένει το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στις 17:00, στο Πάρκο Ακροπόλεως στη Λευκωσία, επιστρέφοντας δυναμικά με ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων.

Το Φεστιβάλ αποτελεί το απόλυτο φθινοπωρινό event της νεολαίας, με κάθε διοργάνωση να είναι πιο ξεχωριστή από την προηγούμενη, ακολουθώντας πάντοτε τον παλμό των νέων. Αν ακόμη χρειάζεσαι λόγο για να περάσεις μια μέρα γεμάτη ενημέρωση, εμπειρίες αλλά και ψυχαγωγία, πιο κάτω συγκεντρώσαμε 10+1 λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να χάσεις το φετινό Φεστιβάλ Νέων “Up to You(th)” του ΟΝΕΚ.

1
NGO Fair

Στο καθιερωμένο κι αγαπημένο NGO Fair που πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με το NGO Support Centre και το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου, θα έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις την εθελοντική και κοινωνική δράση των 80 Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) που θα συμμετάσχουν καθώς και τρόπους να δραστηριοποιηθείς ενεργά στα κοινά, μέσω οργανισμών που ασχολούνται με την κοινωνία, το περιβάλλον, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τον πολιτισμό, τη φυλετική ισότητα και άλλα πολλά.

2
Tech Fair

Μπες στον κόσμο της τεχνολογίας μέσα από διαδραστικές εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας και ρομποτικές μάχες, σε ένα περιβάλλον διαμορφωμένο από εκπαιδευτικά ιδρύματα και οργανισμούς όπως το Frederick University, το European University, το Cyprus Computer Society, το Neapolis και το ΤΕΠΑΚ. Στο Tech Fair, θα γνωρίσεις επιπλέον τα καινοτόμα προγράμματα Youth Makerspace και The STEAMers του ΟΝΕΚ και θα παρακολουθήσεις εντυπωσιακές εφαρμογές προγραμματισμού και τεχνολογίας, όπως τρισδιάστατες εκτυπώσεις.

3
Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη

Θες να ανανεώσεις τη βιβλιοθήκη σου; Στον χώρο του Φεστιβάλ στήνεται μια κοινωνική αλυσίδα ανακύκλωσης βιβλίων, μέσω της λειτουργίας της Ανταλλακτικής Βιβλιοθήκης, όπου μπορείς να ανταλλάξεις τα παλιά σου βιβλία με άλλα τόσα που θα βρεις εκεί διαθέσιμα. Με τα βιβλία λοιπόν ανά χείρας, μπορείς κι εσύ να συμβάλεις σε μια όμορφη πρωτοβουλία προσφοράς κι ανταλλαγής.

4
Ανθρώπινη Βιβλιοθήκη

Σε αυτή τη βιβλιοθήκη δεν θα βρεις βιβλία, θα ακούσεις όμως ιστορίες. Στην Ανθρώπινη Βιβλιοθήκη, σε περιμένουν άνθρωποι-βιβλία έτοιμοι να αφηγηθούν τη δική τους μοναδική ιστορία σε έναν γόνιμο διάλογο με σένα ως αναγνώστη, δίνοντάς σου την ευκαιρία να δεις πολλά θέματα-ταμπού μέσα από τα δικά τους μάτια και βιώματα.

5
Επιστημονικά πειράματα

Γίνε για λίγο επιστήμονας και βρες τις απαντήσεις σε πολύπλοκα ή φαινομενικά απλά ζητήματα, όπως η αναπνοή. Συμμετέχοντας στα ενδιαφέροντα πειράματα του ΜΚΟ SciCo-Cyprus, θα γνωρίσεις τη συναρπαστική διάσταση της επιστήμης γύρω από τη λειτουργία και μηχανισμό της αναπνοής μας και πώς αυτή συνδέεται και επηρεάζεται από το περιβάλλον και την ποιότητα του αέρα που αναπνέουμε.

6
Χαλαρώστε στο γρασίδι και συζητήστε

Θα έχεις την ευκαιρία να συμμετάσχεις σε ανοικτές συζητήσεις για θέματα που απασχολούν τη νεολαία, όπως η ενεργή πολιτότητα, η κλιματική αλλαγή, το προσφυγικό, η ισότητα των φύλων και να ανταλλάξεις ιδέες και απόψεις με συνομήλικούς σου σε μια παρεΐστικη ατμόσφαιρα. Δες το πρόγραμμα, τις θεματικές και δήλωσε συμμετοχή, εδώ.

7
Μουσική με Live bands

Δεν θα μπορούσε να λείπει η μουσική και ο χορός από ένα φεστιβάλ νέων. Η σκηνή του Φεστιβάλ θα γεμίσει με ρυθμούς και μελωδίες για κάθε γούστο, με συναυλίες από τα συγκροτήματα Davini Music (Ηip Ηop, Soul, RnB), Catharsis (Έντεχνο και Ροκ), Time Surfers (Disco, Funk, Soul) και τους Μικρούς Ρεμπέτες.

8
Προβολές ταινιών μικρού μήκους

Οι σπηλιές του Πάρκου Ακροπόλεως μεταμορφώνονται για λίγο σε σινεμά, όπου μπορείς να απολαύσεις αξιόλογες ταινίες μικρού μήκους από νέους Κύπριους δημιουργούς και να γνωρίσεις την εγχώρια κινηματογραφική κουλτούρα, μέσα από τη σειρά προβολών που διοργανώνει και φέτος ο GeekOtopos.

9
Αγώνας Καλαθόσφαιρας σε Τροχοκάθισμα

Γίνε οπαδός σε έναν διαφορετικό αγώνα Καλαθόσφαιρας από τις ομάδες Nicosia Team Rollers και Ifestos Sports Club, στηρίζοντας το μήνυμα ότι ο αθλητισμός είναι για όλους και συμβάλλοντας στην προσπάθεια για προσέλκυση και ενσωμάτωση ατόμων με αναπηρία στο κοινωνικό σύνολο μέσω του αθλητισμού.

10
Stargazing

Ταξίδεψε στο διάστημα κι απογειώσου παρατηρώντας τα αστέρια και τους πλανήτες με τα εντυπωσιακά τηλεσκόπια που θα είναι στημένα στον χώρο του Φεστιβάλ, από τον Κυπριακό Οργανισμό Αστρονομίας.

11
Παιδική Γωνιά

Για τα παιδιά, τους αυριανούς μας νέους, η Παιδική Γωνιά του Φεστιβάλ θα προσφέρει διασκεδαστικές δραστηριότητες όπως παραστάσεις θεάτρου σκιών, επιτραπέζια παιχνίδια, αγγειοπλαστική και face-painting.

Μην ξεχάσεις, λοιπόν, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στις 17:00, να πας κι εσύ στο Πάρκο Ακροπόλεως, στη Λευκωσία! Θα είμαστε κι εμείς εκεί!

Με 10+1 λόγους, το 6ο Φεστιβάλ “Up To YOU(th)” του ΟΝΕΚ, είναι κάτι που σίγουρα πρέπει να σημειώσεις στην ατζέντα σου!