fbpx

Career Gate Test: Κάνε σήμερα την κατάλληλη επιλογή σπουδών και σταδιοδρομίας!

Πολλές φορές, επιλέγουμε να ασχοληθούμε επαγγελματικά με κάτι που μας αρέσει επιφανειακά ή που μας το πρότειναν οι καθηγητές, οι γονείς, ή οι φίλοι μας. Συχνά, όμως, αυτή η προσέγγιση μπορεί να μας οδηγήσει στην επιλογή ενός επαγγελματικού τομέα που αποδεικνύεται εντελώς ξένος προς τις κλίσεις, τις ικανότητες και την προσωπικότητά μας.

«Περισσότερο από το ένα τρίτο της ζωής σου θα το περάσεις στον εργασιακό σου χώρο. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να επιλέξεις ένα επάγγελμα που σου ταιριάζει, που σε γεμίζει και σε ικανοποιεί. Πριν από την κρίσιμη αυτή επιλογή, χρειάζεται να γνωρίζεις τις επαγγελματικές κατευθύνσεις που σου ταιριάζουν.» αναφέρει η Έλενα Παπαγιάννη, Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Λειτουργός του Γραφείου Εισδοχής του Πανεπιστημίου Frederick.

Το Career Gate Test είναι ένα Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού που μέσα σε 30 λεπτά θα σε βοηθήσει να αναγνωρίσεις τα επαγγέλματα που σου ταιριάζουν με βάση την προσωπικότητά σου, τα ενδιαφέροντα, τις κλίσεις και τις προτιμήσεις σου.

Μέσα από το τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού, που προσφέρεται δωρεάν από το Πανεπιστήμιο Frederick, θα αποκτήσεις μια ολοκληρωμένη εικόνα του εαυτού σου, θα καταλάβεις ποιος κλάδος είναι ο ιδανικός για σένα και ποιο επάγγελμα σου ταιριάζει.

Σύμφωνα με την Έλενα: «Η επιλογή των σπουδών και της επαγγελματικής μας σταδιοδρομίας αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές αποφάσεις της ζωής μας και είναι απόλυτα φυσιολογικό να μας προκαλεί άγχος, αβεβαιότητα και ανησυχία. Για να μειώσουμε τα αρνητικά συναισθήματα και να κάνουμε μία εύστοχη επιλογή, χρειάζεται πρώτα από όλα να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας.

Η κατανόηση της προσωπικότητάς μας είναι μία διαδικασία που αναπτύσσεται συνέχεια και ονομάζεται αυτογνωσία. Για να αποκτήσουμε αυτογνωσία είναι σημαντικό να απαντήσουμε σε ερωτήσεις όπως: Ποιος/ποια είμαι, τι μου αρέσει να κάνω, ποια είναι τα δυνατά μου σημεία και τα ταλέντα μου; Αυτός είναι και ο στόχος του Career Gate Test»

Σε τι διαφέρει;

Είναι καινοτόμο, διασκεδαστικό, διαδραστικό και καθόλου χρονοβόρο. Είναι σύγχρονο και αυτοματοποιημένο. Είναι επίσης το μοναδικό Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού πιστοποιημένο με το πρότυπο ISO:9001 που διασφαλίζει την ποιότητα και την αποτελεσματικότητά του. Εξετάζει, τέλος, τα επίπεδα αυτοεικόνας και αποφασιστικότητάς σου, που κι αυτά παίζουν σημαντικό ρόλο στον καθορισμό των επαγγελματικών σου επιλογών.

Γιατί είναι αξιόπιστο;

Επειδή έχει δημιουργηθεί από καταξιωμένους/ες επιστήμονες και συμβούλους επαγγελματικού προσανατολισμού. Επιπλέον, ελέγχει αυτόματα την ειλικρίνεια των απαντήσεων σου, καλώντας σε να απαντήσεις στις ίδιες ερωτήσεις, διατυπωμένες με διαφορετικό τρόπο. Έτσι, τα αποτελέσματα είναι ακόμη πιο αξιόπιστα.

Καθένας και καθεμιά από εμάς είμαστε διαφορετικές προσωπικότητες, με ξεχωριστές προτιμήσεις, ενδιαφέροντα και κλίσεις. Το τεστ είναι βασισμένο στη γνωστή θεωρία του John Holland για τους έξι τύπους ανθρώπινης προσωπικότητας και καταγράφει σε ποιο βαθμό ταυτίζεται η δική σου προσωπικότητα με τον κάθε τύπο: ο πρακτικός-ρεαλιστικός, ο ερευνητικός, ο καλλιτεχνικός, ο κοινωνικός, ο επιχειρηματικός και ο συμβατικός-οργανωτικός.

Ακολούθως, και με βάση τις απαντήσεις σου, παρουσιάζει τα προσωπικά σου ενδιαφέροντα και τις κλίσεις σου σε σχέση με δεκαέξι διαφορετικές ομάδες επαγγελμάτων.

Δες εδώ πώς λειτουργεί το τεστ:

Μπορείς να κάνεις το τεστ από οπουδήποτε κι αν βρίσκεσαι. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα κωδικό που θα προμηθευτείς από το Πανεπιστήμιο Frederick, μια συσκευή (κινητό, tablet, ή Η/Υ) και σύνδεση στο διαδίκτυο. Μπορείς στη συνέχεια να ζητήσεις συνάντηση με Σύμβουλο του Πανεπιστημίου Frederick, που θα σου παρέχει ανάλυση των αποτελεσμάτων του τεστ και θα σε βοηθήσει να επιλέξεις το επάγγελμα και τις σπουδές που σου ταιριάζουν.

Εάν θέλεις να κάνεις τη σωστή επιλογή σπουδών και σταδιοδρομίας με την κατάλληλη επαγγελματική καθοδήγηση και τον σωστό σχεδιασμό, επικοινώνησε άμεσα με το Πανεπιστήμιο Frederick για να λάβεις εντελώς δωρεάν τον κωδικό σου για το Career Gate Test.


Το Πανεπιστήμιο Frederick είναι το μοναδικό Πανεπιστήμιο της Κύπρου με παρουσία τόσο στη Λευκωσία όσο και στη Λεμεσό.

Για να κάνεις το Career Gate Test ή να διευθετήσεις συνάντηση με το Γραφείο Εισδοχής για εξατομικευμένη συνεδρία επαγγελματικού προσανατολισμού μπορείς να καλέσεις στα τηλέφωνα 22394394 (Λευκωσία) και 25730975 (Λεμεσός), να στείλεις email στο info@frederick.ac.cy ή να επισκεφθείς την ιστοσελίδα www.frederick.ac.cy. Το νέο ακαδημαϊκό εξάμηνο αρχίζει στις 13 Φεβρουαρίου 2023.