fbpx

Όταν το sex symbol των 60’s γύριζε ταινία για το Hollywood στα στενά της Κύπρου!

Έφυγε από τη ζωή η Ρακέλ Γουέλς, σε ηλικία 82 ετών μετά από σύντομη ασθένεια. Η ηθοποιός ήταν το απόλυτο sex symbol της μεγάλης οθόνης τη δεκαετία του 60, πρωταγωνίστησε σε δεκάδες κινηματογραφικές ταινίες, ενώ κέρδισε και Χρυσή Σφαίρα για τη συμμετοχή της στο έργο «Ο Ντ’ Αρτανιάν και οι Τρεις Σωματοφύλακες».

Το 1995 η Ρακέλ Γουέλς ανακυρήχθηκε ως 1 από τις 100 πιο sexy ηθοποιούς στην ιστορία του κινηματογράφου!

Η είδηση του θανάτου αυτής της μεγάλης star μας θύμισε ένα Κυπριακό ντοκιμαντέρ, μέσα από το οποίο μάθαμε ποια ήταν η σχέση της Ρακέλ Γουέλς με το νησί και ότι η Κύπρος μας κάποτε ήταν ελκηστικός προορισμός για το Hollywood. Wow!

Μάθε πιο κάτω περισσότερες λεπτομέρειες:

Κάποτε, λοιπόν, η Κύπρος αποτελούσε έναν ελκηστικό προορισμό για το Hollywood! Συγκεκριμένα, το καλοκαίρι του 1970, οι κάτοικοι του (κατεχόμενου – σήμερα) χωριού Κάρμι, έζησαν μια πρωτόγνωρη εμπειρία…

Η Ρακέλ Γουέλς έφτασε στην Κύπρο για τα γυρίσματα της Χολιγουντιανής ταινίας «Beloved», όπου πρωταγωνιστούσε. Σκηνοθέτης της ταινίας ήταν ο Ελληνοϊταλικής καταγωγής Γιώργος Κοσμάτος και μουσική του Γιάννη Μαρκόπουλου.

 

24sports.com.cy/Facebook.com/@MakariosIii

Η άφιξη της θρυλικής star του Hollywood αποτέλεσε τεράστιο γεγονός για το μικρό μας νησί. Η ηθοποιός, μάλιστα πόζαρε με τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Αρχιεπίσκοπο Μακάριο, με τις φωτογραφίες τους να γίνονται διεθνές θέμα και φυσικά πρωτοσέλιδο στον κυπριακό τύπο!

Στην ταινία, η Ρακέλ Γούελς υποδύθηκε την Ελένη και ο Ρίτσαρντ Τζόνσον τον Ορέστη, ο οποίος επιστρέφει στην Κύπρο, κατόπιν της μεγάλης του παραμονής στο Λονδίνο, αποφασισμένος να βρει τον εφηβικό του έρωτα. Τα γυρίσματα έγιναν εξ ολοκλήρου στο όμορφο χωριό Κάρμι, στην οροσειρά του Πενταδάκτυλου, καθώς και στις παραλίες της Χρυσοκάβας, στην Κερύνεια.

Όλοι οι κάτοικοι του χωριού συμμετείχαν ως κομπάρσοι, όπως και αρκετοί Κύπριοι ηθοποιοί. Οι φωτογραφίες της λαμπερής πρωταγωνίστριας με τις Καρμιώτισσες γιαγιάδες της εποχής είναι πραγματικά εντυπωσιακές!

Τα γεγονότα εκείνης της εποχής και όσα έζησαν οι κάτοικοι του χωριού, αποτέλεσαν το θέμα του ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αβραάμ και Κωνσταντίνου Πατσαλίδη, “Beloved Days”.

«Με αφορμή την ταινία ‘Πολυαγαπημένη’, η οποία γυρίστηκε το 1970 στην Κύπρο και στο κατεχόμενο σήμερα χωριό Κάρμι, αρχική μου επιδίωξη ήταν να μεταφέρω εικόνες της κοινωνικής πραγματικότητας της τότε εποχής και παράλληλα να προσεγγίσω δημιουργικά την πολλά υποσχόμενη πορεία του νησιού ως κινηματογραφικού προορισμού: μια πορεία, που σταμάτησε γρήγορα και άδοξα μετά την τουρκική εισβολή του 1974», ανέφερε παλαιότερα ο Κωνσταντίνος Πατσαλίδης.

Έχει χαρακτηριστεί «ερωτικό γράμμα σε μια ανέμελη εποχή, όπου άνθρωποι που δεν είχαν ιδέα τι είναι το cinema, είχαν το ίδιο το cinema στην πίσω αυλή τους! Άνθρωποι χαμογελαστοί, ανοιχτόκαρδοι, φιλόξενοι, χωρατατζήδες. Και που συμπτωματικά έζησαν τις τελευταίες μέρες της κυπριακής αθωότητας – λίγο πριν την τρομοκρατία, το πραξικόπημα, την εισβολή».

Εσύ ήξερες ότι μια ολόκληρη ταινία του Hollywood γυρίστηκε στην Κύπρο;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending