fbpx

«Ζωή Ξανά» για θύματα εμπόλεμης βίας – Ένα καινοτόμο πρόγραμμα από το ίδρυμα «ΖΩΗ κατά της Εμπόλεμης Βίας»!

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Ζωή Ξανά», που περιλαμβάνει διαδραστικά, βιωματικά εργαστήρια για γυναίκες, κορίτσια και παιδιά  που έζησαν τραυματικές εμπειρίες ως αποτέλεσμα εμπόλεμης βίας, έχει ετοιμάσει και θα υλοποιήσει σύντομα το ίδρυμα «ΖΩΗ κατά της Εμπόλεμης Βίας» («ZOE vs War Violence»).

Το πρόγραμμα «Ζωή Ξανά», που δημιουργήθηκε από ειδικά εκπαιδευμένη  ομάδα, στοχεύει στη σταδιακή αποκατάσταση της χαράς, της γαλήνης και καλύτερης ποιότητας ζωής των ατόμων αυτών. Συγγενείς αγνοουμένων, προσφυγόπουλλα και προσφύγισσες, εγκλωβισμένες, γυναίκες και παιδιά που έχασαν μέλη της οικογένειάς τους, θύματα βιασμών και άλλα άτομα που βίωσαν τραυματικές εμπειρίες στη διάρκεια – και ως επακόλουθο – της τουρκικής εισβολής του 1974 στην Κύπρο, κουβαλούν τραύματα που δεν έχουν επουλωθεί. Το ίδιο και συγγενικά τους πρόσωπα δεύτερης και τρίτης γενιάς, που έχουν επηρεαστεί από τα βιώματα και τις αφηγήσεις της πρώτης γενιάς. Σε κατοπινό στάδιο το Ίδρυμα προγραμματίζει να προσφέρει το πρόγραμμα και σε άλλες ομάδες ατόμων που ζούν στην Κύπρο, με παρόμοια βιώματα, καθώς και στο εξωτερικό.

Το Ίδρυμα «ΖΩΗ κατά της Εμπόλεμης Βίας» σχεδιάζει και θα υλοποιήσει σύντομα και άλλες δράσεις που θα ενδυναμώσουν τις φωνές της ειρήνης στη χώρα μας και της εναντίωσης σε κάθε μορφή βίας, ιδιαίτερα της εμπόλεμης βίας.

Η δημιουργία του ιδρύματος «ΖΩΗ κατά της Εμπόλεμης Βίας» ανακοινώθηκε στις 16 Μαϊου 2019 σε εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Frederick στη Λευκωσία. Το Διοικητικό Συμβούλιο απαρτίζεται από την Αλίκη Χατζηγεωργίου Πρόεδρο, Νατάσσα Φρειδερίκου Αντιπρόεδρο, Ρίτα Καρατζιά Γραμματέα, Ζωή Μαυρογένους Β. Γραμματέα, Γιολάντα Χατζησωτηρίου Ταμία, Λένα Μαρκίδου-Σοφοκλέους Β. Ταμία και Μάριο Δημητρίου Εκπρόσωπο Τύπου.

Στόχος του ιδρύματος είναι η αναγνώριση, καταδίκη, τερματισμός και τιμωρία όλων των μορφών  βίας κατά γυναικών, κοριτσιών, παιδιών και ευάλωτων ατόμων, θυμάτων και μαρτύρων κατά τη διάρκεια ένοπλων συρράξεων, που κυμαίνονται από σωματική, σεξουαλική έως ψυχολογική βία που διαπράττεται τόσο από κρατικούς όσο και από μη κρατικούς φορείς, συμπεριλαμβανομένων δολοφονιών, βασανιστηρίων, απαγωγών, βιασμών, εκπόρνευση, σεξουαλική εκμετάλλευση, καταναγκαστικό γάμο, καταναγκαστική πορνεία, αναγκαστική άμβλωση, αναγκαστική στείρωση και η κάθε μορφή βίας που δέχονται τα άτομα αυτά.

Το ιδρύμα «ΖΩΗ κατά της Εμπόλεμης Βίας» είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που φιλοδοξεί να συνενώσει δυνάμεις και με άλλους διεθνείς οργανισμούς, διεκδικώντας το δικαίωμα των γυναικών, των κοριτσιών και των παιδιών όλου του κόσμου να χαίρονται τα όνειρά τους σε ένα πιο όμορφο κόσμο.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending