fbpx

Η χορωδία Amalgamation προσκεκλημένη να τραγουδήσει στην τελετή για την Ημέρα της Κοινοπολιτείας στο Λονδίνο!

Η γυναικεία χορωδία Amalgamation, με ιδιαίτερη τιμή ανακοινώνει τη συμμετοχή της στην επίσημη τελετή για την Ημέρα της Κοινοπολιτείας, που θα πραγματοποιηθεί στο Αβαείο του Γουέστμινστερ, στο Λονδίνο.

Η τελετή θα λάβει χώρα στις 13 Μαρτίου, παρουσία του Bασιλιά Καρόλου και της Bασιλικής συζύγου του Καμίλα, και συνοδεία του Πρίγκιπα και της Πριγκίπισσας της Ουαλίας, του Κόμη και της Κόμισσας του Ουέσεξ, της Βασιλικής Πριγκίπισσας και του αντιναύαρχου Σερ Τιμ Λόρενζ.

Το θέμα της φετινής Ημέρας της Κοινοπολιτείας είναι «Διαμορφώνοντας ένα αειφόρο και ειρηνικό κοινό μέλλον». Αξίζει να σημειωθεί ότι στην τελετή έχουν προσκληθεί 2.000 άτομα, περιλαμβανομένων των Υπάτων Αρμοστών που εκπροσωπούν τις χώρες-μέλη της Κοινοπολιτείας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η τελετή θα αναμεταδίδεται ζωντανά από το BBC σε εκατομμύρια κόσμου.

«Προτεραιότητά μας είναι να προβάλουμε τη μοναδικότητα της κουλτούρας μας μέσα από τη γυναικεία φωνή», σχολιάζει η ιδρύτρια και μαέστρος της χορωδίας, Βασιλική Αναστασίου. «Τραγουδώντας με τα ηχοχρώματα του τόπου ‘που μας ανάγιωσε’, στόχος μας είναι να ταξιδέψουμε νοερά τον κόσμο που θα μας ακροαστεί», συμπληρώνει.

Η χορωδία εκφράζει ιδιαίτερες ευχαριστίες στο Commonwealth Royal Society για την πρόσκληση και στο Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου. Ευχαριστίες απευθύνει και στις Πολιτιστικές Υπηρεσίες, στο φιλανθρωπικό ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου, στην Υπηρεσία Κυπριακής Χειροτεχνίας, στο ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντης και στη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, για τη στήριξη της αποστολής.

Στην αποστολή της χορωδίας στο Λονδίνο συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά οι:

Βασιλική Αναστασίου (μαέστρος)

Μυρτώ Αριστείδου

Άντρια Αυγουστή

Μαρία Βουλτσοπούλου

Εύρη Δημητρίου

Χαρά Ζυμαρά

Λήδα Μαππουρίδου

Χριστίνα Μεταξά

Χριστίνα Παπαμιχαήλ

Αναστασία Προκόπη-Τάκη

Παναγιώτα Κωνσταντή

Αννίτα Κωνσταντίνου

Αυγή Χατζηπαύλου

Αργυρώ Χριστοδούλου

Κυριακή Χριστοδούλου.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλο το πρόγραμμα για την Ημέρα της Κοινοπολιτείας, περιλαμβανομένης και της παρουσίασης της χορωδίας μας, σε απευθείας μετάδοση μέσω του BBC World Service και του καναλιού του BBC στο YouTube.

Για να παρακολουθήσετε το ταξίδι της αποστολής στο Ηνωμένο Βασίλειο και για να παραμείνετε ενημερωμένοι για τις δράσεις της χορωδίας, ακολουθήστε τη σελίδα της στο Instagram: @amalgamationchoir@anastasiou_vasiliki

Σχετικά με την χορωδία Amalgamation

Η γυναικεία χορωδία  Amalgamation δημιουργήθηκε το 2014, εδρεύει στην Κύπρο και απαρτίζεται από γυναίκες όλων των ηλικιών και επαγγελματικών καταβολών. Καθοδηγούμενη από το όραμα της ιδρύτριας και μαέστρου της, Βασιλικής Αναστασίου, η χορωδία ερμηνεύει a capella (χωρίς τη συνοδεία οργάνων) παραδοσιακές κυπριακές και διασυνοριακές μελωδίες, υμνώντας τις προφορικές παραδόσεις και τις τοπικές ιστορίες διαφορετικών περιόδων και κουλτούρων της ευρύτερης Μεσογείου.

Η Βασιλική, με τη συμβολή των συνεργατών της, προσαρμόζει παραδοσιακά και πρωτότυπα τραγούδια με σύγχρονη αρμονία και τροποποιήσεις στους στίχους, επεκτείνοντας και προβάλλοντας διαφορετικές, από τις κυρίαρχες, προοπτικές. Η φιλοσοφία της χορωδίας βασίζεται στις αξίες της συμπερίληψης, της ενότητας και της αποδοχής διαφορετικών ταυτοτήτων, φωνών και ιστορικών καταβολών.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending