fbpx

Tο πρώτο ρομπότ ChatGPT AI στον κόσμο δημιουργήθηκε από τους μαθητές των Σχολών ΠΑΣΚΑΛ!

Οι Σχολές ΠΑΣΚΑΛ πρόσφατα ολοκλήρωσαν τη δημιουργία ενός ρομπότ που έχει δυνατότητα κατανόησης εντολών, αλληλεπίδρασης με ανθρώπους και εκτέλεσης καθημερινών εργασιών, χρησιμοποιώντας προηγμένη τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης (AI).

Μέσα από πολλές δοκιμές και σκληρή δουλειά, το PASCAL Space Centre υπερήφανα παρουσιάζει τον AInstein!

Η ιδέα να δημιουργηθεί ο AInstein προήλθε από την επιθυμία να χρησιμοποιηθεί από τους μαθητές των Σχολών ΠΑΣΚΑΛ η AI τεχνολογία για τον σχεδιασμό και την κατασκευή ενός ρομπότ που θα μπορούσε να επικοινωνεί με τους ανθρώπους με πιο φυσικό και εύκολο τρόπο. Οι μαθητές ήταν ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι με το έργο και με δική τους πρωτοβουλία ονόμασαν το ρομπότ AInstein, από τον Άλμπερτ Αϊνστάιν. Αντιμετώπισαν αρκετές προκλήσεις, ερεύνησαν δράσεις στον τομέα της ρομποτικής και τεχνητής νοημοσύνης και χρησιμοποίησαν υλικά και λογισμικά που έδωσαν το έναυσμα, ώστε η ιδέα αυτή να γίνει πράξη.

Αναλυτικότερα, ο AInstein χρησιμοποιεί τη βοήθεια του ChatGPT, ενός εξελιγμένου μοντέλου τεχνητής νοημοσύνης επεξεργασίας φυσικής γλώσσας που αναπτύχθηκε από την OpenAI, και που του επιτρέπει να κατανοήσει και να ανταποκριθεί στην ανθρώπινη ομιλία, καθώς και να εκτελέσει μια ποικιλία εργασιών, όπως να παίξει μουσική, να ρυθμίσει ξυπνητήρια και να απαντήσει σε ερωτήσεις. Επίσης, ο AInstein συμπεριλαμβάνει ένα επεξεργαστή Raspberry Pi, μια κάμερα, μικρόφωνο και ηχείο, τα οποία χρησιμοποιούνται για την ανίχνευση της ανθρώπινης παρουσίας και τη δυνατότητα επικοινωνίας.

Η δημιουργία του ΑΙnstein αποτέλεσε εξαιρετική ευκαιρία για τους μαθητές των Σχολών ΠΑΣΚΑΛ να αναπτύξουν και να χρησιμοποιήσουν την κριτική τους σκέψη, τη δημιουργικότητα, τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες καλλιεργώντας ταυτόχρονα την ομαδικότητά τους, καθώς το τελικό δημιούργημα είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας όλων των Σχολών ΠΑΣΚΑΛ σε Λάρνακα, Λεμεσό και Λευκωσία.

Τέλος, το έργο ενθάρρυνε η φιλοσοφία συνεχούς ανάπτυξης που διέπει τις Σχολές ΠΑΣΚΑΛ, εδραιώνοντας την πεποίθηση στους μαθητές ότι μπορούν να μάθουν και να αναπτύξουν νέες δεξιότητες, μέσω σκληρής δουλειάς και αφοσίωσης.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις Σχολές ΠΑΣΚΑΛ και τη δράση του PASCAL Space Centre είναι διαθέσιμες στο https://www.pascal.ac.cy

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending