fbpx

Απελευθερώνοντας τη δύναμη των παιδιών: Μεταπτυχιακό στην Ψυχική Υγεία Παιδιών & Εφήβων

Η ψυχική υγεία παιδιών και νέων αποτελεί έναν ραγδαίως εξελισσόμενο επιστημονικό κλάδο, ο οποίος αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη σημασία στις περίπλοκες κοινωνικές συνθήκες του σήμερα. Η παρούσα παγκόσμια κατάσταση δε, οπωσδήποτε ενέτεινε αυτή τη σημασία, αναδεικνύοντας έτσι περισσότερο την ανάγκη να στραφούμε και να ασχοληθούμε  με την ψυχική υγεία και των ανηλίκων.  

Σε αυτό το πλαίσιο, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου (EUC) προσφέρει το εξ αποστάσεως μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Ψυχική Υγεία Παιδιού και Εφήβου», με στόχο να εφοδιάσει τους επαγγελματίες του αύριο με τα κατάλληλα εχέγγυα, προκειμένου να αποτελέσουν τους παράγοντες αναβάθμισης και βελτίωσης της ψυχικής υγείας τόσο των παιδιών όσο και των νέων, ευρύτερα. 

Το γεγονός ότι οι απόφοιτοι καλούνται να εργαστούν πάνω σε αυτές τις τόσο ιδιαίτερες και μικρές ηλικίες καθιστά το έργο τους ακόμη πιο απαιτητικό και επομένως, θα πρέπει να έχουν εξοπλιστεί με όσο το δυνατόν περισσότερες δεξιότητες, πρακτική εξάσκηση και ερευνητικές μεθόδους, εντρυφώντας στην εξέλιξη του τομέα της ψυχολογικής υγείας.   

Με έμφαση στην πρόληψη

 

Το πρόγραμμα, υπό αυτό το πρίσμα, παρέχει στους φοιτητές λεπτομερή γνώση των τάσεων πολιτικής και των καινοτόμων πρακτικών, ειδικά σχεδιασμένων για τα παιδιά, τους νέους, αλλά και τις οικογένειές τους. 

Προσδίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στην έγκαιρη παρέμβαση ως προληπτικό μέτρο, τα βασικά μαθήματα αναπτύσσουν δεξιότητες και γνώσεις που σχετίζονται με την ψυχολογική ανάπτυξη των παιδιών και των εφήβων, ενώ ειδική μνεία γίνεται και στις ερευνητικές μεθόδους, τον σχεδιασμό και την αξιολόγηση της συμπεριφοράς και της ανάπτυξης της υγείας. 

Υπό την επίβλεψη των έγκριτων ακαδημαϊκών του τμήματος, οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν ενεργά σε εξειδικευμένη έρευνα, μέσω της οποίας ενισχύουν τις γνώσεις σε αυτό τον τόσο απαιτητικό -και πολύτιμο για την κοινωνία- τομέα.  

Οι απόφοιτοι, επιπλέον, είναι σε θέση να συμβάλουν στον σχεδιασμό στρατηγικών που προωθούν την ένταξη και την προστασία των παιδιών και των νέων σε διάφορους φορείς. Εναλλακτικά μπορούν να ακολουθήσουν διδακτορικές σπουδές σε συναφείς τομείς. 

Συμμετοχή σε έρευνες και συνέδρια

Γιατί στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου; Αυτό είναι το επόμενο ερώτημα που καλείται να απαντήσει ένας φοιτητής, ο οποίος επιθυμεί να ακολουθήσει αυτό τον δρόμο. Η απάντηση είναι αρκετά απλή!

Διότι η ποικιλία ειδικοτήτων και ενδιαφερόντων του ακαδημαϊκού προσωπικού, καθώς και η δυνατότητα που προσφέρεται στους φοιτητές να ακολουθούν τους καθηγητές σε διεθνή συνέδρια και να παρουσιάζουν μελέτες σε εξειδικευμένα έντυπα του χώρου, επιτρέπουν τη δημιουργία «ισχυρών» βιογραφικών. 

Επιπλέον, το πρόγραμμα διδάσκεται από διεθνώς διακεκριμένους καθηγητές, οι οποίοι έχουν ως στόχο να μεταλαμπαδεύσουν υψηλού επιπέδου γνώση και κατάρτιση στους φοιτητές, παρέχοντας τα κατάλληλα εφόδια ώστε να εισέλθουν στον κλάδο ως έτοιμοι επαγγελματίες. 

5 Αστέρια στην Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση 

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου έλαβε την υψηλότερη διάκριση 5 Αστέρων στον τομέα της Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης στην αξιολόγηση του 2021 του διεθνούς οργανισμού QS Top Universities (QS Stars University Ratings). Το Πανεπιστήμιο εξασφάλισε ιδιαίτερα υψηλές βαθμολογίες σε ό,τι αφορά τη σχέση φοιτητών-καθηγητών, τις φοιτητικές υπηρεσίες, την τεχνολογία, και την αφοσίωση του οργανισμού σε θέματα Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης. 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://euc.ac.cy/ ή επικοινωνήστε με τους εξειδικευμένους συμβούλους του Τμήματος Εισδοχής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στο 22713000 ή στο info@euc.ac.cy

Έναρξη Φθινοπωρινού Εξαμήνου 2 Οκτωβρίου 2023