fbpx

Δες πώς η Nastya μετέτρεψε το internship της στην Exness… σε καριέρα!

Τελικά πόσο σημαντικό είναι για ένα φοιτητή να κάνει Internship ενώ σπουδάζει ή ακόμη και μετά τις σπουδές του; Τι έχει να κερδίσει και τι του προσφέρει αυτή η εμπειρία;

Η Nastya μας μιλά για τη δική της εμπειρία και μας εξηγεί πώς μετέτρεψε το Internship της στην Exness… σε καριέρα! Μάθε πώς η πρακτική άσκηση την προετοίμασε για τη θέση που κατέχει σήμερα και ποιες γνώσεις και σημαντικά soft skills απέκτησε.

Δες πιο κάτω:

– Γεια σου Nastya. Για αρχή, πες μας λίγα λόγια για τον ρόλο σου τώρα στην Exness και τις βασικές σου αρμοδιότητες.

Exness-student-intership

Αυτή τη στιγμή είμαι Νομική Σύμβουλος, στο Τμήμα Εταιρικού Δικαίου. Σε γενικές γραμμές, είμαι υπεύθυνη να παρέχω υποστήριξη στην ομάδα μας με συμβόλαια, διαδικασίες συμμόρφωσης και όλα τα νομικά έγγραφα που χρειάζεται για να λειτουργεί ομαλά μια διεθνής εταιρεία σαν την Exness.

– Ας πάμε λίγο πίσω. Τι σε τράβηξε αρχικά να κάνεις αίτηση για το πρόγραμμα Exness Ιnternships το 2023;

Πιστεύω πολύ στα internships. Θεωρώ ότι είναι το ιδανικό πρώτο βήμα για να μπεις σε έναν ανταγωνιστικό κλάδο και σε μια εταιρεία. Είναι άλλο να αποκτάς θεωρητική γνώση στο πανεπιστήμιο, και τελείως άλλο να το ζεις στην πράξη! Εγώ, παρόλο που είχα σπουδάσει κάτι λίγο διαφορετικό, μέσα από την πρακτική, πήρα πολύτιμες γνώσεις για τη FinTech βιομηχανία, κάτι που με προετοίμασε για τη θέση που έχω σήμερα στην Exness!

– Γιατί πιστεύεις ότι η εμπειρία μέσα από internships είναι σημαντική;

Exness-student-intership

Τα internships σε μια παγκόσμια εταιρεία σαν την Exness, δεν είναι απλά μια προσθήκη στο βιογραφικό σου. Πάνω απ’ όλα είναι μια ευκαιρία να αναπτύξεις και να εξασκήσεις συγκεκριμένες δεξιότητες, τα λεγόμενα soft skills, που θα σου φανούν χρήσιμες στην καριέρα σου. Η επικοινωνία, η συνεργασία, η διαπραγμάτευση, όλα αυτά παίζουν τόσο σημαντικό ρόλο, όσο και τα μαθήματα του πανεπιστημίου.

Στην αγορά εργασίας του σήμερα, τα internships σου δίνουν σημαντικό προβάδισμα σε σχέση με άλλους υποψηφίους.

– Είχες καθοδήγηση (mentoring) κατά τη διάρκεια της πρακτικής σου; Πώς επηρέασε τη δουλειά και την εμπειρία σου;

Ναι, και νιώθω πολύ τυχερή που είχα μέντορα την Olga Korobintseva. Δεν είναι μόνο εξαιρετική επαγγελματίας, είναι και υπέροχος άνθρωπος! Με την καθοδήγησή της, δούλεψα σε σημαντικά projects, όπως τα Weekly Seminar Presentations και λάμβανα τακτικά εποικοδομητική κριτική. Η Olga ήταν πάντα διαθέσιμη για συμβουλές και καθοδήγηση. Ήταν επίσης και μοναδική στο να μετατρέπει κάθε λάθος σε μάθημα. Εκτός από την Olga, όλη η ομάδα με στήριζε απίστευτα, περνούσαμε τέλεια στα γεύματα και τα team-buildings!

– Ποιο ήταν αυτό που σε ενθουσίασε περισσότερο αλλά κι αυτό που του παρουσίαζε την μεγαλύτερη πρόκληση σαν intern στην Exness;

Exness-student-intership

Αυτό που ήταν και πρόκληση, αλλά και κάτι πολύ ενδιαφέρον για μένα ήταν το project QuickTalks. Για την διεκπεραίωση του project, που αφορούσε στη δημιουργία περιεχομένου για επικοινωνία εντός της εταιρείας, συνέβαλλαν πολλά τμήματα και ομάδες. Η πρόκληση ήταν να είμαι μέρος μιας τέτοιας δυναμικής διαδικασίας από τη μια. Από την άλλη ήταν και μια μεγάλη ικανοποίηση να συμβάλλω στην επιτυχία του project. 

Άλλη μια πρόκληση ήταν να κατανοήσω τις ιδιαιτερότητες του κάθε project και να μάθω να συνεργάζομαι με κόσμο από όλο τον κόσμο. Παρ’ όλα αυτά, είναι και υπέροχο να βλέπεις πώς διαφορετικές ομάδες και οι άνθρωποι προσεγγίζουν τα πράγματα και πώς τελικά οι προσπάθειες όλων προσθέτουν αξία στο τελικό αποτέλεσμα. Με κρατάει πάντα γεμάτη ενθουσιασμό!

Πρέπει να ομολογήσω ότι και η διαδικασία της συνέντευξης αρχικά μου φάνηκε κάπως αγχωτική. Αλλά μόλις μπήκα στην αίθουσα, η Nastya Khudiakova από το HR και ο manager μου, Rodion Nagornov, με έκαναν να νιώσω πολύ άνετα. Κατάλαβα αμέσως ότι ήθελα να γίνω μέρος αυτής της ομάδας.

– Τι σου άρεσε περισσότερο από το internship σου στην Exness;

Είναι πολλά αυτά που κερδίζεις από ένα internship στην Exness. Σίγουρα είναι τα προνόμια, τα γραφεία και οι ταλαντούχοι συνάδελφοι. Όμως, για εμένα προσωπικά ήταν, πάνω απ’ όλα, η φιλική ατμόσφαιρα υποστήριξης που με έκανε να νιώθω άνετα να ρωτάω και να παίρνω συμβουλές!

Ένα ακόμα πολύ σημαντικό κομμάτι είναι ότι στην Exness σου δίνουν αξία, όχι μόνο σαν εργαζόμενο, αλλά και σαν άνθρωπο. Έχεις ευκαιρίες να μάθεις και να εξελιχθείς ανεξάρτητα από την ιεραρχία. Έχεις πρόσβαση και σε πλατφόρμες, όπως το Udemy, έτσι ώστε να μπορείς να βελτιώσεις ακόμα πιο πολύ τις δεξιότητές σου.

– Πώς κατέληξες να πάρεις δουλειά τελικά στην Exness;

Exness-student-intership

Για να είμαι ειλικρινής, εμένα που πήρε αρκετό καιρό. Ήταν όνειρό μου χτίσω την καριέρα μου στην Exness πολύ πριν μπω ως intern. Έκανα περίπου 15 διαφορετικές αιτήσεις στην Exness σε βάθος τριών χρόνων!

Με κάθε απόρριψη, όμως, έπαιρνα και εποικοδομητική κριτική, που τη χρησιμοποιούσα για να βελτιωθώ και να επανέλθω πιο δυναμικά. Τελικά κατάφερα και μπήκα σαν intern. Μετά, όταν άνοιξε η κατάλληλη θέση, έκανα ξανά αίτηση για τη θέση που έχω τώρα full time. Ήταν το φυσικό επόμενο βήμα!

– Σε προετοίμασε το internship για τον ρόλο που έχεις τώρα;

Φυσικά! Μου έδωσε γερή βάση για τα καθημερινά καθήκοντα και τις διαδικασίες της εταιρείας. Μου αύξησε την αυτοπεποίθησή μου και την εμπιστοσύνη στις δεξιότητες και τον εαυτό μου. Μου επέτρεψε να εφαρμόσω στην πράξη όσα έμαθα στο πανεπιστήμιο, αλλά και να είμαι ευέλικτη, να βρίσκω μόνη μου λύσεις και να παραδίδω σωστή δουλειά εγκαίρως.

– Τι συμβουλή θα έδινες σε φοιτητές που σκέφτονται να κάνουν αίτηση για internship στην Exness;

Να δείξετε το πάθος σας για μάθηση στο άτομο της συνέντευξης και ότι δεν φοβάστε τις προκλήσεις! Η Exness ψάχνει παθιασμένους ανθρώπους που διψούν για γνώση και θέλουν στ’ αλήθεια να συνεισφέρουν. Αν έχεις όρεξη, αφοσίωση και εργατικότητα, αυτή η πρακτική θα σε πάει πολύ μπροστά!

Αν ενδιαφέρεσαι και εσύ να γίνεις intern στην Exness, στείλε το βιογραφικό σου εδώ!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,400FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending