fbpx

Προστασία και Μαύρισμα μαζί: ΝΑΙ, γίνεται!

Καιρός για να εξορμήσουμε στις παραλίες, να κολυμπήσουμε, να παίξουμε ρακέτες και κυρίως να μαυρίσουν τα κορμιά!! Πριν αρχίσουμε την ηλιοθεραπεία όμως και μας δει ο ήλιος πρώτη φορά, πρέπει να πάρουμε τα κατάλληλα μέτρα και να προσέχουμε. Για ακόμα μια φορά, μελέτησα εγώ για εσάς και σας συνιστώ τις πιο κάτω προτάσεις – συμβουλές για τα πρώτα σας μπάνια και την έκθεση σας στον ήλιο!

 

1. Ξεκινείστε την ηλιοθεραπεία σταδιακά
a512533e44f6903c131b311e9e4b-660x495
Με δείκτη προστασία πάνω από 10 για τις πρώτες 4-5 μέρες της έκθεσης στον ήλιο. Έτσι θα προετοιμάσετε την επιδερμίδα σας να δεχθεί τις ακτίνες του ήλιου και να ενεργοποιήσει τους μηχανισμούς άμυνάς της, δηλαδή τη μελανίνη. Η μελανίνη χρειάζεται τουλάχιστον δύο ημέρες για να ανεβεί στην επιφάνεια και να δημιουργηθεί το πολυπόθητο μαύρισμα.
2. Ξεκινείστε την ηλιοθεραπεία νωρίς
Lady_relaxing_on_the_beach.229225349_std
 
Μην παραμένετε στον ήλιο μεταξύ 11 και 3 το μεσημέρι, τις ώρες αυτές οι ακτίνες του είναι ιδιαίτερα καταστροφικές για το δέρμα. Δεν είναι ανάγκη να φύγετε από την παραλία, απλά βάλτε το αντηλιακό και καθήστε κάτω από μια ομπρέλα. Οι βουτιές επιβάλλονται, για να δροσίζεστε, φροντίστε όμως να σκουπίσετε καλά το δέρμα ύστερα από κάθε βουτιά. Το νερό που μένει στην επιδερμίδα πολλαπλασιάζει την ένταση της υπεριώδους ακτινοβολίας και ταυτόχρονα αφυδατώνει την επιδερμίδα. Εννοείται ότι μετά τις βουτιές θα ξαναβάλετε αντηλιακό.
3. Όχι υπερβολές!
Tanning
 
Αντισταθείτε στο υπερβολικό μαύρισμα, έχει ολέθριες συνέπειες για το δέρμα. Επιπλέον, η υπερβολική ηλιοθεραπεία προσβάλλει και τους μηχανισμούς παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης, με αποτέλεσμα το δέρμα να χαλαρώσει γρηγορότερα και πιο έντονα.
4. Όχι ήλιο αν το δέρμα είναι ερεθισμένο
sunbathing-sunbake-tanning-tan-fake-tan-beach-holi1
 
Οι όποιοι ερεθισμοί, είτε από κάποιο δερματολογικό αίτιο είτε από π.χ. αποτρίχωση, κάνουν το δέρμα πιο ευαίσθητο και ευάλωτο στην υπεριώδη ακτινοβολία.
 self-tanning-products-0611-mdn
Aν πάλι θέλετε οπωσδήποτε να ξεκινήσετε το καλοκαίρι μαυρισμένοι, υπάρχουν και τα προϊόντα self tan που επιτυγχάνουν ένα απαλό ή πιο έντονο χρώμα (ανάλογα με το τι θα επιλέξετε), το οποίο πλέον μοιάζει πολύ με αυτό που προσφέρει ο ήλιος.
Λάβετε υπόψιν όμως ότι το μαύρισμα, που προσφέρουν τα προϊόντα self tan είναι επιφανειακό και δεν παρέχει προστασία από τον ήλιο. Επομένως, η χρήση αντιηλιακού κατά τις ώρες έκθεσης στον ήλιο και όλα τα μέτρα αντιηλιακής προστασίας θα πρέπει να ακολουθούνται κανονικά.
Ακολουθήστε λοιπόν τους κανόνες αυτούς για να μαυρίσετε σωστά και με ασφάλεια! Ο ήλιος κάνει καλό, αλλά με μέτρο! 😉

Και αν θέλεις να πάρεις κάποιες ιδέες για καλοκαιρινές αποδράσεις, διάβασε: Κατάλληλες διακοπές για… φοιτητές!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,700FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending