fbpx

Ο περιβόητος τελικός Eurovision της Κύπρου: Όλα όσα δεν πέρασαν απαρατήρητα!

Είναι γεγονός. Και αυτή η διοργάνωση έφτασε στο τέλος της, με αρκετά παραλειπόμενα και αντιδράσεις (όπως ο,τιδήποτε συμβαίνει στην Κύπρο). Το Facebook και το Twitter γέμισε με σχόλια και “κακίες“. Ποια ήταν τα highlights της βραδιάς;

Παρουσιαστές η Άντρη Καραντώνη και (συνοδευτικά) ο Τάσος Τρύφωνος. Η Άντρη έκανε απόπειρα να ερμηνεύσει το περσινό τραγούδι της Conchita Wurst,Rise Like A Phoenix”.  Ο Τάσος έσπευσε να σχολιάσει και να την “χουμίσει” πως έκανε μια αξιόλογη προσπάθεια, πως είναι νικήτρια διαγωνισμού ομορφιάς και τραγουδιού στην Κύπρο ΑΛΛΑ και ότι κατάγεται από την Αραδίππου (ειδικά το τελευταίο, δεν μπορούσε να μην αναφερθεί).

2015-02-01 21.29.05

 

Ακολούθησαν οι υποψήφιοι εκπρόσωποι, με τα δικά τους τραγούδια:cyprus-top-6

  • Hovig,
  • Doody,
  • Παναγιώτης Κουφογιάννης,
  • Minus One,
  • Γιάννης Καραγιάννης
  • Νέαρχος Ευαγγέλου με τη Χάρις Σάββα

Δύσκολη επιλογή, δεν λέω, μιας και όλα τα τραγούδια άξιζαν και είχαν κάτι διαφορετικό μεταξύ τους (αν και η πλειοψηφία ήταν μπαλάντες – δεν λέμε να αλλάξουμε μυαλά!).

Ο Τάσος Τρύφωνος δεν σταμάτησε να σχολιάζει τα σχόλια στο #eurovisioncy, χρησιμοποιώντας το “χιούμορ” του για τα social media (που οι μισοί Κυπραίοι δεν ξέρουν καν τι σημαίνει Trend Topic ή hashtag!).

Capture

Οι πανταχού Κύπριοι συντονίστηκαν στο ΡΙΚΡΙΚ SAT στο εξωτερικό), προσπαθώντας να στηρίξουν τη χώρα μας. Περιττό πως η σύνδεση μέσω Internet ήταν τόσο κακή, που κυρίως οι φοιτητές του εξωτερικού είχαν να αντιμετωπίσουν buffering κάθε 5 λεπτά:

Είτε θα έμενε κολλημένη η εικόνα κάπως έτσι..
Είτε θα έμενε κολλημένη η εικόνα, κάπως έτσι..
Είτε θα βλέπαμε για κανένα 10λεπτο μια άσπρη οθόνη..
Είτε θα βλέπαμε για κανένα 10λεπτο μια άσπρη οθόνη..
Προσπαθώντας να κάνουμε Multitasking με διάβασμα, φαγητό και Eurovision!
Προσπαθώντας να κάνουμε Multitasking με διάβασμα, φαγητό και Eurovision!
Δες: Eurovision 2015: We are back!!!

 

Η κριτική επιτροπή, με guests ένα Ιταλό και ένα Γάλλο “ειδήμονα” της Eurovision, να προσπαθούν να μιλήσουν ελληνικά, με το κοινό να γελά από πίσω σε στυλ: “Μάνα μου ρε, προσπαθούν να μιλήσουν τη γλώσσα μας, χα χα χα! So cute!”.

Η Χάιντι από την Αυστρία ήταν ένα ωραίο κωμικό/σαρκαστικό (αναγκαίο!) διάλειμμα, με ξεκαρδιστικές ατάκες: για την Καραντώνη (ή τον Αντώνη), και την Conchita τραγουδίστρια με μούσι που σύγχιζαν τον typical Κυπραίο ταξιτζή.

2015-02-01 21.00.00

Με το τέλος της ερμηνείας των υποψηφίων, κάποιοι κριτές προσπάθησαν να τραγουδήσουν μαζί με τους συμμετέχοντες, παλιά τραγούδια της Eurovision, είτε δικές μας παλιές (αποτυχημένες) συμμετοχές, είτε διάσημα ξένα που είχαν αποσταλεί παλιά.

2015-02-01 21.26.45  2015-02-01 21.26.57

Η Έλενα Πατρόκλου, με ένα ξώπλατο φόρεμα αποκάλυψη, μας έδειξε πως το πάνω εσώρουχο της ήταν μέρος της στυλιστικής της επιλογής..

 

Νικητής αναδείχθηκε ο Γιάννης Καραγιάννης με το One Thing I Should Have Done, δείχνοντας πως όταν έχεις ένα καλό σόι να σε ψηφίζει, δεν έχει σημασία:

  • αν έχεις αδερφό τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου, όπως ο Doody,
  • αν έχεις πάει στο The Voice, όπως ο Παναγιώτης Κουφογιάννης,
  • ούτε αν ήσουν άξιο μέλος του X Factor Ελλάδας, όπως ο Hovig.

Αν και ο Παναγιώτης Κουφογιάννης έφτασε στην πηγή και δεν ήπιε νερό (2η θέση), προσωπικά ακούω ασταμάτητα το τραγούδι του από χθες (Play – replay και ξανά replay.. all the time!).

panagiotis_koufogiannis_2-600x350

Το νικητήριο τραγούδι:

https://www.youtube.com/watch?v=3RAcOih6aEo

Capture

 

Τα καλύτερα σχόλια από τους Twitterάδες:

  • adikimenos.com @adikimenos “Συγχαρητήρια, τραγουδήσατε υπέροχα”. Στον τύπο που πάτησε το play στο cd του playback να δώσετε τα συγχαρητήρια.
  • adikimenos.com @adikimenos Fun fact: το τραγουδι που μας εκπροσωπεί φέτος δεν κέρδισε ουτε στην επιτροπή ουτε στο televoting.
  • pentaliotis @pentaliotis Η σχολή Χοκγουαρτς με πρωτοστάτη τον Χάρρυ Πότερ, έχει ήδη ψηφίσει υπέρ του τραγουδιού της Κύπρου

 

Ας ελπίσουμε πως το concept (για 100στή φορά): “Στέκομαι μόνος μου -θαρραλέος- στη σκηνή, με τραγούδι μπαλάντα“, θα τα πάει καλύτερα από τις παλιές μας συμμετοχές!

 

Δες επίσης: Τα πιο ξεκαρδιστικά σχόλια περί Eurovision 2014 στο Internet!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,700FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending