fbpx

UNISPORTS: Κίνηση ματ και … they are the champions! (PHOTOS)

Την κατάκτηση του Πανεπιστημιακού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου πανηγυρίζει από χτες βράδυ το Πανεπιστήμιο Κύπρου αφού επικράτησε 3-2 του Πανεπιστημίου UCLAN Cyprus φτάνοντας έτσι στις 3 απαιτούμενες νίκες. Χρυσός σκόρερ για τους πρωταθλητές ο Φώτης Ξενοφώντος που μπήκε ως αλλαγή στο 90+, μια κίνηση ματ από τον προπονητή της ομάδας Ανδρέα Καλλινίκου, και λύτρωσε την ομάδα του στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων σε ένα παιχνίδι γκραν γκινιόλ. Μεγάλη προσπάθεια για τους φιλοξενούμενους που έφτασαν μια ανάσα από το να πάρουν το παιχνίδι στη διαδικασία των πέναλτι σπαταλώντας και σπουδαίες ευκαιρίες για να πάρουν αυτοί τη νίκη. Εξαιρετική ατμόσφαιρα στο τέλος με τους ποδοσφαιριστές και προπονητές των δυο ομάδων να αλληλοσυγχαίρονται.

Φοβόταν ο Γιάννης το θεριό και το θεριό το Γιάννη στο ξεκίνημα της αναμέτρησης αφού καμιά από τις 2 ομάδες δεν ήταν διατεθειμένη να ρισκάρει από νωρίς. Κύριο χαρακτηριστικό του ματς η δύναμη και το πάθος κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρχουν πολλές φάσεις στην αναμέτρηση.

Τα πάντα ανατράπηκαν όμως στο 29’ ‘οταν το Πανεπιστήμιο UCLAN Cyprus άνοιξε το σκορ. Το Πανεπιστήμιο της επαρχίας Λάρνακας κέρδισε κόρνερ από αριστερά. Με την εκτέλεση του ο Μιχάλης Πετούσης με κοντινό σουτ νίκησε τον Παπαδόπουλο για το 0-1 σε μια φάση που οι ποδοσφαιριστές του Πανεπιστημίου Κύπρου πάντως διαμαρτυρύθηκαν πως ο σκόρερ κατέβασε την μπάλα με το χέρι.

Προσπάθησαν να αντιδράσουν άμεσα οι γηπεδούχοι με τον Μαύρο όμως να βγαίνει νικητής σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ κάτι που δεν μπόρεσε να κάνει και λίγο αργότερα αφού στο 37’ και μετά από μελέ ο Βασίλης Χρυσάνθου ισοφάρισε (1-1) για το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Οι διαμαρτυρίες δεν έλειψαν και σε αυτή τη φάση με τους φιλοξενούμενους να υποστηρίζουν πως στο ξεκίνημα της φάσης, ποδοσφαιριστής του Πανεπιστημίου Κύπρου ήταν σε θέση οφ σαίντ.

Οι μαυρόσπροι όμως δεν αρκούνταν στην ισοπαλία αφού ήθελαν να τελειώσουν την υπόθεση τίτλος στο σπίτι τους αλλά και να πάνε στην ανάπαυλα μπροστά στο σκορ. Τα κατάφεραν αφού στο 42’ κέρδισαν πέναλτι με τον αρχηγό Χρυσοβαλάντη Παναγιώτου να ευστοχεί και να βάζει μπροστά την ομάδα του (2-1).

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να σημειώσουν και τρίτο τέρμα προκειμένου να «σκοτώσουν» το ματς  χωρίς όμως να τα καταφέρουν αφου το Πανεπιστήμιο UCLAN Cyprus δεν τους επέτρεψε να φανούν επικίνδυνοι. Ισορρόπησαν μάλιστα το παιχνίδι οι ροζ σπαταλώντας και τεράστια ευκαιρία για  την ισοφάριση όταν ο Μόδεστος Σωτηρίου γύρισε την μπάλα από αριστερά με τον Αλέξη Γιώρκα όμως να μην προλαβαίνει να σπρώξει τη μπάλα στα δίκτυα ενώ παρόμοια φάση για το Πανεπιστήμιο Κύπρου πέρασε επίσης ανεκμετάλλευτη.

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αφού η κούραση άρχισε να γίνεται εμφανής στις προσπάθειες των 22 ποδοσφαιριστών. Όλα αυτά μέχρι το 79’ όταν μια μακρινή μπαλιά από την άμυνα του Πανεπιστήμιο UCLAN Cyprus δημιούργησε μπέρδεμα στην άμυνα των γηπεδούχων, η μπάλα κόντραρε στον Αντρέα Γκουγκούρη, ο τερματοφύλακας Παπαδόπουλος δεν πρόλαβε να διώξει με την μπαλα να καταλήγει στα δίκτυα και το 2-2 να είναι γεγονός.

Το τέρμα έδωσε τεράστια ώθηση στους ροζ που πίστεψαν στην ανατροπή και τη νίκη και έχασαν μεγάλες ευκαιρίες να τα καταφέρουν αφού πρώτα σουτ του Σωτηρίου κατέληξε πάνω από τα δοκάρια ενώ νέο σουτ του Γιώρκα, αυτη τη φορά, λίγα λεπτά αργότερα έβγαλε με εκπληκτική εκτίναξη στη αριστερή του γωνιά ο Παπαδόπουλος.

Έτσι φτάσαμε στο 90+1’ όταν η μπάλα τιμώρησε τους φιλοξενούμενους. Μπαλιά του Χατζηβασίλη από δεξιά βρήκε τον Φώτη Ξενοφώντος που είχε περάσει προηγουμένως στο ματς ως αλλαγή,που έκανε με τη μια το πλασέ ξετινάζοντας  τα δίκτυα του Μάυρου για το 3-2 χαρίζοντας στην ομάδα του την νίκη και τον τίτλο.

Το τελικό σφύριγμα βρήκε τους ποδοσφαιριστές του Πανεπιστημίου Κύπρου να πανηγυρίζουν όλοι μαζί ένα κουβάρι, αφιερώνοντας τη νίκη στον προπονητή του Αντρέα Καλλινίκου. Η ομάδα του Πανεπιστημίου Κύπρου έχει όλα τα προσόντα και τις δυνατότητες να αντιμετωπίσει αρκετές ομάδες και θα ήταν κρίμα να μην ταξιδέψουν στην Κροατία για τους Πανευρωπαϊκούς Πανεπιστημιακούς αγώνες.

Φωτογραφικό Υλικό στην σελίδα του Studentlife.com.cy στο Facebook

1
Το StudentLife.com.cy πρωτοπορεί με την νέα κατηγορία UNI SPORTS. Μείνετε συντονισμένοι για να μαθαίνετε από πρώτο χέρι τα νέα των Πανεπιστημιακών μας ομάδων. Αν πετύχετε τον φωτογραφικό φακό μας στα γήπεδα απλώς χαμογελάστε!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending