fbpx

“Συνταγή” για σίγουρη επιτυχία στις εξετάσεις!

Εξεεεεετάάάάσειιις!!!!!

Τι εν να κάμω;

 

Πώς εν να μάθω τόση ύλη;

 

Σίουρα εν θα γράψω…

 

Ελείψαν οι μέρες τζαι εν εθκιάβασα τίποτε.

 

Εν να τα ξιάσω ούλλα είμαι σίουρος/η.

 

Εν τελειώννει ποττέ τούτη η ύλη.

 

Εν ανάγκη να διούμε εξετάσεις για να μπούμε σε Πανεπιστήμια/για να περάσουμε το μάθημα;

 

Εν να πιω Memorex αλόπως πέρκι μου μείνουν τούτα που θκιαβάζω…

 

… και κάθε επόμενη φράση που ξεστομίζουμε είναι ακόμα πιο απελπιστική από τις προηγούμενες. ΗΡΕΜΙΣΤΕ!! Δεν υπάρχει λόγος απελπισίας.

 

Υπάρχει μια μικρή συνταγή που αν την εφαρμόσετε θα έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα.

 

ΤIP 1 # Καλός και σωστός ύπνος.

8780D3D55D58711F92E77E8756510966

Καλό είναι το ξενύχτι, δεν λέω αλλά εν καιρώ εξετάσεων πρέπει να περιοριστεί λίγο.  Ένας μήνας είναι, αντέξετε. Το ξενύχτι, είτε λόγω υπερβολικού διαβάσματος, είτε λόγω διασκέδασης δεν κάνει καλό…. ειδικά στην δεύτερη περίπτωση. Το βράδυ ο εγκέφαλος μας πρέπει να ξεκουράζεται για να μπορεί να αφομοιώσει όλα όσα έχουμε διαβάσει όλη μέρα και να ξυπνήσει έτοιμος για την επόμενη μέρα.

 

ΤIP 2 # Μικρά διαλείμματα από το διάβασμα

4545-2600341

Το συνεχόμενο και ασταμάτητο διάβασμα, κάθε άλλο παρά θετικά αποτελέσματα θα έχει. Κάντε μικρά διαλείμματα να ξεκουραστείτε, να τσιμπήσετε και κάτι (μην πάθετε και καμιά ανορεξία), να μιλήσετε λίγο για άσχετα θέματα, να πάρετε δυνάμεις και συνεχίζετε πάλι με όρεξη και διάθεση. Δεν χάθηκε κι ο κόσμος.

 

Δες: Stress-FREE zone: Tips για λιγότερο άγχος πριν τις εξετάσεις!

 

ΤIP 3 # Στόχος: κάθε επόμενο μάθημα

studyfinalexams

Καταλαβαίνω ότι είστε αγχωμένοι. Έμειναν μόνο 2 εβδομάδες, νιώθετε ότι οι μέρες είναι λίγες και δεν προλαβαίνετε να καλύψετε όλα τα μαθήματα και έτσι διαβάζετε λίγο από όλα τα μαθήματα κάθε μέρα. ΛΑΘΟΣ!! Μέρες και χρόνος υπάρχουν.  Κάθε φορά να στοχεύετε για το επόμενο εξεταζόμενο μάθημα για να μην συγχύζεστε και να πνίγεστε στην ύλη.

 

ΤIP 4 # ΜΟΝΟ θετικές σκέψεις

final-exams-baby

 

Δύσκολο; Συμφωνώ!! Αλλά είναι απαραίτητο συστατικό για την επιτυχία.  Δεν είπα να είστε και εντελώς αναίσθητοι αλλά όχι και μίζεροι.  Φράσεις του τύπου «Εν να τα ξιάσω ούλλα είμαι σίουρος/η», «Σίουρα εν θα γράψω» διαγράφονται από το μυαλό μας και παίρνουν τη θέση τους φράσεις όπως «εν να τα καταφέρω» «εδκιάβασα τα ούλλα …σίουρα εν να γράψω» «αποκλείεται να μεν βάλει τίποτε που τούτα ούλλα που έμαθα» “εν να γράψω ότι ξέρω”. Just this!

 

ΤIP 5 # Επιτρέπονται όλα στο φαΐ

improve-your-eating-habits-and-ace-the-exam

Ναιι καλά διαβάσατε!! Το «άριστα» κρύβεται στο ψυγείο. Φάτε χωρίς ενοχές. Ναι, έρχεται καλοκαίρι και σκέφτεστε τις παραλίες και ότι πρέπει να είστε fit, αλλά το καθετί στην ώρα του.

 

ΤIP 6 # Μάχη αλλά όχι πόλεμος

collage

Διαβάστε, κάντε επανάληψη, λύστε όσα περισσότερα δοκίμια προηγούμενων χρόνων μπορείτε αλλά μην εξαντληθείτε. Οι εξετάσεις είναι μία μάχη που σίγουρα θα δώσετε αλλά μην ξεχνάτε: Δεν καθορίζουν τη ζωή σας.

Ακολουθώντας τη συνταγή αυτή η επιτυχία είναι σίγουρη!! Από εμάς έχετε κάθε καλή επιτυχία!! Απλά πιστέψτε το!! 🙂

 

Δες επίσης: Πώς να οργανωθείς καλύτερα για τις εξετάσεις σου

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,700FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending