fbpx

DermaTrack: Η νέα start-up εφαρμογή για πρόληψη καρκίνου του δέρματος!

Η DermaTrack, μια νέα start-up επιχείρηση που ξεκίνησε από 2 διαγωνισμούς, Watify και HackCyprus. Το StudentLife συμμετείχε ως media sponsor σε αυτούς.

Μια σημαντική εφαρμογή, με φιλοδοξίες και αποτελέσματα που θα βελτιώσουν τη διάγνωση της υγεία μας, όπως την ξέραμε.

 

Ρωτήσαμε και μάθαμε για εσάς:

 

Τι είναι το DermaTrack;

logo(1)

Το DermaTrack είναι μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα η οποία παρέχει εργαλεία που εξυπηρετούν στην παρακολούθηση και ανάλυση των ελιών πάνω στο δέρμα, με σκοπό την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος.

Επιπλέον, η εφαρμογή έχει στόχο την ενημέρωση του κόσμου για τα συμπτώματα του καρκίνου του δέρματος αλλά και για τους παράγοντες που τον προκαλούν.

«Πιο συγκεκριμένα οι χρήστες μέσω του κινητού τους τηλεφώνου μπορούν να φωτογραφίσουν  μια ελιά και ακολούθως θα έχουν την δυνατότητα να αναλύσουν τα χαρακτηριστικά της – συμμετρικότητα, μέγεθος, χρώμα, κ.ο.κ – με τα οποία η εφαρμογή θα μπορεί να προσδιορίζει το ποσοστό επικινδυνότητας της, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει πως η εφαρμογή θα κάνει διάγνωση, για αυτό ο χρήστης  μπορεί να μοιραστεί τα αποτελέσματα του με τον προσωπικό του ιατρό . Επίσης, τα αποτελέσματα, θα αρχειοποιούνται και θα αποθηκεύονται με οργανωμένο τρόπο, παρέχοντας έτσι εύκολη πρόσβαση και παρακολούθηση από τον χρήστη και τον προσωπικό του ιατρό.»

 

Από πού προήλθε η ιδέα και ποια είναι η ομάδα;

watify2

Η ομάδα μας αποτελείται από τους Νίκο Μούζουρα (founder) και Αντρέα Πογιατζή (co-founder ) και βρισκόμαστε στην διαδικασία στο να εντάξουμε ένα δερματολόγο στην ομάδα μας .

Ο Νίκος είναι φοιτητής του πανεπιστημίου Κύπρου στο τμήμα της πληροφορικής. Με δύο πρωτεία στο διαγωνισμό του ΙΠΕ έρευνα και καινοτομία στην εκπαίδευση  και ο Αντρέας είναι φοιτητής του πανεπιστημίου της Γλασκόβης επίσης  στο τμήμα της πληροφορικής.  Έχει δουλέψει ως freelancer website και mobile app developer.

Η ιδέα προήλθε όταν ο Νίκος μετά από επίσκεψη στον ιατρό του επισήμανε πως πρέπει να παρακολουθεί μία ελιά που είχε στο κάτω του βλέφαρο . Παρόλο που η ελιά βρισκόταν σε σημείο όπου καθημερινά μπορούσε να την βλέπει η παρακολούθηση της ήταν αδύνατη. Έτσι δημιουργήθηκε η ιδέα , για μια εφαρμογή οπού θα βοηθούσε τον κόσμο να παρακολουθεί της ελιές του.

 

 Πώς σας φάνηκε η εμπειρία του Watify;

Η εμπειρία μας στο Watify θα μπορούσαμε να την περιγράψουμε ως μια διαδρομή στο τρενάκι του λούνα παρκ, με πολλά σκαμπανεβάσματα αλλά στο τέλος της διαδρομής μια αξέχαστη εμπειρία και ένα χαμόγελο στα πρόσωπα μας. Ακόμη μας πρόσφερε ένα εξαιρετικό άνθρωπο για μέντορα μας, τον κ.Μιχάλη Στρούθο ο οποίος πίστεψε σε εμάς ,μας  βοήθησε και μας ενθάρρυνε στο να ξεκινήσουμε την δική μας start-up. Ευχαριστούμε τους διοργανωτές για την ευκαιρία που μας έδοσαν.

 

Πώς σας φάνηκε η εμπειρία του HAckCyprus;

watify3

Το HackCyprus  για εμάς ήταν πραγματικά μια πρόκληση. Μια πρόκληση να δημιουργήσουμε ένα πρωτότυπο όλων αυτών που έιπαμε και παρουσιάσαμε στο  Watify σε 48 ώρες. 48 ώρες ατελείωτου κώδικα και Red Bull.  Μπορεί να μην κερδίσαμε το μεγάλο βραβείο του Hackathon αλλά κερδίσαμε τον κόσμο και αυτό φάνηκε γιατί μας διάλεξε μέσα στις 5 ομάδες για τον  τελικό.   Ακόμη, το συγκεκριμένο Hackathon ήταν από τα πιο οργανωμένα και μεγάλα που πήγαμε μέχρι τώρα στην Ευρώπη και ευχαριστούμε τους διοργανωτές για αυτή την αξέχαστη εμπειρία.

 

Ποια είναι τα επόμενα βήματα για την ανάπτυξη της start-up σας;

watify

Στόχος μας είναι να προχωρήσουμε σε πιλοτική διάθεση της εφαρμογής μας στο κοινό και να την εξελίξουμε σε ένα εργαλείο κατά του καρκίνου του δέρματος. Ακολούθως θα προχωρήσουμε στην δυνατότητα τρισδιάστατης απεικόνισης και σε διαδικασίες κλινικής πιστοποίησης.

Ευχαριστούμε πολύ την ομάδα του DermaTrack. Κάθε επιτυχία στους στόχους σας και στην σημαντική εφαρμογή σας!

 

Η σελίδα τους στο Facebook περισσότερες πληροφορίες: DermaTrack – Biotechnology

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending