fbpx

UCY: Σημαντική Διάκριση σε Διδακτορική απόφοιτο του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Παν. Κύπρου

To ετήσιο Βραβείο εις μνήμην του γενετιστή Πάνου Ιωάννου του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ) απονεμήθηκε στην απόφοιτη διδακτορικού επιπέδου του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου, Νατάσα Χρ. Σχίζα.

Ο αείμνηστος Πάνος Ιωάννου ήταν ένας από τους πρωτοπόρους στην γενετική στην Κύπρο και έχει συμβάλει ουσιαστικά στην εδραίωση του ΙΝΓΚ. Το εν λόγω βραβείο συνοδεύεται με χρηματικό ποσό και αναμνηστική πλακέτα και απονέμεται στον καλύτερο νεαρό ερευνητή, κάτω των 40 ετών, που έχει εκπονήσει την έρευνα του κυρίως στο ΙΝΓΚ και έχει διακριθεί διεθνώς με σημαντική δημοσίευση σε επιστημονικό περιοδικό ή/και είχε πολύ σημαντική συνεισφορά στη βελτίωση/ανάπτυξη των επιστημονικών υπηρεσιών που προσφέρει το Ινστιτούτο.

Η έρευνα της κ. Νατάσας Χρ. Σχίζα εκπονήθηκε υπό την καθοδήγηση του νευρολόγου ιατρού Δρα Κλεόπα A. Κλεόπα στο Εργαστήριο Νευροεπιστημών του ΙΝΓΚ και δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Human Molecular Genetics – Oxford University Press.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,700FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending