fbpx

UNISPORTS: Θέαμα, πάθος, ένταση και…συμβιβασμός (PHOTOS)

Τετάρτη χθες. Μέρα Champions League…Όσοι από μας όμως είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την αναμέτρηση ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο UCLAN Cyprus και το Πανεπιστήμιο Κύπρου στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του Πανεπιστημιακού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου μάλλον δεν το μετάνιωσαν αφού παρακολούθησαν ένα παιχνίδι που τα είχε όλα εκτός από νικητή με τις 2 ομάδες να συμβιβάζονται στο 1-1.

Επιστροφή, λοιπόν, στο τόπο του εγκλήματος για τους 2 μονομάχους. Εξάλλου να μην ξεχνιόμαστε, πρόκειται για τις 2 ομάδες που διεκδίκησαν μέχρι τέλους το περσινό πρωτάθλημα. Προδιαγραφόταν ντέρμπι και έτσι εξελίχθηκε…

Καλύτερα μπήκε στον αγώνα το Πανεπιστήμιο Κύπρου αφού με το ξεκίνημα κρατούσε περισσότερο την μπάλα προσπαθώντας να βρει διαδρόμους προς την εστία του Μαύρου. Η πρώτη καλή όμως ανήκε στο UCLAN Cyprus όταν ένα σουτ του Γιώργου Κουτουνά από πλάγια αριστερά πέρασε άουτ όπως και ένα σουτ του Χατζηγεωργίου από πλευράς των γηπεδούχων.

Καθώς ο χρόνος κυλούσε, οι φιλοξενούμενοι του UCLAN Cyprus ισορρόπησαν το παιχνίδι που παιζόταν πλέον κυρίως στο χώρο του κέντρου χωρίς πολλές φάσεις. Όλα αυτά, μέχρι ο Σταύρος Χριστούδια επιχείρησε ένα σουτ που πέρασε εκατοστά πάνω από τα δοκάρια του Μαύρου. Η μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα θα ερχόταν στιγμές αργότερα όταν προσπάθεια των μαυρόασπρων του Πανεπιστημίου Κύπρου κατέληξε στη συμβολή των δοκαριών του τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων.

Και ενώ ήταν το Πανεπιστήμιο Κύπρου που έχανε τις ευκαιρίες, ήταν οι ροζ που άνοιξαν το σκορ στο 28ο λεπτό όταν ο Αδάμος Αντρέου σε αντεπίθεση από τα αριστερά έκανε το πλασέ, νίκησε τον Νικόλα Αντωνίου για το 0-1.

Οι γηπεδούχοι με το εις βάρος του σκορ, πίεσαν για την ισοφάριση πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου και τα κατάφεραν στο 42ο λεπτό όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά ο Αντρέας Χατζηγεωργίου έγραψε το 1-1.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τους μαυρόασπρους να είναι πιο πιεστικοί αναζητώντας την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα. Πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο 45λεπτό ήταν μια εκτέλεση φάουλ, 5 περίπου μέτρα έξω από την περιοχή του Ανδρέα Μαύρου, από τον Χρυσοβαλάντη Παναγιώτου. Ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων εκτινάχθηκε στο δεξί παραθυράκι αποκρούοντας δύσκολα σε κόρνερ.

Οι ροζ του UCLAN Cyprus κυνηγούσαν το 1-2 κυρίως με αντεπιθέσεις. Σε μια τέτοια, ο Κουτουνάς από δεξιά, πέρασε και τον τερματοφύλακα  μη καταφέρνοντας όμως να απειλήσει αφού από τη γραμμή του άουτ σχεδόν, χωρίς ουσιαστικές βοήθειες και με τους αμυντικούς του Πανεπιστημίου Κύπρου να επιστρέφουν η ευκαιρία έκανε φτερά.

Όσο κυλούσε το ρολόι, το πάθος, η δύναμη και τα πολλά φάουλ ήταν το κυριότερο χαρακτηριστικό του ματς με κάποια σφυρίγματα του διαιτητή να δημιουργούν ένταση και στα 2 στρατόπεδα.

Σουτ του Χρστούδια πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Μάυρου όπως και μια κεφαλιά του Γκουγκούρη ενώ ενδιάμεσα ένα σουτ του Αλέξη Γιώρκα για το UCLAN Cyprus αποκρούστηκε σταθερά από το Νικόλα Αντωνίου.

Στην απόλυτη ισορροπία κυλούσε το ματς με τις 2 ομάδες να έχουν πρόβλημα στη τελική πάσα με την κούραση να γίνεται σιγά-σιγά  όλο και πιο εμφανής στα πόδια των 22 ποδοσφαιριστών.

Ένα σουτ του Φώτη Ξενοφώντος από πλάγια αριστερά αποκρούστηκε σε κόρνερ από τον Ανδρέα Μάυρου με τον νεαρό κήπερ να δείχνει στοιχεία μεγάλου τερματοφύλακα λίγο αργότερα όταν μετά από μια παράλληλη μπαλιά από τα δεξιά του Πάρη Νικολάου, ο Αλέξης Θεοχάρους παραλίγο να στείλει τη μπάλα στα δίκτυα της ομάδας του με τον Μαύρου όμως να το βγάζει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Η τελευταία καλή ευκαιρία ήταν για λογαριασμό των ροζ με το σουτ του Σέργιου Αβραάμ να αποκρούεται από τον Αντωνίου διατηρώντας έτσι το 1-1 που έμελλε να ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

***Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η απόφαση του διαιτητή της αναμέτρησης να σφυρίξει τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου στο 42’ με τον ισχυρισμό (σύμφωνα με τον προπονητή του Πανεπιστημίου Κύπρου, Ανδρέα Καλλινίκου) ότι χάλασε το ρολόι του.

Πανεπιστήμιο Κύπρου: Χριστοφή Α., Λιοτατής Ν., Χατζηγεωργίου Αλ., Χατζηγεωργίου Α., Χριστούδια Σ., Βαλιαντής Χ., Χριστοφή Δ., Γκουγκούρη Α., Αντωνίου Ν., Σπύρου Α., Παναγιώτου Χρ.

Πανεπιστήμιο UCLAN Cyprus: Μαύρου Α., Κεττής Κ., Αντρέου Α., Παπασάββα Λ., Γεωργίου Δ., Πετούσης Μ., Κουτουνάς Γ., Πετούσης Χ., Γιώρκας Χ., Στυλιανού Ν., Θεοχάρους Α.

 Φωτογραφικό Υλικό στην σελίδα του Studentlife.com.cy στο Facebook

1
Το StudentLife.com.cy πρωτοπορεί με την νέα κατηγορία UNI SPORTS. Μείνετε συντονισμένοι για να μαθαίνετε από πρώτο χέρι τα νέα των Πανεπιστημιακών μας ομάδων. Αν πετύχετε τον φωτογραφικό φακό μας στα γήπεδα απλώς χαμογελάστε!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending