fbpx

Πώς εντοπίζουμε εύκολα ένα… “μαμάκια”; Οι λύσεις για να τον αντέξεις!

Είμαι σίγουρη πως έχετε δει και ακούσει για άντρες που έχουν μια λίγηηη παραπάνω αδυναμία στη μανούλα τους – κοινώς, για το γνωστό αγοράκι της μαμάς ή απλούστερα “μαμάκια”!

Μάλιστα επειδή είμαστε και στην Κύπρο, όπου η κοινωνία τείνει να είναι περισσότερο παραδοσιακή, αυτό συμβαίνει πολύ συχνά. Ίσως για κάποιες από μας τις κοπέλες ο εκάστοτε τύπος είναι και το αίσθημά μας… Το θέμα είναι, μέχρι ποιο σημείο αυτό είναι ανεκτό;

 

Πότε είναι ok και χαριτωμένο και πότε είναι υπερβολικό και αρχίζει να μας σπάει τα νεύρα; Και κυρίως, πώς μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε;

 
Για να κάνουμε όμως πρώτα τον δικηγόρο του διαβόλου, ένας μαμάκιας δεν είναι απαραίτητα κακός σύντροφος.

Momma'sBoy-360w

Αν μη τι άλλο ξέρει να σεβαστεί μια γυναίκα, διότι έτσι έμαθε εξ αρχής. Άρα αν είστε μαζί και έχετε κάτι σοβαρό, αυτό θα κάνει και με εσένα. Το πρόβλημα όμως είναι οι στιγμές που ίσως η μητέρα του δεν σέβεται την ιδιωτικότητά σας ή αν εκείνος μεροληπτήσει υπέρ της, ακόμα και τις φορές που έχεις εσύ δίκιο.

Φαντάσου σκηνικό: βλέπετε ήσυχα και ωραία την αγαπημένη σας ταινία στον καναπέ, κάνοντας και τις… ζουζουνιές σας (you know what I mean) και δεν είστε εκεί για κανέναν. Ξαφνικά χτυπάει το τηλέφωνο, τσακίζεται να το σηκώσει και ακούς το εξής:

Έλα ρε μάνα… Ναι το κόκκινο πουκάμισο θέλω αύριο… Γεμιστά να φτιάξεις, ε; Ναι, θα είμαι πίσω στις 12 ακριβώς. Ναι, να πάρεις όποτε θες τηλέφωνο…

Δεν ακούγεται λίγο κάπως; Ακόμα και να μην παίρνεις αυτόν το μίνι-διάλογο προσωπικά, υπάρχουν άλλα πράγματα που θα πρέπει να σε έχουν στο stand-by, ώστε να ξέρεις πού να υποχωρήσεις και πού να βάλεις όρια.

 

“Αγάπη μου, ωραίο φαγητό, αλλά σαν της μαμάς μου με τίποτα!” 

thumbnail

Η μαγειρική είναι η κατ’ εξοχήν ασχολία μιας παραδοσιακής γυναίκας, τουλάχιστον σε Ελλάδα και Κύπρο, άρα σίγουρα θα τη χαρακτηρίσεις και από αυτό. Ακόμα κι αν φημίζεσαι για τη μαγειρική σου, εκείνος πάλι θα εξυμνήσει τις πίτες της μαμάς του.

Να τον κρατήσω; Σπαστικό, συμφωνώ, αλλά αν μάθεις να το χειρίζεσαι και να το συζητήσεις, παλεύεται. Στην ανάγκη μια μέρα, μην του φτιάξεις φαγητό, ενώ το περιμένει ή κάνε το χάλια – και θα δεις πόσο θα το εκτιμήσει!

 

“Εμένα η μάνα μου έχει τα πάντα έτοιμα…”

img_6073-mike-and-linda

Μπορεί να είμαστε μέρος μιας παραδοσιακής κοινωνίας, αλλά πλέον δεν είναι αποδεκτό ο άντρας να μη μπορεί να διπλώσει ένα ρούχο ή να βράσει κάνα μακαρόνι! Αλλά άμα η μητέρα του τού τα είχε όλα ανέκαθεν στο πιάτο, δεν υπήρξε λόγος να μάθει τι να κάνει.

Να τον κρατήσω; Ναι, εάν μένει μόνος του και μαθαίνει σιγά-σιγά. Αλλά εντάξει, και με τη μαμά του να μένει, δε θα μένει αιωνίως. Δείξε πως είσαι διαφορετική και πως για να μη σου κάνει τα νεύρα κρόσσια, πρέπει να μάθει έστω τα βασικά. Μέχρι και η ίδια η μάνα του θα το εκτιμήσει!

 

 “Ναι μαμά, έλα, τι γίνεται, ναι ναι, όλα καλά…”

boysgirls

Τηλέφωνο, κινητό, και αν κατέχει την τεχνολογική εξέλιξη Facebook, Instagram κλπ, με δεόντως ενεργό ρόλο η μητέρα. Παντός ώρας, μέρους, κατάστασης. Πάλι καλά που δεν το σηκώνει το κινητό την ώρα που είστε στις προσωπικές στιγμές. Χώρια τις φορές που σκάει μύτη απροειδοποίητα για να σας ελέγξει.

Να τον κρατήσω; Και αυτό λύνεται με συζήτηση, εξαρτάται όμως το κατά πόσο είναι δεκτικός αυτός. Πάντως φρόντισε να μην είσαι απότομη και ενοχλημένη, γιατί θα τσινήσει και εκείνος!

 

Δες: Οι 4 πιο «άκυρες» ατάκες της Κύπριας μάμμας!

 

“Η μαμά μου ξέρει…!”

590_437a0ff5365974f445bce126a5f3dbd9

Ό,τι και να γίνεται, πάντα η μαμά του θα ξέρει περισσότερα, πάντα θα έχει άποψη, την οποία και θα φροντίσει να εκθειάσει. Και για τους Δίδυμους Πύργους να μιλάμε, η μαμά του ξέρει το ζήτημα και είναι απόλυτα σωστή.

Να τον κρατήσω; Αν δεν καταπατάει τη δική σου άποψη, είσαι οκ – αν όμως το κάνει και δεν σκοπεύει να το αλλάξει, there’s a big problem!

 

“Ρε μάνα, τα γεμιστά είναι λύσσα! Άλλο φαγητό έχει;”

koupepia-by-pandora-bakeries

Αν υποθέσουμε πως ο καλός σου είναι 23, μπροστά στη μάνα του γίνεται πάλι.. τριών, και μάλιστα εντελώς κακομαθημένο! Θέλουμε να ελπίζουμε πως τον ερωτεύτηκες για την αποφασιστικότητα και τον ανδρισμό του, πράγματα που μπροστά στη μάνα του εξαφανίζονται σαν από μαγικό ραβδί.

Να τον κρατήσω; Ειλικρινά, όχι. Αυτός ο παλιμπαιδισμός είναι η απόδειξη πως το άτομο δεν έχει ωριμάσει στα αλήθεια – κι αυτό διότι δεν τον άφησε η ίδια η μητέρα του, αρνούμενη να καταλάβει πως δεν είναι πια μωρό. Αργά η γρήγορα θα απαιτεί την ίδια συμπεριφορά νταντέματος και από εσένα, όμως εσύ είσαι η κοπέλα και όχι η μπεϊμπισίτερ που τον ανέχεται όταν η μάνα του δεν ευκαιρεί – σπάνια, δηλαδή.

 

“Έλα μην κάνεις έτσι, θέλει απλά να ξέρει…” 

ask question mother

Κάθεται και ελέγχει τα πάντα. ΤΑ ΠΑΝΤΑ όμως. Αν τη ρωτήσεις, ξέρει μέχρι και τι βρακί φοράει ο ντάρλινγκ σου. Κι εκείνος δεν αντιδράει καν, πόσο μάλλον να βάλει και όρια. Ούτε καν να είχε σχέδιο εξ αρχής να τον παγιδεύσει στο κλουβί της παιδικότητας.

Να τον κρατήσω; Κάποια πράγματα δεν αλλάζουν, ή τουλάχιστον όχι αν δεν είσαι μια σημαντική σχέση για εκείνον. Δεν της κατέστησε ποτέ σαφές πού πρέπει να κάνει κράτει, ούτε και τώρα που είναι τόσων χρονών μαντράχαλος. Κι αν δεν έχει πρόβλημα αυτός, θα έχει η μάνα του και θα γίνετε μαλλιά κουβάρια.

 

Φυσικά, όλα αυτά που λέμε είναι ενδεικτικά και γενικά!

mother_and_son_800x

Ίσως κάποιος να είναι τόσο κολλημένος στη μάνα του που να μην αλλάξει ούτε τα πιο απλά πράγματα – ή μπορεί, πάλι, να έχετε μια τόσο μεγάλη αγάπη και σημαντική σχέση που ίσως εκείνος να αλλάξει και ριζικά. Όπως και να ‘χει, είναι καλό να δώσεις μερικές ευκαιρίες για εξέλιξη και πάνω απ’ όλα να είσαι διπλωματική. Διότι η σχέση με τη μητέρα του είναι άκρως σημαντική. Το θέμα βέβαια είναι να μην επισκιάσει τη δική σας στις πτυχές που πρέπει να εκφράζεται…

Δε λέω, οι άνθρωποι δύσκολα αλλάζουν – όμως μπορούν, όταν κάτι πραγματικά τους ταρακουνήσει!

 

Εσύ τι σκοπεύεις να κάνεις;

 

Δες επίσης: Οι 3+1 πιο γνωστοί τύποι των Κυπραίων μαμάδων! (Part 2)

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,700FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending