fbpx

Αιτήσεις Εθνικής Φρουράς: Έκτακτα γεγονότα των ημερών στην Κύπρο!

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον για τις θέσεις που ανακοινώθηκαν για επαγγελματίες οπλίτες στην Εθνική Φρουρά. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μόνο για την πρώτη μέρα υποβολής αιτήσεων, ο αριθμός των αιτηθέντων ανήλθε στους 500 (!!). Άρα καταλαβαίνετε ότι πολλοί περίμεναν με αγωνία αυτή τη μέρα.

Αυτό σημαίνει ότι: είτε κάποιοι τόσο πολύ θέλουν να μπουν στον στρατό, είτε ότι με τόση ανεργία πολλοί είναι απελπισμένοι για μια οποιαδήποτε δουλειά… ας εν τζιαι μόνιμος!

Επίσης, σημαντικό ενδιαφέρον είχαν οι αιτήσεις των υποψήφιων με αριθμό 653007 και 235540.

 

ait122ait13

Αναμένουμε τις επόμενες μέρες ότι ο αριθμός αιτήσεων θα ξεπεράσει τις 3000, οπότε εις αδυναμία των αρχών να εξετάσουν προσεχτικά την κάθε αίτηση ξεχωριστά, είναι απόλυτα αναμενόμενο ότι το Μέσο θα ξεμπερδέψει τους αρμόδιους τουλάχιστον απο την ανάγνωση 1500 αιτήσεων.

 

1
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Αν είσαι και εσύ ένας αχάπαρος, αθκιασερός, άνεργος, χωρίς απολυτήριο λυκείου, με απαλλαγή απο τον στρατό και γεννικά με μηδενικά προσόντα να υπηρετήσεις την πατρίδα σου, αλλά ο θείος σου έχει υψηλή κατάταξη στο στρατό, τότε μπορείς ΚΑΙ ΕΣΥ να υποβάλεις αίτηση στην Εθνική Φρουρά με υψηλές πιθανότητες εργοδότησης.

Αντίθετα, αν υπηρέτησες την πατρίδα σου ολόκληρα 2 χρόνια όπως αρμόζει ο Νόμος, αν έχεις υψηλό βαθμό απολυτηρίου και ένα καλό πτυχίο Πανεπιστημίου, αν έχεις 1ο Παγκόσμιο ρεκόρ στη σκοποβολή, αν είσαι ένας καλός αθλητής κολύμβησης, αν ασχολείσαι με πολεμικές τέχνες, αν έχεις δουλέψει στη ζωή σου με σημαντικές υπηρεσίες αλλά δεν έχεις κανένα μέσο να σου εξασφαλίσει μια θέση στους 3000, μπορείς ΚΑΙ ΕΣΥ να υποβάλεις αίτηση… και ο Θεός βοηθός! 

 

2
ΣΑΛΟΣ – ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Σάλος προκλήθηκε στην οικία όπου διαμένει 56χρονη Κύπρια μητέρα, η οποία πιάστηκε στα χέρια με γειτονικό της πρόσωπο και αντάλλαξαν βαριές κουβέντες. Σύμφωνα με μαρτυρίες στενού φιλικού τους προσώπου, η 56χρονη μητέρα φαίνεται να εξοργίστηκε μετά από έντονη διαφωνία, σχετικά με το γιο της χαρακτηρισμένο ως ανίκανο να αιτηθεί στην Εθνική Φρουρά. Όπως επισήμανε αργότερα γειτονικό της πρόσωπο, ο γιος της 56χρονης φαίνεται να μην είχε ολοκληρώσει με επιτυχία το στρατό. Στις ανακρίσεις που κλήθηκε να απαντήσει η Κύπρια μητέρα, εξέφρασε το παράπονο ότι ο γιος της είναι ένας λεβέντης που τον έφαγε το αμμάτι του κόσμου.

 

3
Δείτε όλα όσα έγραψε ο ανακριτής από τη μαρτυρία της 56χρονης:

Γιωρκούλλα Ψαθά– 2/06/16: Σήμερα με πήρε τηλέφωνο η γειτόνισσα μου Χρυστάλλα Πετρίκκου, για να πιούμε τον κυπριακό μας καφέ όπως συνηθίζουμε τα απογεύματα. Όταν της άνοιξα κουβέντα για τον στρατό, μονονιάς εζάωσε η φάτσα της, γιατί τζείνης ο γιος της ακόμα 16 χρονών ένει και ζηλεύκει μας γιατί ο λεβέντης μου εμένα μπορεί να κάμει την αίτηση στην Εθνική Φρουρά. Μόλις της είπα όμως ότι ο Χρύσανθος μου έκαμε την αίτηση, άρκεψε να μου λαλεί διάφορα, πως τάχα μου εν σοβαρή δουλειά και απαιτεί προσόντα. ‘Γιατί;” λαλώ της, “Εν τα έχει ούλλα που ζητούν ο γιος μου;”. Και απαντά μου με ύφος: “Μα αφού πρέπει να είσαι τελειωμένος του στρατού”. Ανταν τζιαι είπε μου έτσι, εμένα ανάψαν τα λαμπούθκια μου, γιατί η συγκεκριμένη κυρία γνωρίζει πολλά καλά ότι ο λόγος που εθκιώξαν το γιο μου που το στρατό, ήταν διότι επόνεν τη μέση του.

Σηκώνουμε πάνω, λαλώ της “Ρα; Ποια είσαι εσού που ήρτες έσσω μου να μου πεις ότι ο γιος μου εν μπορεί να στείλει αίτηση γιατί δεν έκαμε στρατό;” Αρπάσσω την που το μαλλί, λούννω της και τον καφέ που πάνω και άφηκα την βουνάρι. “Ο γιος μου ρα, λαλώ της; Ο λεβέντης μου δεν κάμει για την Φρουρά; Αν δεν κάμει ο ο γιος μου κόρη ποιον εν να πιάσειν; Πε μου ποιον;” Ε, τζείνην την ώρα έμπηκε μέσα ο Κωστής και ετράβησε με που πάνω της, αλλιώς θα την εσκότωνα κύριε Αστυνομικέ μου. Ίντα με θωρείς έτσι; Εσoύ τι θα έκαμμες δηλαδή;

Η 56χρονη αφέθηκε λίγο αργότερα ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, αφού δεν κρίθηκε ύποπτη, σύμφωνα με το Γενικό Εισαγγελέα.

 

Σημείωση: Το άρθρο διακατέχεται από μπόλικη δόση χιούμορ και καυστικότητα, τα γεγονότα δεν είναι αληθή και δεν αποσκοπούν στο να θίξουν κανένα άτομο προσωπικά, παρά μόνο την Κυπριακή πραγματικότητα.

 

Υ.Γ.: H μισή Κύπρος θα υποβάλει αίτηση στην Εθνική φρουρά.

Η άλλη μισή είναι κατεχόμενη!

 

Δες επίσης: Τι θα γινόταν ΑΝ οι Κυπραίες εκάμναν στρατό;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,700FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending