fbpx

Οι 7 βασικοί τύποι καθηγητών που όλοι γνωρίσαμε (και σίγουρα θα ξαναδούμε)!

Γνωρίσαμε πολλούς καθηγητές. Κάποιοι ήταν καλοί, κάποιοι ήταν σπαστικοί και άλλοι απλά… απαίσιοι. Κάποτε αναπολούμε τούτες τις στιγμές.

Σίγουρα δεν θα ξεχάσουμε τους καθηγητές που πραγματικά δίδασκαν με την ψυχή τους. Τους καθηγητές που ίδρωναν για να δείξουν κάτι (που μπορεί ποττέ να μεν χρησιμοποιήσουμε στη ζωή μας), αλλά πάλε επιμέναν ότι είναι σημαντικό.

Δεν θα ξεχάσουμε τους καθηγητές οι οποίοι… Τι; Εξέχασες τους ήδη; Καλάν. ΟΚ.

Δες το flashback που θα σου θυμήσω όλους τους τύπους των καθηγητών που γνώρισες ως τώρα:

 

1
Ο Γλυκούλης

Γνωστός και ως “Μάνααα μουυ ρεεε εν πολλά καλός”

Αγαπάς έτσι καθηγητές, γιατί κάμνουν ένα οργανωμένο και κυρίως ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ μάθημα και διδάσκουν με μέθοδο και τρόπο. Οι εξετάσεις τους είναι ακριβώς όπως πρέπει και πραγματικά νοιάζονται για το φοιτητή και θα το δείξουν και την ώρα της παράδοσης.

Αφού εξηγούν τα τόσο καλά, που δεν υπάρχει περίπτωση να μην καταλάβουν όλοι οι φοιτητές.

2
O Τεμπέλης

Γνωστός και ως “ας κάτσω στην καρέκλα, επειδή είχα και μιαν έννοιαν αν εμάθετε τίποτε που τούτα που είπα ως τωρά.”

Φυσικά και δεν τον κόφτει αν έμαθες τίποτε, αφού θεωρεί ούλλους τους φοιτητές… “ηλίθιους” και δεν πρόκειται να κάτσει να ασχοληθεί με το φοιτητή. Ο συγκεκριμένος δεν θα πει τίποτε καινούριο, αλλά τα ίδια και τα ίδια και θα θεωρεί ότι “διδάσκει”.

Όταν του κάμεις μια απορία: η απάντηση του είναι “GOOGLE IT”! Άν ήθελαμεν να χρησιμοποιούμεν το google, εν θα έρκουμασταν πανεπιστήμιο! Αξιοσημείωτο ότι θα πληρωθεί στο τέλος του μήνα παρ’ όλες τις αρνητικές αξιολογήσεις, που άδικα συμπληρώνουν οι φοιτητές – κανένας στο τέλος δεν θα δει τις αξιολογήσεις.

3
Ο Νευρικόπελλος

Γνωστός και ως “μεν του πεις τίποτε και εν να αρκέψει να φωνάζει πάλε”.

Αυτός ο καθηγητής έχει μια πελλάρα! Να φωνάζει! Για κάποιο λόγο νομίζει ότι η δυνατή φωνή του φέρνει αποτελέσματα. Δυστυχώς όμως, δεν είναι έτσι τα πράγματα και μετά που το μάθημα του, φεύγεις με μια κκελέ ΤΟΣΗ – ένας πονοκέφαλος που δεν περιγράφεται.

4
Ο Άκρα-Του-Τάφου-Σιωπή

Γνωστός για το “Παιθκιά κάμετε ησυχία… Σκάστε επιτέλους” και φακκά τον μαρκαδόρο πας την έδρα.

Έτσι καθηγητές δεν μιλούν πολλά και δεν ακούεται μούγια κατά τη διάρκεια της παράδοσης του μαθήματος τους. Αυστηροί βέβαια, αλλα λαλούν πάντα όσα πρέπει να ξέρεις.

Συμπαθητικοί συνήθως (άμαν εν στις καλές τους), αλλά πρέπει να υπάρχει ησυχία στο ακροατήριο, αλλιώς χάνουν την ψυχραιμία τους και δεν μπορούν να κάμουν μάθημα.

5
Ο Κασάπης

Γνωστός και ως “έκοψα σου ούλλες τις μονάδες, γιατί το αποτέλεσμα δεν ήταν ακριβώς αυτό που ήθελα”

Απαναγία μου, μακριά που έτσι καθηγητές. Όπως ένας κασάπης κόφκει, κόφκει και δεν τον νοιάζει έτσι και ο συγκεκριμένος καθηγητής δύσκολα θα δώσει όλους τους πόντους σε μια άσκηση του στην εξέταση. Θεωρεί ότι οι φοιτητές πρέπει να μυριστούν τα νύχια τους και να αστρονομίσουν ό,τι πελλάρα σκέφτεται ο εγκέφαλος του, η ώρα 3 τα χαράματα που κάμει την εξέταση.

Μα φυσικά ο συγκεκριμένος καθηγητής, επειδή δέχεται συχνά παράπονα ότι εν δύσκολα τα γραπτά του, αφού ποττέ εν γράφουν οι φοιτητές, αναγκάζεται να κάμει μια μικρή αναγωγή για να περάσει το 1/3 του τμήματος – αλλιώς ήταν να μείνουν ούλλοιΑχ Θέε μου δηλαδή…!

6
Ο Αυτοβιογραφίας

Γνωστός και ως “μιλώ μόνο για τη ζωή μου”.

Αχ…. ο συγκεκριμένος τύπος. Κατά τη διάρκεια της παράδοσης θα θυμηθεί κάτι σχετικό, θα ανοίξει μια μεγάλη παρένθεση για τη ζωή του και εμπειρίες που επέρασεν και μετά το μάθημα γίνεται… αποκλειστικά για τη ζωή του.

Και στο τέλος του εξαμήνου τι έμαθες; Ότι έχει: 2 κόρες, ένα σκύλο, 3 παπαγάλους, ότι εταξίδεψεν Ιταλία και Αμερική, βασικά τα πάντα για τη ζωή του. Για το μάθημα όμως; Τίποτε.

7
Ο Βιαστικο-περίεργος

Γνωστός και ως “εν καταλάβω τίποτε στο μάθημα του”

Ο καθηγητής αυτός βλέπει σε πάντα περίεργα και γυαλίζει το αμάτι του. Συνήθως δεν φκάλεις νόημα στα περισσότερα που λαλεί. Και πάντα ότι λαλεί, ακούεται τόσο περίεργο που αφήνει στο πρόσωπο σου μια απορία.

Οι φοιτητές νιώθουν περίεργα στο μάθημα του, όχι μόνο επειδή δεν καταλαβαίνουν τίποτε, αλλά επειδή βιάζεται να καλύψει όλη την ύλη, λες και… βουρά τον κάποιος που πίσω!

Ποιους από τους πιο πάνω καθηγητές είχες εσύ;

 

Δες επίσης: Οι 4 τύποι καθηγητών που σίγουρα θα έχεις στο Πανεπιστήμιο!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,700FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending