fbpx

Όταν τα «δεδομένα» που έχεις μπορούν κάποτε να ανατραπούν…

Και έρχεται η στιγμή που λες “οπ τώρα τι κάνω; Ποια είμαι και γιατί αφήνω να γίνονται κάποια πράγματα;” Τότε είναι εκείνη η στιγμή που αντιλαμβάνεσαι πως έχεις αλλάξει ή σε έχουν αλλάξει άλλα άτομα και καταστάσεις!

Όταν πλέον δεν αναγνωρίζεις τον εαυτό σου και τις πράξεις σου, όταν κάνεις πράγματα που έλεγες πως δεν θα τα έκανες ποτέ, τότε είναι που αρχίζει η μεγάλη αλλαγή.

Το θέμα είναι αν θα αφήσεις να συνεχιστεί αυτή η αλλαγή ή αν θα τη σταματήσεις…

 

«Όλα γίνονται για κάποιο λόγο» μας έλεγαν πάντα και πως για όλα πάντα υπάρχει μια λογική εξήγηση!

coupleΓνωρίζεις ανθρώπους στη ζωή σου που έρχονται μόνο για να σε διδάξουν! Είτε για να σου μεταδώσουν τα καλά τους, είτε για να σε διδάξουν για τα κακά στοιχεία της κοινωνίας. Αυτά τα άτομα μπαίνουν στη ζωή σου τυχαία και αν είσαι τυχερός, τα πραγματικά άτομα που σε αγαπούν, παραμένουν εκεί από επιλογή, γιατί βλέπουν σε εσένα στοιχεία που δεν μπορείς να δεις μόνη σου!

Αυτά τα άτομα, τις περισσότερες φορές ασυνείδητα, και σπάνια συνειδητά, έχουν σκοπό να σε αλλάξουν, εσένα και ολόκληρη τη ζωή σου!

Τι γίνεται όμως όταν γνωρίζεις κάποιον τυχαίο που καταλήγει να είναι ο πιο σημαντικός άνθρωπος στη ζωή σου;

short coupleΚαι τι γίνεται όταν αυτός ο άνθρωπος βάζει σκοπό στη ζωή του να σε κάνει καλύτερο άτομο (για τα δικά του δεδομένα); Εσύ μένεις εκεί και τον αφήνεις να αρχίζει να σε ελέγχει, να διεισδύει στη ζωή σου και να σε κάνει εγκεφαλικά δική του. Αυτό γίνεται φυσικά επειδή εσύ το επιτρέπεις και το επιτρέπεις, γιατί είναι ο ένας, ο σημαντικός, ο άνθρωπός σου!

Κακά τα ψέματα, τρέφεις ελπίδες, που είτε θα διαψεύθουν και θα πονέσεις, είτε με κάποιο μαγικό τρόπο θα βγουν αληθινές, όπως τα παραμύθια που στο τέλος έχουν όλα happy end… Έλα που όμως υπάρχει και η πιθανότητα της διάψευσης, που εκεί που νομίζεις πως είναι ο ένας και μοναδικός, ξαφνικά σου λέει… «ερωτεύτηκα!» κι εσύ να ανυπομονείς να ακούσεις το δικό σου όνομα κι αυτός σου μιλά για κάποια άλλη!

Με ποιο δικαίωμα (σκέφτεσαι) το έκανε αυτό σε εμένα;

sad womanΣου έταζε τα άστρα και στο τέλος πλακώθηκες από τον ουρανό του! Εκεί που νόμιζες πως εσύ θα ήσουν η εκλεκτή, ξαφνικά παίρνει άλλη τη θέση σου! Και όλα αυτά που ζήσατε μαζί; Το ξέρω θα σου πει «εγώ ήμουν ξεκάθαρος μαζί σου, πως δεν θα κάναμε σχέση!» , όμως όλα αυτά που ζήσατε μαζί; Όλα αυτά που σου υποσχόταν, το ότι στα χέρια σου γινόταν παιδί και δεν χόρταινε να είναι στην αγκαλιά σου, να σε αγγίζει, να σε φιλά και να ζείτε αυτά που, ποτέ -όπως έλεγες- δεν θα έκανες με κανένα, αν δεν ήσασταν σε σχέση!

Αν όμως, εσύ επέλεγες να πάρεις το ρίσκο και να του προτείνεις να είστε μαζί, αλλά συγχρόνως και χώρια;

relationship coupleΕλεύθερη σχέση που λένε! Αυτό θα το άντεχες περισσότερο από την ξαφνική απόρριψη του; Θα άντεχες να τον έχεις, αλλά να ξέρεις πως δεν τον έχεις ολοκληρωτικά; Το ξέρω πως και αυτό που έχετε τώρα είναι κάτι παρόμοιο με ελεύθερη σχέση, όμως γιατί κανείς δεν τολμά να το παραδεχτεί πως υπάρχει ένα είδος σχέσης μεταξύ σας;

Και βρίσκεσαι στο δίλλημα: προτιμάς να τον έχεις όπως τον έχεις τώρα ή να τον αφήσεις να βρει την «αντικαταστάτρια», με μια μικρή διαφορά: με αυτή θα θέλει να κάνει σχέση, σοβαρή ή επιπόλαια, αλλά σχέση!

Και φτάνουμε στο συμπέρασμα: είναι τελικά όλα θέμα ταμπέλας;

Couple fighting young woman about to cryΝα ταμπελώσω με κάποιο τίτλο το τι έχουμε μεταξύ μας ή να αφήσω τα γεγονότα όπως έχουν;

Ξέρεις, οι άνθρωποι κουράζονται όταν ζουν μια αβέβαιη κατάσταση, γι’ αυτό, αρχίζουν να διεκδικούν κάποιο τίτλο στη ζωή του άλλου!

Με το φόβο μήπως και χαθούν, αφού είναι οι ανώνυμοι της ζωής σου! Φοβούνται το αβέβαιο, γιατί δεν έχουν μάθει να προχωράνε με τα φώτα κλειστά! Χρειάζονται φως και αυτό το φως θα σου ζητήσουν, αν καταλάβουν πως βρίσκονται σε ένα άγνωστο μέρος και δεν αναγνωρίζουν τον εαυτό τους!

Εσύ λοιπόν, ο άνθρωπος τους, που είτε θα τους πληγώσεις, είτε θα τους κάνεις τους πιο ευτυχισμένους, θα πρέπει να είσαι έτοιμος να απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα και να είσαι συνειδητοποιημένος αρκετά, έτσι ώστε να μην κάνεις κάποιο λάθος που θα το μετανιώσεις!

Εσύ που θα κόψεις ή θα δώσεις δύναμη στα φτερά τους, αναλογίσου τι ζητάς από αυτόν τον άνθρωπο που μαζί του γίνεσαι παιδί, που ξεχνάς όλα σου τα προβλήματα και που επιζητάς την σημασία του! Σκέψου τη ζωή σου μαζί με το άτομο αυτό, αλλά και χωρίς αυτό, γιατί αν δεν δράσεις γρήγορα, τότε υπάρχει κίνδυνος και απειλή να σου πάρει άλλος το «σιγουράκι» σου!

 

Κάνε εσύ το βήμα πρώτος και βάλε την ταμπέλα της σχέσης με αυτό το άτομο.

Young couple watching TV

Ξεκαθάρισε τι ζητάς από αυτόν και με πράξεις δείξε στον άλλο πως μένεις από επιλογή! Μην κουράζεις τον άλλον και μην κάνεις το λάθος να τον γεμίσεις ανασφάλεια, γιατί υπάρχει κίνδυνος ακαριαίας σύγκρουσης, που θα αποβεί μοιραία για εσένα! Για φαντάσου να ξυπνήσεις και να μάθεις πως ότι είχες, σου το πήρε κάποιος άλλος!

Που αυτό που εσύ είχες σε αναμονή, κάποιος άλλος το έβαλε σε προτεραιότητα!

Και να θυμάσαι:

Καταλαβαίνουμε την αξία των άλλων, όταν κινδυνεύουμε να τους χάσουμε ή όταν τους χάνουμε!

Γι’ αυτό φρόντισε να μάθεις τι θέλεις από τη ζωή σου πριν να είναι αργά.

Γιατί σπάνια υπάρχει γυρισμός…

 

Το άρθρο γράφτηκε από την αναγνώστρια μας Όλγα Σταυράκη και στάληκε στο StudentLife.com.cy για δημοσίευση.

Στείλε μας κι εσύ το δικό σου άρθρο, video ή εικόνα εδώ: SUBMIT & VIRAL

 

Δες επίσης: Τα 3 πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να κάνεις όταν είσαι σε σχέση!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,700FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending