fbpx

Οι καλύτερες φωτογραφίες του 2015 από το National Geographic που θα σε εντυπωσιάσουν!

Εσύ και η φωτογραφική στο χέρι. Σε μια τυχαία χρονική στιγμή, σε ένα τυχαίο μέρος. Απέναντι σου το τοπίο, που θέλεις σαν τρελός/ή να το αποτυπώσεις στο μυαλό σου, με κάθε λεπτομέρεια. Πόσες φορές το έχουμε ζήσει αυτό;! Πόσες φορές έχουμε πατήσει αυτό το μαγικό κουμπάκι της φωτογραφικής μηχανής, για να απαθανατήσουμε στιγμές που θα θέλαμε να μας μείνουν αξέχαστες…;

Σίγουρα όλοι μας έχουμε τραβήξει άπειρες φωτογραφίες. Τα αγαπημένα μας τοπία, των αγαπημένα μας πρόσωπα κτλ. Φωτογραφίες που σίγουρα έχουν ανεκτίμητη αξία για εμάς.

Το πασίγνωστο σε όλους μας National Geographic, έχει απονέμει τα βραβεία του για τις καλύτερες φωτογραφίες του 2015, δίνοντας ακόμα ένα περισσότερο λόγο για να νιώθουν περήφανοι οι επιλεγμένοι φωτογράφοι. Το πραγματικά εντυπωσιακό αποτέλεσμα των καλύτερων, από τις… 17.000 συμμετοχές! Ένας τεράστιος αριθμός, που τονίζει για ακόμη μια φορά, την καθαρή αγάπη του κόσμου για την τέχνη της φωτογραφίας.

Ας δούμε ποιες είναι αυτές:

1
ΑΝΝUAR PATJANE – Μεξικό

H φωτογραφία που σάρωσε. Μια φάλαινα, στο βυθό, δίπλα με το νεογέννητο της μωρό. Μπορούμε να διακρίνουμε τους δύτες. Παρόλο που η συγκριμένη φωτογραφία δεν έχει χρώματα, πέραν των λευκών και του μαύρων τόνων, πήρε επάξια το πρώτο βραβείο. Συγχαρητήρια στο φωτογράφο, αφού σίγουρα θα έθεσε την ίδια του τη ζωή σε κίνδυνο, αψηφώντας τη πίεση του βάθους της θάλασσας και τον… καρχαρία!

2
FAISAL AZIM – Μπαγκλάντες

Η φωτογραφία λήφθηκε στο χώρο εργασίας των τριών προσώπων που απεικονίζονται, καλυμένα με άμμο και σκόνη. Τα μάτια, τραβούν την προσοχή, μιας και “μιλάνε” από μόνα τους… Μια φωτογραφία, χίλιες λέξεις…

3
ΑΗΜΕΤ ΑL TOQI- Oμάν

Σε παραδοσιακά είδη αγώνων, με πρωταγωνίστριες τις… καμήλες. Οι αιωρούμενες πέτρες δίνουν κίνηση και ζωντάνια στην εικόνα.

4
SARAH WOUTERS – Ταϊλάνδη

Με μια πρώτη γρήγορη ματιά, νομίζεις ότι βλέπεις ένα περιστέρι, με τα δυο παιδιά να το κοιτάζουν. Στην πραγματικότητα, είναι πάπια, στους καταρράκτες της επαρχίας Nong Kai, στην Ταϊλάνδη! Αυτή είναι η μοναδική από τις 10 κορυφαίες φωτογραφίες στις οποίες είναι φωτογραφημένα παιδιά. Για κάποιον που τον δυσαρεστεί η απουσία του περιστεριού, του σύμβολου της αγνότητας, αθωότητας και ελευθερίας, μπορεί να διαπιστώσει ότι έχουν εξισορροπήσει αυτά τα δυο παιδιά – αθώα μπροστά στους ενήλικες του κόσμου μας.

5
STEFANE BERUDE – Ουγκάντα

O συγκεκριμένος φωτογράφος έχει δηλώσει την αρχική του απογοήτευση για να πετύχει μια καλή λήψη, του συγκεκριμένου ζώου, το οποίο είναι είδος προς εξαφάνιση, λόγω της απόστασης που θα έπρεπε να έχει, για σκοπούς ασφαλείας. Το αμέσως επόμενο πρωινό, οι ρινόκεροι δεν τον απογοήτευσαν ξανά, αφού ήρθαν κοντά του.

6
ALAIN SCHROEDER

Δυο άντρες, εφαρμόζουν την παραδοσιακή μορφή ινδικής πάλης, kushti.

7
STEFANO ZARDINI – Ιταλικές Άλπεις

Σάουνα, σε ένα πραγματικά παγωμένο μέρος!

8
BARTLOMIEJ JERUCKI – Πολωνία

Στην αρχή, όποιος κοιτά τη φωτογραφία, νομίζει ότι μια θανάσιμη πεθερά, ετοιμάζεται να… κατσαδιάσει το γαμπρό της με την τσουκράνα! Στην πραγματικότητα, είναι κάτοικοι της Πολωνίας, οι οποίοι τηρούν την παραδοσιακή κοπή χόρτων, με δρεπάνι και δίκρανο. Το χαμόγελο του άντρα, δείχνει την όρεξη και την προθυμία του για δουλειά.

9
ΕDUARD GUTESCU – Ρουμανία

H μαγικότατη θέα των συννέφων, με τα λευκά δέντρα και τον κάμπο, βρίσκεται στη φτωχή Ρουμανία, μια χώρα τόσο φτωχή, αλλά τόσο πλούσια σε φυσικό κάλλος! Ας ελπίζουμε οι Ρουμανοί να διατηρούν την ομορφιά του τοπίου. Διότι πραγματικά, αξίζει.

10
ΒΕΤH McCARLEY – Ναμπίμπια

Η τελευταία φωτογραφία που επίλεξε το National Geographic. Ο λεγόμενος νεκρός βάλτος. Τα άστρα υποδηλώνουν την παρουσία της νύχτας, η οποία αγκαλιάζει τα… μεγάλα σε ηλικία δέντρα. Λένε πως εκτιμούνται να ανέρχονται στα… 900 (!) χρόνια ζωής, αλλά ζουν ακόμη.

 

Η φύση αποτελεί πηγή έμπνευσης. 

Μπορείς να την αγαπήσεις δείχνοντάς το; Μπορείς να αποτυπώσεις τις δικές σου φωτογραφίες στη φύση; Ίσως να μην ανήκουν στις καλύτερες του 2016, κατά το National Geographic, όμως… αξίζει!

Πάρε τη φωτογραφική σου μηχανή και πάτα το δικό σου… Κ Λ Ι Κ !

 

Δες επίσης: 10 μοναδικά κόλπα για να βγάλεις τις καλύτερες φωτογραφίες στις διακοπές!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,700FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending