fbpx

Όταν ο Κυπραίος χαρακτηρίζεται με το όνομα ενός… ζώου! (Part 1)

Εμείς οι Κυπραίοι εφκάλαμε δικά μας ονόματα για τα ζώα μας και πολλές φορές, χρησιμοποιούμε τα ονόματα των ζώων για να χαρακτηρίσουμε κάποιον.

Κυρίως περιπαίζουμε άμαν λαλούμε τους πιο κάτω χαρακτηρισμούς!

Δείτε με ποια ονόματα ζώων αποκαλούμε τους Κυπραίους
(με τη σημασία τους)!

 

1
Ο κουρκουτάς

Κυπραίος με ικανότητες προσαρμογής σε οποιοδήποτε περιβάλλον. Μπορεί να μεταμορφώνεται ώστε να επικοινωνεί με κάθε τύπο ανθρώπου. Δεν τον φοβίζουν οι περίπλοκοι άνθρωποι, γιατί έχει την ικανότητα να πηγαίνει με τα νερά τους και να κερδίζει ακόμα και τον πιο διστακτικό ομιλητή. Έχει πάντα ένα δικό του τρόπο να προσεγγίζει τους άλλους και γίνεται εύκολα αγαπητός από τους γύρω του.

Μερικές φορές μπορεί να δείχνει διπλοπρόσωπος, λόγω της έντονης εναλλαγής στη διάθεσή του. Ουσιαστικά είναι ο τύπος που μπορεί να αλλάξει 1000 πρόσωπα, μόνο και μόνο για να σε κάνει να πιστέψεις πως είναι σαν και εσένα, με απώτερο σκοπό να τον συμπαθήσεις!

2
Η κουφή (το θηλυκό του φιδιού)

snakeΗ κουφή συνήθως εν η Κυπραία, που είναι το είδος της φίλης που αρέσκεται στο νεκατώνεται μέσα στις ζωές των άλλων, να δημιουργεί προβλήματα και να κακολογεί τους πάντες ελπίζοντας ότι, τραβώντας την προσοχή, επιτέλους θα κάνει φίλες.

Είναι ένα είδος ατόμου που αλλάζει συνέχεια παρέες, λόγω της ανικανότητας του χαρακτήρα της να δημιουργήσει πραγματικές φιλίες στη ζωή της. Είναι τόσο συχνό φαινόμενο στην Κύπρο, που μέχρι και ο Παντελίδης είχε γράψει τραγούδι “όσο δέρμα κι αν πετάξεις, φίδι είσαι, δε θα αλλάξεις“!

3
Ο χαμολιός

Χαρακτηρίζει κυρίως φανατικούς καπνιστές, που ακόμα και να μην το παραδέχονται… Όποτε τους δεις ξικαπνίζουν. Τούτοι οι ανθρώποι κατά βάθος εν καλά τυπάκια αν τους γνωρίσεις, αλλά το τσιάρο δεν λείπει ποττέ που τα χείλη τους. Συνήθως κυκλοφορούν με ένα καφέ στο χέρι, και δείχνουν άνετοι και χαλαροί.

Πίνουν τσιγάρο που τα 13 τους, και μέχρι σήμερα αναύκουν το τσιάρο με το… ποτσίαρο που πρόκειται να σβήσουν. Εντονότερη παρουσία των χαμολιών γίνεται με το ηλεκτρονικό τσιγάροειδικά τωρά που εγέμωσε η Κύπρος– και μπορώ να πω ότι οι χαμολιοί αυξηθήκαν κατά 83% σίουρα (ok, πάνω-κάτω)! Εξαναείδες χαμολιό να ξικαπνίζει που τα… αυτιά;

4
Το σιελιόνιν

Τούτο το είδος Κυπραίων είναι υπό εξαφάνιση, αλλά δεν είναι σίγουρο αν αυτό οφείλεται στο ότι ελείψαν που την χώρα ή αν απλά επειδή εν… λειψιμιοί.

Γενικά χαρακτηρίζει κάποιον που δείχνει λίγο… μαλακτός και συνήθως συνοδεύεται με χαζή έκφραση προσώπου.

5
Ο γάρος

Ο Κυπραίος ο αναίσθητος, που εν φακκά πενιά, που δεν διά λοαρκασμό σε κανένα και δεν σκέφτεται ποττέ τους άλλους. Δεν δείχνει ποτέ τα συναισθήματά του και πάντα θα κάμει το δικό του.

Βγάζει προς τα έξω ένα τουπέ, που πολλές φορές ελκύει το αντίθετο φύλο και όλες τις φορές το απογοητεύει. Κατά βάθος νιώθει πολλά περισσότερα απ’ όσα δείχνει…. αλλά για λίγο!

6
Η μαϊμούνα

Εδώ ανήκει αποκλειστικά η κάθε Κυπραία που θεωρεί ότι, για να είναι όμορφη, πρέπει να σουβατήσει την φάτσα της 3ο χέρι από make-up, να βάλει έντονες σκιές και κραγιόν πιο πάνω από τα χείλη της, ψέφτικες βλεφαρίδες και να τραβήσει την γραμμή του eye-liner μέχρι το… αυτί της.

Εν τούτες που βλέπεις βαμμένες ακόμα και στην παραλία και εν μπορείς να καταλάβεις αν είναι απλώς κρίμα, ή σε μεγάλο βαθμό κομπλεξικές… Γιατί έτσι όπως καταντούν, μόνο όμορφες δεν είναι!

7
O σσιοίρος

Ο Κυπραίος που άμαν λάχει τρώει σε και εσένα. Πάντα τρώει, όπου σταθείς και όπου βρεθείς θα θέλει να φάει. Συνέχεια τρώει αλλά τζιαι συνέχεια πεινά! Κάποιες φορές θέλεις να κάμεις εμετό που τον θωρείς, κάποιες άλλες απλά να του φωνάξεις στότσσι.

Εκείνος όμως ακάθεκτος, ώσπου έχει φαΐ θα τρώει. Κι αν τύχει και δεν έχει φαΐ… ετοιμάστου να τον ακούσεις!

Αν έχεις έτσι φίλο, προτιμάς να τρώει και σιωπά, παρά να πεινά και να μουρμουρά. Έννεν;

8
Η καμήλα

Η Κυπραία η πολλά ψηλή. Συνήθως εν κουμαντάρεται, γιατί εκτός που το ύψος, φέρει και την ανάλογη προσωπικότητα. Πάντα θα ξεχωρίζει μέσα στο πλήθος. Λόγω ύψους, δύσκολα βρίσκει το άλλο της μισό, εκτός κι αν είναι… όντως το μισό της!

Μερικοί άντρες προτιμούν τις ψηλές γιατί όπως λαλούν: “έχουν άλλο αέρα”. Ε με τόση διαφορά σε υψόμετρο, ήταν αναμενόμενο!

9
O σπίννος

Ο Κυπράιος ο μίτζιης. Συνήθως είναι είτε πολλά κοντός, είτε τζιαι πολλά λεπτός… Ο συνδυασμός και των 2, χαρακτηρίζει το αμέσως επόμενο στάδιο – αυτό του Μουγιαννού!

Τούτος ο τύπος εν καλό παιδί, αλλά με δύο εκδοχές. Μπορεί να βγάζει προς τα έξω τον γλυκό και χαμηλών τόνων χαρακτήρα του, αλλά οι φίλοι του γνωρίζουν καλά πως όσος είναι πάνω που τη γη, αλλό τόσος είναι που κάτω!

10
Η σσιήλλα

Η Κυπραία η (κοινώς) φάουσα, η πελλογαινέκα, η “σιερο-κουτάλα”, που με το βλέμμα της και μόνο τραβάς 2 μέτρα πίσω. Εν δέχεται να ακούσει κουβέντα και έχει ένα πολύ επιθετικό τόνο καθώς μιλά.

Πολλές φορές νομίζει ότι επιβάλλεται στους άλλους και όλοι την φοβούνται για το ήθος της, αλλά η αλήθεια είναι ότι κατά βάθος… αποφεύγουν την! Μπορεί η ίδια να νιώθει ότι κερδίζει σεβασμό, αλλά αν υπολόγιζε και λίγο το βρισίδι που έφαε πισώπλατα… θα διπλασίαζε τα κέρδη της!

 

Εσύ ποιo ζώο νομίζεις πως είσαι; 
Aν δεν ήβρες ούτε κάποιο φίλο σου που να ταυτίζεται, περίμενε 
το Part 2!

 

Δες επίσης: “Ρε μα είσαι τέλεια γάρος;” – Όλες οι καταστάσεις που χρησιμοποιούμε αυτή τη φράση!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,700FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending