fbpx

Η άποψη στρατιώτη για τους νεοσύλλεκτους της Εθνικής Φρουράς και όσα θα αντιμετωπίσουν σύντομα!

Έρχεται ξανά ακόμα μια κατάταξη νεοσυλλέκτων, που μόλις έχουν αφήσει τα σχολικά θρανία και έχουν ενηλικιωθεί, στην Εθνική Φρουρά.

Ακόμα μια γενιά νέων θα βάλει παύση στα όνειρα της, για να εκπληρώσει το καθήκον της προς την πατρίδα. Σαν δαμόκλειος σπάθη, θα ξεκινήσει η υποχρεωτική στρατιωτική θητεία.

Ακόμα μια γενιά νέων θα πιστέψει στις εξαγγελίες του Υπουργού Άμυνας για ισονομία και αξιοκρατία στο όλο σάπιο σύστημα. Ακόμη μια γενιά νέων θα αιχμαλωτιστεί σε ένα ύπουλο σύστημα, που χάρη στη νομοθεσία, είναι αδιέξοδο.

1
Εντάσσεται λοιπόν αυτή η νέα γενιά να υπηρετήσει στην Εθνοφρουρά την ερχόμενη εβδομάδα…

Όπως προστάζουν και οι μεγάλες αξίες και αρχές της σημερινής εποχής. Η ζωή τους θα αλλάξει ολοκληρωτικά, δυστυχώς προς το κακό. Πλέον η ζωή τους θα φαντάζει ένα ατελείωτο ταξίδι προβλημάτων και εμποδίων, στο οποίο θα αποδειχθούν πιο αδύναμοι από ποτέ.

Στο δύσβατο αυτό μονοπάτι θα αντικρίσουν ένα απάνθρωπο κομμάτι της Κυπριακής Δημοκρατίας. Πολλοί από αυτούς μόλις μυρίσουν τη “βρωμιά” του συστήματος, θα ακολουθήσουν τον εύκολο μονόδρομο, να αναστείλουν τη θητεία τους, επικαλώμενοι “ψυχολογικά προβλήματα“.

2
Αλήθεια, τους αδικούμε;

Τους αδικούμε που δεν ανέχονται να μεταχειρίζονται σαν μη ανθρώπινες οντότητες με χαρακτήρα, συναισθήματα, ευαισθησίες, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, αλλά σαν αριθμοί που εκτελούν υπηρεσίες;

Τους αδικούμε που δεν ανέχονται οι έξοδοι τους να καθορίζονται από το πόσο “μέσο” θα βάλεις; Τους αδικούμε που δεν εμπιστεύονται την ζωή τους σε άτομα και εγκαταστάσεις ανεπαρκής;

3
Προβληματίζομαι: Η Ε.Φ. έχει μετατραπεί σε ένα αμοιβαίο παιχνίδι συμφερόντων που δεν έχει τελειωμό.

Υπάρχουν αρκετοί Κύπριοι επιχειρηματίες που προωθούν ένα αβάσιμο εθνικισμό, προκειμένου να προμηθεύουν στο στρατό στολές κάκιστης ποιότητας και… ταχινόπιτες, που θέλουν δεν θέλουν οι ενδιαφερόμενοι τα αγοράζουν (χωρίς άλλη επιλογή). Αποτέλεσμα; Να γίνονται συνένοχοι στο “μαύρο” αυτό παιχνίδι.

Όσοι έχουν εκπληρώσει τη στρατιωτική τους θητεία γνωρίζουν από πρώτο χέρι τι θα πει “βόλεμα” και “μέσο”. Φαίνεται αυτό υπάρχει παντού, από την αρχή μέχρι το τέλος.

Όσο δύσκολος κι αν είναι ο δρόμος της νέας αυτής γενιάς, την καλώ να σταθεί με στωικότητα, αξιοπρέπεια και θάρρος απέναντι στα προβλήματα που θα αντικρίσει. Πιστεύω στη δύναμη της δημοκρατίας γι’ αυτό δεν θα σωπάσω.

Αντίθετα, θα στέκομαι απέναντι στο κατεστημένο
βροντοφωνάζοντας να επικρατήσει το δίκαιο!

 

Το άρθρο γράφτηκε από τον αναγνώστη μας και στρατιώτη Τάσο Τζιωρτζή
και στάληκε στο StudentLife.com.cy για δημοσίευση.

Αν είσαι κι εσύ στρατιώτης (και όχι μόνο) στείλε μας το δικό σου άρθρο,
video ή εικόνα εδώ: SUBMIT & VIRAL

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,700FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending