fbpx

Σημαντικές πληροφορίες για Νέους Προπτυχιακούς Φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου!

Εν όψει της επικείμενης ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των Παγκύπριων Εξετάσεων από την Υπηρεσία Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, (η οποία αναμένεται την 1η Ιουλίου 2016), η Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας (ΥΣΦΜ) του Πανεπιστημίου Κύπρου επιθυμεί να γνωστοποιήσει σε όλους τους ενδιαφερόμενους τις πιο κάτω σημαντικές πληροφορίες για το Ακαδημαϊκό Έτος 2016-2017:

1. Κράτηση θέσης από Νέους Φοιτητές

α) Όσοι/όσες εξασφαλίσουν θέση μέσω των Παγκύπριων Εξετάσεων και θα είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν τη φοίτηση τους το Σεπτέμβριο του 2016, θα πρέπει να κρατήσουν τη θέση τους ηλεκτρονικά στη διεύθυνση www.ucy.ac.cy/fmweb επιλέγοντας το σύνδεσμο ‘Κράτηση Θέσης’, από τη Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2016 μέχρι και τη Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2016.

Σχετικές οδηγίες για την κράτηση θέσης θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΥΣΦΜ, στη διεύθυνση www.ucy.ac.cy/el/studies/announcements στις επόμενες μέρες. Οι νέοι φοιτητές/φοιτήτριες θα κληθούν να υποβάλουν το έντυπο εγγραφής μαζί με τα απαραίτητα πιστοποιητικά την εβδομάδα έναρξης μαθημάτων 5-9 Σεπτεμβρίου 2016.

β) Οι ‘Άρρενες που εξασφάλισαν θέση στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και δεν θα φοιτήσουν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, λόγω κατάταξής τους στην Εθνική Φρουρά, θα πρέπει να προσέλθουν στο Πανεπιστήμιο Κύπρου στο ισόγειο του κτιρίου ΚΩΔ03, στο Κέντρο Κοινωνικών Δραστηριοτήτων, Πανεπιστημιούπολη για να υποβάλουν το έντυπο εγγραφής μαζί με τα απαραίτητα πιστοποιητικά (αντίγραφο ταυτότητας και αντίγραφο απολυτηρίου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) από τη Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2016 μέχρι και την Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2016, μεταξύ των ωρών 8:30 – 13:00. Σε περίπτωση κωλύματος, το έντυπο εγγραφής μπορεί να κατατεθεί από εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο του φοιτητή.

ucy university of cyprus

2. Διεκδίκηση θέσης μέσω της διαδικασίας των Ειδικών Κριτηρίων

α) Το Πανεπιστήμιο Κύπρου θα δέχεται αιτήσεις για διεκδίκηση θέσης μέσω της διαδικασίας των Ειδικών Κριτηρίων, από υποψήφιους που παρακάθισαν στις Παγκύπριες Εξετάσεις 2016 και είναι έτοιμοι να αρχίσουν τη φοίτησή τους το Σεπτέμβριο του 2016.

Διεκδίκηση θέσεων με Ειδικά Κριτήρια από στρατιώτες

(i) Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν και οι στρατιώτες που ανήκουν σε μια από αυτές τις κατηγορίες και παρακάθισαν στις Παγκύπριες Εξετάσεις του 2014 και 2015, και δεν μπόρεσαν να φοιτήσουν λόγω της κατάταξης τους στην Εθνική Φρουρά, νοουμένου ότι κατέχουν απολυτήριο στρατού ή βεβαίωση αναμενόμενης απόλυσης με ημερομηνία απόλυσης το αργότερο μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου 2016.

(ii) Επίσης, δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν και οι στρατιώτες οι οποίοι:

– Παρακάθησαν Παγκύπριες Εξετάσεις το 2015
Καταταχθήκαν στην Εθνική Φρουρά το 2015 (2015Β ΕΣΣΟ – Εκπαιδευτική Σειρά Στρατεύσιμων Οπλιτών)

– Αναμένεται να ολοκληρώσουν τη στρατιωτική τους θητεία τον Δεκέμβριο 2016- Ιανουάριο 2017

– Θα είναι έτοιμοι να φοιτήσουν τον Ιανουάριο 2017 (Εαρινό Εξάμηνο 2016/17)

Απαραίτητη, είναι η προσκόμιση βεβαίωσης με την ημερομηνία κατάταξής τους (ΕΣΣΟ) από την Εθνική Φρουρά.

(β) Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν εξασφαλίσει γενικό βαθμό κατάταξης τουλάχιστον 80% του γενικού βαθμού κατάταξης του τελευταίου εισακτέου στο πρόγραμμα σπουδών που επιθυμούν να εισαχθούν με βάση την Α’ Κατανομή των Παγκυπρίων Εξετάσεων και ταυτόχρονα να ανήκουν σε μια από τις κατηγορίες των ειδικών κριτηρίων.

(γ) Οι αιτήσεις μαζί με όλα τα απαιτούμενα πιστοποιητικά θα πρέπει να υποβληθούν στο Πανεπιστήμιο Κύπρου στο ισόγειο του κτιρίου ΚΩΔ03 (Πανεπιστημιούπολη) από τη Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2016 μέχρι και την Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2016, μεταξύ των ωρών 8:30 – 13:00.

δ) Η αίτηση θα πρέπει να υποβληθεί από τον ίδιο τον αιτητή ή από άλλο πρόσωπο με ενυπόγραφη εξουσιοδότηση του αιτητή. Απαραίτητη η προσκόμιση της πολιτικής ταυτότητας του αιτητή (όχι αντίγραφο) και του εξουσιοδοτημένου ατόμου που θα υποβάλει την αίτηση.

ε) Επισημαίνεται πως δε θα παραλαμβάνονται αιτήσεις που δεν είναι πλήρως συμπληρωμένες, με όλα τα απαιτούμενα πιστοποιητικά. Επίσης, δεν θα γίνονται δεκτές εκπρόθεσμες αιτήσεις και πιστοποιητικά / βεβαιώσεις, λόγω παράλειψης του αιτητή.

στ) Τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν στις 4 Αυγούστου 2016.

ucy university of cyprus

3. Διεκδίκηση θέσεων με τη Β΄ Κατανομή και Γ΄ Κατανομή

α) Το Πανεπιστήμιο Κύπρου θα δέχεται αιτήσεις για τη Β’ Κατανομή, από φοιτητές οι οποίοι παρακάθισαν στις Παγκύπριες Εξετάσεις του 2016 και είναι έτοιμοι να φοιτήσουν το Σεπτέμβρη του 2016, τη Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2016 μέχρι και την Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2016, μεταξύ των ωρών 8:30 – 13:00. Οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν στο Πανεπιστήμιο Κύπρου στο ισόγειο του κτιρίου ΚΩΔ03 (Πανεπιστημιούπολη).

Οι πιο πάνω υποψήφιοι, θα υποβάλουν ξεχωριστή αίτηση με νέες επιλογές, η οποία θα αναρτηθεί στις Ανακοινώσεις της ιστοσελίδας της ΥΣΦΜ στη διεύθυνση www.ucy.ac.cy/el/studies/announcements.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,700FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending