fbpx

Όταν ο Κυπραίος χαρακτηρίζεται με το όνομα ενός… ζώου! (Part 2)

Πότε αποκαλούμε ένα άνθρωπο με το όνομα ενός ζώου; Στην Κύπρο εδώκαμε γενικά δικά μας κυπριακά ονόματα στο κάθε ζώο, με βάση τη διάλεκτο μας.

Πολλές φορές χαρακτηρίζουμε με αυτά τα ονόματα ανθρώπους, που είτε φέρουν μερικά χαρακτηριστικά ζώων, είιτε απλά σηκώνει το η κουβέντα!

Στο PART 1 είδαμε αναλυτικά: τον κουρκουτά, την κουφή, το χαμολιό, το σσιελιόνιν, τον γάρο, την μαϊμούνα, τον shοίρο, την καμήλα, τον σπίννον και τη σσιήλλα… 

Ξεκινά το PART 2 λοιπόν! 

 

1
Η Αλούπα

 Η Κυπραία γυναίκα που συνήθως γιαλλίζει λίον το μάτι της, εν της φέφκει τίποτε, είναι πανέξυπνη αλλά και σατανική ταυτόχρονα! Με την πονηράδα της μπορεί να ξεγελάσει εύκολα τον οποιονδήποτε και να τον βάλει στο παιχνίδι της, πάντα με τους δικούς της κανόνες! Κανείς δεν ξεφεύγει από τα δίκτυα της, γιατί εκτός που πονηρή αλούπα, είναι και γυναίκα… ένας συνδυασμός που δεν νικιέται εύκολα!

2
Η Αππάρα

Η Κυπραία η γυναίκα, που συνήθως αποκαλείται έτσι λόγω ύψους και ομορφιάς ταυτόχρονα, σε αντίθεση με την Καμήλα (που είχαμε πει στο προηγούμενο άρθρο) που απλά αναφέρεται σε ψηλές γυναίκες! Αυτός ο τύπος γυναίκας εκπέμπει μια αύρα δύναμης και ελέγχου, που δύσκολα θα περάσει απαρατήρητη. Μπορεί να έχει πολλά θετικά χαρακτηριστικά εκ πρώτης όψεως, αλλά αν μπλέξεις με έτσι γυναίκα, δύσκολα την κουμαντάρεις

3
Η Κότα

Κότα αποκαλούμε και το αρσενικό και θηλυκό φύλο, εάν έχουμε να κάνουμε με τύπους που γενικά φοβούνται, κωλώνουν και διστάζουν να κάνουν το πρώτο βήμα. Γενικά, χαρακτηρίζει κάποιο που δεν έχει κότσια να φέρει εις πέρας μία υπόθεση ή κρύβεται συνεχώς πίσω από πλάτες άλλων, για να γίνει η δουλειά του.

4
Η Πέρτικα

Η Κυπραία που λόγω αυτοπεποίθησης (μάλλον υπερβολικής), φουμάρει ένα αέρα ντίβας και τοπ μόντελ, και θέλει να αποσπάσει την προσοχή με κάθε τρόπο! Μπορεί να είναι και όμορφη σαν πέρτικα, αλλά το να την αποκαλέσεις έτσι, δείχνει ταυτόχρονα έλλειψη σεβασμού προς το άτομο που είναι… Και επειδή ο σεβασμός κερδίζεται… ας δοκιμάσει τα κέρδη της καλύτερα μ’ ένα… λαχείο!

5
Το τσιβίτζιν

Γενικά χαρακτηρίζει και τα 2 φύλα και συγκεκριμένα, κάποιον που δείχνει να έχει τόση εμμονή μαζί σου, που πλέον έχει γίνει η σκιά σου! Σε ακολουθεί παντού και σε ενοχλεί συνέχεια, με αποτέλεσμα να σου γίνει κολλιτσίδα (ή αλλιώς τσιμπούρι)! Αυτός ο τύπος ανθρώπου συνεχώς σε χρειάζεται (ψυχαναγκαστικά), μπορούμε εύκολα να τον χαρακτηρίσουμε σαν τζιβίτζι, δηλαδή σαν ένα παράσιτο που δεν ξεκολλάει από πάνω σου, μέχρι να σου… “ρουφήξει” και την τελευταία σταγόνα αίματος (= υπομονής) που διαθέτεις!

6
Ο Α(υ)στραλοπίθηκος (Πίθηκος της Αυστραλίας)

Συνήθως χαρακτηρίζει άντρα, γι’ αυτό συχνά αποκαλούμε έτσι μερικούς παρέες μας που φέρονται κάποτε σαν… βλάκες. Εν τούτος ο παρέας που έχει πάντα υπερβολική όρεξη για βλακείες, που δεν μπορεί να κάτσει ένα τόπο, που μιλά λλίο περίεργα και γενικά χαρακτηρίζεται από μια ανούσια και χαζή υπερκινητικότητα! Και του λέμε:

“Ε αστραλοπίθηκε; Κάτσε ένα τόπο γιε μου” !

7
Ο Τσαλαπετεινός

Συνήθως ακούγεται από γυναίκες οι οποίες εκφράζουν δυσαρέσκεια, κυρίως για τα… μαλλιά τους! Όταν μια γυναίκα παραπονιέται ότι τα μαλλιά της “εν κάθουνται στον τόπο τους” γιατί είναι π.χ. αδιάθετη κι αυτό επηρεάζει, είτε γιατί εξύπνησε το επόμενο πρωί και τα μαλλιά του κομμωτηρίου εγίναν σαν μαλλιά… κοιμητηρίου (!), τότε σίγουρα θα την ακούσετε να πει:

“Παναγία μου κόρη δε τα μαλλιά μου… Όπως τον τσαλαπετινό που εγίνηκα” !

8
Ο Τράουλλος

Ο τράουλλος χαρακτηρίζει συνήθως τους εξαπατημένους Κύπριους συζύγους – τους λεγόμενους “κερατάδες“! Επίσης τράουλλο χαρακτηρίζουμε και κάποιον μεγαλόσωμο άντρα που αποπνέει φυσικά και την αίσθηση ενός κτηνώδη ανθρώπου, ή απλά ένα… φτανό παρέα μας, που εν μας κάμει τόπο να κάτσουμε…

“Ε κάμε τζιει ρε τράουλλε!”

Εσύ πόσο ζώο είσαι; 

 

Δες επίσης: Όταν ο Κυπραίος χαρακτηρίζεται με το όνομα ενός… ζώου! (Part 1)

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,700FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending