fbpx

Κρίνεις κι εσύ τον άλλον από την εξωτερική εμφάνιση; Ξανασκέψου το!

Oνομάζω τον εαυτό μου “πληγωμένη ψυχή” και είμαι 20 ετών. Γράφω αυτά τα λόγια σήμερα, για να σας προβληματίσω για ένα πρόβλημα που μαστίζει την κυπριακή κοινωνία.

Το πρόβλημα αυτό αφορά την αντιμετώπιση προς μια μερίδα ανθρώπων, τους υπέρβαρους.

Εγώ, εκπροσωπώ όλους αυτούς τους ανθρώπους θέλοντας να καταφέρω να ευαισθητοποιήσω έστω ένα από εσάς.

1
Ο κοινωνικός ρατσισμός που αντιμετωπίζουμε δεν έχει όρια.

Ξεκινώντας από το σχολείο, τις αλάνες τη γειτονιάς που παίζαμε ποδόσφαιρο μέχρι την αναζήτηση μιας δουλειάς, όλοι μας κρίνουν από κάποια παραπανίσια κιλά.

Ακόμη και το ίδιο το σχολείο δεν μαθαίνει στους μαθητές από μικρή ηλικία να μας αποδέχονται. Έτσι ο σχολικός εκφοβισμός που αντιμετωπίζουμε είναι αναπόφευκτος.

2
judge

3
Σταματήστε να κρίνετε χωρίς να γνωρίζετε.

Ποτέ δεν ξέρετε τι προβλήματα υγείας μπορεί να κρύβονται πίσω από αυτά τα παραπανίσια κιλά. Ποτέ δεν ξέρετε πόσους αγώνες κάνουμε καθημερινώς για να βελτιώσουμε την εμφάνιση μας. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι η ψυχολογία μας κρέμεται από μια κλωστή.

Με την πρώτη αποτυχία απελπιζόμαστε, λόγω χαμηλής αυτοπεποίθησης που εσείς μας δημιουργήσατε.

4
Είναι καλό να γνωρίζετε πως ένας σαν εμάς σκέφτεται τα πάντα, βλέπει τα πάντα από μία διαφορετική γωνία.

Σκέφτεται, προβληματίζεται, κλαίει και πάει λέγοντας. Όλα αυτά, απλά και μόνο επειδή ζει με το φόβο ότι δεν θα γίνει ποτέ αποδεκτός.

Η κοινωνία μας έχει πάντα στο περιθώριο και πάντα μας κατακρίνει. Ποτέ δεν μπήκε κανείς σας στην ψυχολογία μας. Απλά όλοι σας μας υποτιμάτε, θεωρώντας τον εαυτό σας ανώτερο από εμάς.

5
Κυρίως όμως ξέρετε ποιοι δεν μας αποδέχονται ποτέ; Οι γυναίκες.

Αρχικά γνωρίζουν κάποιον από εμάς, μιλούν, δένονται, του ανοίγονται, του δημιουργούν αισθήματα. Στη συνέχεια, έρχεται η φράση των Kυπρίων γυναικών: “η εξωτερική εμφάνιση δεν έχει σημασία, αλλά το εσωτερικό“. Κάπου εκεί, μια νότα αισιοδοξίας εμφανίζεται στον ορίζοντα για εμάς.

Αρχίζουμε και πιστεύουμε για πρώτη φορά στον εαυτό μας.

Ερωτευόμαστε, αρχίζουμε να βάφουμε με χρώματα τη ζωή μας και όταν έρχεται η μεγάλη στιγμή που εξωτερικεύουμε τα συναισθήματα μας, ακούμε τη φράση: “Είσαι τέλειος, πολύ καλός άνθρωπος, αλλά σε βλέπω μόνο σαν φίλο. Θέλω να παραμείνουμε φίλοι για να μην πληγωθείς“.

6
Τότε εμείς απλά είμαστε σε ελεύθερη πτώση

Κλαίμε, φωνάζουμε, χάνουμε τη γη κάτω από τα πόδια μας. Φτάνουμε ίσως και στο σημείο να έχουμε ακόμα και τάσεις αυτοκτονίας. Χάνεται κάθε ίχνος αυτοπεποίθησης από μέσα μας, όλα επιστρέφουν πίσω στο μαύρο και η ζημιά που προκαλείται μέσα μας, ανεπανόρθωτη.

Η κοπέλα που μας έλεγε ότι ήμασταν ξεχωριστοί, μοναδικοί και πολλά άλλα, απλά καταλήγει με ένα ομορφόπαιδο – γιατί ο κόσμος με αυτό το μέτρο την κρίνει.

7
Και εγώ έρχομαι και ρωτώ: αφού κοπέλα μου δεν ήσουν έτοιμη να με αποδεχτείς με αυτά τα κιλά, γιατί με φλόμωσες με τυφλές ελπίδες;

Αν δεν μπορείς να με αποδεχτείς για σχέση, τότε απλούστατα δεν μπορείς να με αποδεχτείς ούτε για φίλο. Απλά σταματήστε να το κάνετε αυτό μαζί μας – πληγώνει ανεπανόρθωτα.

Από τη στιγμή που εσύ δεν είσαι αληθινή, μην περιμένεις από εμένα να αποδεχτώ να σε δω φιλικά, γιατί ποτέ δεν θα το κάνω. Ζητάς χαρακτήρα και όχι εμφάνιση, τον έχεις μπροστά σου.

8
Και στην τελική τι επιλέγεις; Την εμφάνιση.

Από τη στιγμή που το κάνεις αυτό, μη σε ξαναδώ να διαμαρτύρεσαι ότι νιώθεις μόνη και ότι όλοι είναι μαλ**ες, γιατί ο πιο μεγάλος… είσαι εσύ. Αν θέλετε να ζήσετε στη δική σας ουτοπία, μη μας κάνετε μέρος της, με τον τρόπο που σας βολεύει. Βρείτε τον “Mr. Perfect” σας εκεί έξω και αφήστε μας στην ησυχία μας.

Αρκετό πόνο έχουμε μέσα μας, δεν χρειάζεται άλλος από εσάς. Απλά μην σας ξανακούσω να πείτε πως δεν είστε ρατσιστές, γιατί και ο τρόπος που μας αντιμετωπίζετε ρατσιστικός είναι (κοινωνικού χαρακτήρα).

9
Ελπίζω να προβλημάτισα έστω έναν από εσάς, επειδή στην τελική τι ζητάμε;

Απλά να έχουμε δίπλα μας ανθρώπους αληθινούς, γιατί αυτό έχει σημασία στο τέλος. Μην παίζετε μαζί μας, γιατί τα συναισθήματα μας είναι αληθινά και δεν διαγράφονται από τη μια μέρα στην άλλη.

Σε μεταγενέστερο στάδιο θα αποκαλύψω και την ταυτότητα μου. Στο παρόν στάδιο δεν είναι αναγκαίο, γιατί μιλώ σαν ομάδα ατόμων…


Το άρθρο γράφτηκε από αναγνώστη μας και στάληκε στο StudentLife.com.cy για δημοσίευση.

Στείλε μας κι εσύ το δικό σου άρθρο, video ή εικόνα εδώ: SUBMIT & VIRAL


Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,700FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending