fbpx

Μάθε γιατί ΔΕΝ πρέπει να κοιμάσαι από τη δεξιά πλευρά!

Ο ύπνος είναι κάτι που άλλοι το χρειάζονται και άλλοι απλά το απολαμβάνουν… Όσο εσύ κοιμάσαι, το μοναδικό σημείο του σώματος σου που ξεκουράζεται πραγματικά, είναι ο εγκέφαλός σου!

Ο υπόλοιπος οργανισμός σου συνεχίζει να κάνει τις ίδιες λειτουργίες, χωρίς σταματημό.

Έτσι, αποτελεί το μοναδικό σημείο του σώματος που μένει άγρυπνο, ακόμα και κατά τη χαλάρωση.


Όμως πόσο σημαντική είναι η στάση του σώματος μας όταν χαλαρώνουμε και πώς ακριβώς μας επηρεάζει;

CRO_health_SleepStory_1-14

Έρευνες έχουν δείξει κατά καιρούς, ότι ο ύπνος από τη δεξιά πλευρά έχει να κάνει με σημαντικές επιπλοκές στην υγεία του ανθρώπου.

Αυτό, συμβαίνει λόγω της θέσης που βρίσκεται ανατομικά το στομάχι μας. Αποτέλεσμα; Όταν ξαπλώνουμε πλάγια προς τα δεξιά, να προκαλείται συμφόρηση στο πεπτικό μας σύστημα.

Λόγω του ότι το στομάχι μας περιέχει γαστρικό οξύ, η δεξιά θέση του σώματος διευκολύνει αυτό το υγρό να περάσει μέσα στον οισοφάγο και να προκαλέσει παλινδρόμηση.

Με τον καιρό, αρχίζουν να δημιουργούνται έλκη στο στομάχι και στον οισοφάγο – ακόμα και καρκίνος.

1
Επεξήγηση με εικόνες: 

Αν κοιτάξεις προσεχτικά την πιο κάτω εικόνα, θα διακρίνεις εύκολα ότι το στομάχι μας βρίσκεται στην αριστερή πλευρά του σώματος και πάνω από αυτό, αναδύεται σαν σήραγγα ο οισοφάγος.

Σε όρθια θέση, βλέπουμε ότι το γαστρικό υγρό περιορίζεται στο κάτω μέρος του στομάχου:

2
στομάχι

Τι συμβαίνει όταν ξαπλώνουμε από τη δεξιά πλευρά;

Όπως βλέπεις στην εικόνα, όταν ξαπλώνουμε από την δεξιά μας πλευρά, επιτρέπουμε στο γαστρικό οξύ που βρίσκεται μέσα στο στομάχι μας, να διαπεράσει και να μπει μέσα στον οισοφάγο.

Συνέπεια; Μακροχρόνια προβλήματα θα προκληθούν, όπως κάψιμο και πόνος στο στομάχι, έλκος στο στομάχι, καούρες, οισοφαγίτιδα, βήχα, όξινη γεύση στο στόμα, βραχνάδα στη φωνή μέχρι και καρκίνος!

Η σωστή πλευρά ύπνου είναι η αριστερή, κυρίως όταν ξαπλώνουμε με γεμάτο στομάχι!

Όπως βλέπεις πιο κάτω, η αριστερή πλάγια στάση του σώματος κατά την ξεκούραση, δεν επηρεάζει καθόλου τον οισοφάγο, αφού η ανατομική θέση του στομάχου δεν του επιτρέπει να δημιουργήσει παλινδρόμηση. Το γαστρικό υγρό περιορίζεται στο κάτω μέρος.

στομάχι (1)

Πείστηκες να κοιμάσαι από την αριστερή σου πλευρά;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,700FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending