fbpx

Πάμε Λεμεσό: Οι 5 λόγοι που θα σε πείσουν ότι είναι must το καλοκαίρι!

Ψάχνεις κι εσύ συνέχεια για νέες καλοκαιρινές προτάσεις; Σίγουρα περνάς κι εσύ τις μέρες και ώρες σου, κάνοντας scroll στο Facebook, ψάχνοντας ιδέες για να πας κάπου διαφορετικά αυτό το καλοκαίρι.

Αν δεν είσαι από τους τυχερούς να ζεις σε παραλιακή πόλη, τότε με καταλαβαίνεις απόλυτα. (Αν πάλι ζεις στην Πάφο, Λάρνακα ή Αμμόχωστο, συγχώρεσε με που θα διαβάζεις μόνο για τη Λεμεσό – δεν πάτε πίσω κι εσείς)!

Μιας και είμαι fan της συγκεκριμένης πόλης τον τελευταίο καιρό, σου προτείνω πιο κάτω τους must λόγους για να την επισκεφθείς ειδικά το καλοκαίρι. Υπάρχουν απίστευτα όμορφα στέκια και τόποι για να πας, όλες τις ώρες της μέρας, όποια μέρα θέλεις (θα το δεις μέσα από τις φωτογραφίες μου)!

Θα καταλάβεις πιο κάτω τι εννοώ
με όσα σου προτείνω από τις δικές μου προτιμήσεις
:

 

1
Ξεκίνα τη μέρα σου στην παραλία!

Αν και συνήθιζα να αγαπώ τις παραλίες του Πρωταρά, ανακάλυψα εξίσου όμορφες παραλίες και στη Λεμεσό. Όπως βλέπεις, επισκέφθηκα την παραλία στο Δασούδι στη Λεμεσό. Εκείνο που με κέρδισε για να σου την προτείνω, είναι ο συνδυασμός δέντρων (= σκιά) και θάλασσας. Το ιδανικό μέρος για να μην κουβαλάς ομπρέλα και να έχεις και τη δροσιά από τα δέντρα. Όχι κι άσχημα έτσι;

2
Για μεσημέρι χαλάρωσε δίπλα στο κύμα

Υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές για να χαλαρώσεις μετά το μπάνιο σου στη θάλασσα. Είτε θέλεις να τσιμπήσεις κάτι, είτε να πιεις τον παγωμένο σου καφέ, η Λεμεσός σου προσφέρει διάφορα όμορφα στέκια:

 

Το La Isla Beach bar

Starred Photos-001

Cafe-Bar Enaerios 

2016-07-03 11.03.23-1

The Lighthouse

Limassol (2)

Αυτά είναι μόνο λίγα απ’ όσα μπορείς να βρεις δίπλα στο κύμα. Υπάρχουν ακόμα περισσότερα και καινούρια που μπορείς να δοκιμάσεις!

3
Απογευματινή βόλτα; Πήγαινε στον παραλιακό Πεζόδρομο (Μόλος)

Το σκηνικό δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από το Miami ή άλλες παραλιακές περιοχές. Οι πανέμορφες και ψηλές φοινικιές, μαζί με τις αποβάθρες και τον ήχο του κύματος, θα σε κάνουν να ερωτευτείς τη Λεμεσό. Ειδικά αν είσαι εκεί αργά το απόγευμα, ο ήλιος δεν καίει τόσο και μπορείς να περπατήσεις όσο θέλεις (λίγη γυμναστική δεν έβλαψε κανένα 😉 )

4
Ώρα για ηλιοβασίλεμα: Πήγαινε στις αποβάθρες

Περιοχή Εναέριου
Περιοχή Εναέριου

Σε όποια παραλιακή αποβάθρα κι αν περπατήσεις, μπορείς να προχωρήσεις και να δεις όλη τη Λεμεσό να απλώνεται ώσπου φτάνει το μάτι σου! Σου προτείνω την αρχική αποβάθρα στο Μόλο και εκείνη στην περιοχή του Εναέριου.

5
Για τη νύχτα: Πήγαινε στο Παλιό Λιμάνι

Ξέρω πως υπάρχουν πολλοί τακτικοί επισκέπτες της Μαρίνας και της περιοχής του Κάστρου. Δεν λέω πως αυτά δεν είναι must. Αλλά τον τελευταίο καιρό, το Παλιό Λιμάνι (μεταξύ του Μόλου και της Μαρίνας) έχει νέα κι εντυπωσιακά cafés και εστιατόρια! Η αρχιτεκτονική τους και οι αντανακλάσεις στο ήρεμο νερό της θάλασσας τη νύχτα, θα σε κάνουν φανατικό! Σου προτείνω τα εξής:

The Fish Market:

Starred Photos

Αν θέλεις ψαρομεζέδες δίπλα στο κύμα, μπορείς να πας εδώ. Το design του χώρου θυμίζει απόλυτα καλοκαίρι. Α και υπογράφει και αρκετά πιάτα ο γνωστός chef Λευτέρης Λαζάρου!

The Steak House:

Starred Photos-003

Αν θες να δοκιμάσεις απολαυστικό βοδινό steak, αυτή είναι μια πολύ καλή επιλογή. Υπάρχουν επίσης επιλογές σε burgers και ψάρια. Η θέα από εκεί είναι απλά εντυπωσιακή και το design το βρήκα πολύ προσεγμένο.

Rio Bravo Saloon

Starred Photos-005

Αν θες να δοκιμάσεις κάτι σε μεξικάνικο, μπορείς να πας στο Rio Bravo. Πολύ γευστικό βρήκα το Chicken Flautas και το Chicken Fajitas. Μπορείς να καθήσεις έξω, κάτω από τα δέντρα ή να κάτσεις μέσα στο bar του, πίνοντας το ποτό σου με την παρέα σου!

Απ’ ότι κατάλαβες, μπορείς να περάσεις τέλεια μια μέρα σου στη Λεμεσό, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Αν πάλι δεν σε έπεισα, ρίξε μια τελευταία ματιά στις πιο κάτω φωτογραφίες και ίσως πειστείς 😉

2015-11-28 16.54.16-1
Juego cafe

2015-10-10 17.19.20-12016-02-28 11.26.49-12016-02-28 11.29.03-12016-05-22 10.50.26

Φωτογραφίες: Προσωπικό αρχείο

Τι λες; Άλλαξες γνώμη να κλείσεις τις διακοπές σου στη Λεμεσό;

 

Δες επίσης: Τα πιο ιδανικά στέκια για νυχτερινές εξόδους στη Λεμεσό!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,700FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending