fbpx

Μην ξεχνάς να είσαι ευγνώμων για τη ζωή σου!

Πόσες φορές γκρίνιαξες για πράγματα που δεν είχες, για ευκαιρίες που δεν σου δόθηκαν, και για πολλά άλλα;

Πόσες φορές ένιωσες ότι ήσουν ο/η μόνος/η αδικημένος/η στη ζωή, γιατί δεν κατάφερες να αποκτήσεις όσα ήθελες; Αρκετές φαντάζομαι. Και μάλιστα καθημερινά.

Μην ξεχνάς όμως, ότι η ζωή είναι μικρή, πάρα πολύ μικρή. Πρέπει να εκτιμάς και να είσαι ευγνώμων για αυτά που έχεις! Δες τουλάχιστον τα σημαντικότερα:

1
Internet

Φυσικά αυτό εσύ, σίγουρα το έχεις. Αλλιώς πώς θα μπορούσες να διαβάζεις τώρα το άρθρο αυτό; Nαι, μπορεί να σου φαίνεται γελοίο. Και όμως, δεν είναι. Άτομα στην ηλικία σου δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, μην σου πω ότι δεν έχουν καν ηλεκτρονικό υπολογιστή… Αυτοί που ζουν σε τριτοκοσμικές χώρες. Σκέψου πόσο τυχερός είσαι που έχεις την ικανότητα να έχεις πρόσβαση σε τόσες πληροφορίες σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, ή να συζητάς με φίλους που βρίσκονται μακριά και μάλιστα χωρίς επιπλέον χρέωση.

2
Φιλία

Σίγουρα θα έχεις έστω και έναν αληθινό φίλο. Ενα ώμο για να κλάψεις, για να εμπιστευτείς τα μυστικά σου και να μπορέσεις να περάσεις μαζί του τον ελεύθερο σου χρόνο. Οι φίλοι είναι το αποκούμπι μας, η δεύτερη μας οικογένεια. Χωρίς αυτούς τι θα κάναμε αλήθεια;

3
Φαγητό

Αν δεν είχες φαγητό πώς θα ζούσες; Ας είσαι ευγνώμων για την σούβλα που τρώεις στους γάμους, στα πανηγύρια, στις δεξιώσεις και οπουδηποτε αλλού, από τη μέρα που… γεννήθηκες. Θυμήσου τα ταππεράκια της μάμας σου (μη ξεχνάς, κάποιοι δεν έχουν καν μάμα να τους μαγειρεύει). Αλλοι δεν έχουν τόση εύκολη πρόσβαση σε φαγώσιμα, και ούτε τα κατάλληλα υλικά για να μαγειρέψουν. Μπορούν να χάσουν ακόμα και την ίδια τους τη ζωή για να αποκτήσουν τροφή!

4
Φοιτητική ζωή

Γκρινιάζεις και αγχώνεσαι για τις πολλές εξεταστικές που σε περιμένουν και τα ξενύχτια που θα ακολουθήσουν; Κάποιοι δεν έχουν την οικονομική ευχέρια για να ακολουθήσουν τον κλάδο των σπουδών που πάντα ονειρεύονταν και έπεσαν με τα μούτρα μετά την αποφοίτηση του Λυκείου. Αυτοί δεν θα γνωρίσουν τι είναι φοιτητική ζωή, όπως την έμαθες εσύ!

5
Υγεία

Πάνω από όλα υγεία, υγεία και υγεία… Τίποτα περισσότερο. Πόσες φορές το λέμε. Το εμπεδώσαμε όμως; Xωρίς υγεία δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Όσοι έχετε περάσει από σοβαρά θέματα υγείας στο παρελθόν, σίγουρα θα αντιλαμβάνεστε την αξία της. Ας σκεφτούμε για λίγο το πόσα άτομα αυτή τη στιγμή που διαβάζεις αυτό το άρθρο βρίσκονται σε νοσοκομείο ή παλεύουν ακόμα για τη ζωή τους.

6
Αγάπη

Να είσαι ευγνώμων για την αγάπη που σου χαρίζουν κάθε μέρα. Έτσι εσύ, να ζεις να αγαπάς και να μαθαίνεις, όπως μας είπε ο Μπουσκάλια. Και αυτό σου συστήνω αναμφίβολα να κάνεις.

… και να θυμάσαι:

Να είσαι ευγνώμων για κάθε φορά που σου ανοίγεται μια πόρτα. Δεν θα σου δοθούν όλες οι ευκαιρίες που ζητάς, εκτίμησε όμως αυτές τουλάχιστο που θα σου δοθούν. Το σημαντικότερο από όλα είναι, να εκτιμάς και να είσαι ευγνώμων για τη ζωή!

13718767_582939791886499_6070785940096697624_n

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,700FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending