fbpx

Τι θα γινόταν αν η Λεμεσός γινόταν… πρωτεύουσα της Κύπρου;

Πολυαγαπημένοι μου Λευκωσιάτες 1000 σόρρυ! Αν και αγαπώ σας πολλά, μεν με παρεξηγάτε, η Λευκωσία εν μια χαρά!

Μιας και τον τελευταίο καιρό αναβαθμίστηκε πολύ, θα ήθελα να σκεφτούμε πώς θα ήταν τα πράγματα με τη Λεμεσό πρωτεύουσα του μικρού μας νησιού!

Έχουμε λοιπόν, τις πιο κάτω αναμενόμενες καταστάσεις:

 

1
Θερμές ευχαριστίες του… Ρώσου προέδρου στο Νίκαρο μας!

O Πούτιν θα ήταν πολύ ευχαριστημένος, εφόσον είναι γνωστό ότι οι Ρώσοι προτιμούν τη Λεμεσό. Θα έγραφε κιόλας ευχαριστήρια επιστολή στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Φυσικά, θα ερχόταν στο νησί μας επίσκεψη, μόλις έβρισκε ελεύθερο χρόνο μέσα στο βαρυφορτωμένο του πρόγραμμα, για καμιά βουτιά και κανένα καφεδάκι στην παραλιακή, μαζί με τον Νίκαρο και κανένα συμπατριώτη του.

2
Στέγαση προεδρικού μέγαρου

Το μεγαλοπρεπές OVAL κτίριο που κτίζεται, θα στέγαζε το προεδρικό μέγαρο της Κύπρου. Και πραγματικά, θα έκλεβε την παράσταση. Θα ξεχώριζε από μακριά!

3
Συγκεκριμένες παραλίες για εκλεκτούς

Θα υπήρχε ξεχωριστή παραλία για τα τιμημένα πρόσωπα που θα έρχονταν στην Κύπρο. Π.χ. διάσημοι, ποδοσφαριστές του εξωτερικού, πολιτικοί ξένων χωρών… Mε την ειδική σημαία καταλληλότητας της ποιότητας νερού!

4
Υπουργεία στην Τουριστική περιοχή

Όλα τα υπουργεία, θα βρίσκονταν σειρά, το ένα δίπλα στο άλλο, αντικαθιστώντας κάποια ξενοδοχεία στην τουριστική περιοχή. Μόνο που θα υπήρχε ένα… θεματάκι όσον αφορά την στάθμευση. Γι’ αυτό, θα έκτιζαν πολυώροφα πάρκινγκ. Φανταστείτε τόσα αυτοκίνητα, δίπλα από τη θάλασσα! Θα είχαν την ευκαιρία οι κυβερνητικοί υπάλληλοι, να έχουν δική τους θέση για στάθμευση όταν και όποτε θέλουν να κάνουν το μπάνιο τους.

5
Βόλτα στο λιμανάκι

Οι υπουργοί της Ελλάδας θα είχαν την ευκαιρία να έρτουν στο νησί μέσω του λιμανιού αντί του αεροπλάνου, απολαμβάνοντας έτσι μια πιο ευχάριστη διαδρομή – αν και  θα ήταν λίγο πιο χρονοβόρα.

6
Mαρίνα Λεμεσού – Μοναδική διαφήμιση

Η Μαρίνα της Λεμεσού θα γινόταν παγκοσμίως γνωστή, εφόσον θα διαφημίζοταν περισσότερο στις ξένες τουριστικές εταιρίες.

7
Eurovision

Πού αλλού θα ήταν καλύτερη ζωντανή μετάδοση για τη βαθμολογία της Eurovision; Και φυσικά οι 12 βαθμοί πάνε στην… ΕΛΛΑΔΑ! Και ποιος ξέρει; Αν κερδίσουμε ποτέ, γιατί να μην διοργανωθεί ο διαγωνισμός στη Λεμεσό;

8
Προσέλκυση περισσότερων τουριστών

Το υδρόπαρκο θα γέμιζε με πολύ περισσότερους ξένους τουρίστες τα καλοκαίρια. Επίσης, θα γίνονταν περισσότεροι γάμοι μέσα και έξω στο Υδροπάρκο, με θεματολογία (φυσικά) πάνω στο καλοκαίρι και το νερό.

9
Καρναβάλι και πρόεδρος πάνε μαζί!

Ο πρόεδρος θα μπορούσε να απολαύσει μαζί με τους συναδέλφους του το καρναβάλι – αν φυσικά δεν λάμβανε ο ίδιος μέρος! Όλη η Κύπρος θα ήταν στους ξέφρενους ρυθμούς του καρναβαλιού, με τους κεφάτους παλμούς να τους μεταδίδει η νέα πρωτεύουσα!

10
Γιορτή του Κρασιού με άφθονο κρασί και γλέντι

ΠΙΝΕ ΚΡΑΣΙ, ΝΑ ‘ΧΕΙΣ ΖΩΗ! Αυτό θα ήταν η αγαπημένη φραση της πρωτεύουσας της Κύπρου.  Και τότε, όλοι θα έπιναν κρασί εις υγείαν της νέας πρωτεύουσας (αφορμή βοήθα)!

Εσύ τι πιστεύεις; Θα προτιμούσες τη Λεμεσό για πρωτεύουσα;

 

Δες επίσης: Τι θα γινόταν αν οι Κυπραίοι… “κατακτούσαν” την Αγγλία;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,700FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending