fbpx

Όσα χρειάζεται να ξέρεις αν θα σπουδάζεις στο Πανεπιστήμιο Κύπρου!

Κάθε αρχή και δύσκολη… Όπως και η αρχή στο Πανεπιστήμιο Κύπρου! Νέο περιβάλλον, νέοι χώροι, νέα μαθήματα, νέες καταστάσεις, νέα άτομα.

Εσύ λίγο χαμένος μέσα σε όλα αυτά, προσπαθείς να βγάλεις άκρη!

Για να σε βοηθήσουμε μαζέψαμε τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις στο ξεκίνημα σου στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Δες τα πιο κάτω:

 

Να επισκέπτεσαι συχνά την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου!

UntitledΕίναι πολύ σημαντικό, όχι μόνο στην αρχή των σπουδών σου, αλλά καθ΄ όλη τη διάρκεια τους, να επισκέπτεσαι την ιστοσελίδα του πανεπιστημίου, τουλάχιστον μια φορά την ημέρα. Καθημερινά υπάρχουν νέες και σημαντικές ανακοινώσεις, σχετικά με τηνφοίτηση σου στο πανεπιστήμιο (π.χ. ανακοινώσεις για εγγραφές, αποτελέσματα αιτήσεων, ενημέρωση για εκδηλώσεις κτλ.).

Εισφορά φοιτητών στο Ταμείο Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης

splash-image

Το συγκεκριμένο θέμα είναι κάτι καινούριο για όλους τους φοιτητές του Πανεπιστήμιου Κύπρου και όχι μόνο για τους πρωτοετείς, αφού είναι η πρώτη χρονιά λειτουργίας του. Όλοι οι φοιτητές θα πρέπει πριν την μέρα εγγραφής τους σε μαθήματ,α να καταβάλουν ηλεκτρονικά το ποσό που τους αναλογεί. Λεπτομέρειες για το ποσό και τον τρόπο πληρωμής μπορείτε να βρείτε στη σχετική ανακοίνωση από την ιστοσελίδα του πανεπιστημίου Μην ξεχάσετε να το κάνετε, γιατί στην αντίθετη περίπτωση, η εγγραφή σας στα μαθήματα δεν θα γίνει!

Εγγραφές σε μαθήματα ΚΑΙ χρήσιμα tips για εκείνη την μέρα: 

panepistimio

Οι εγγραφές στα μαθήματα για τους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου θα γίνουν την 1η του Σεμπτέβρη μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος Banner Web το οποίο θα ανοίξει στις 9 το πρωί. Δες τη σχετική ανακοίνωση!

TIPS/ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ: 

  • Είναι καλά, είτε από κάποιο γνωστό σας (υφιστάμενο φοιτητή του Πανεπιστημίου Κύπρου), είτε εσείς οι ίδιοι να πάτε στις ενημερωτικές συναντήσεις που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο και οι φοιτητικές παρατάξεις για να ενημερωθείτε πριν την μέρα εγγραφών για το πώς λειτουργεί το banner web.
  • Το πρόγραμμα σας θα το βρείτε στην ιστοσελίδα του πανεπιστημίου.
  • Είναι καλό από την προηγούμενη μέρα των εγγραφών να γράψετε σε ένα χαρτί τους κωδικούς (ΜΑΜ) των μαθημάτων που θα επιλέξετε αφού αυτούς θα καταχωρήσετε στο σύστημα και θα σας είναι πιο εύκολο αν τους έχετε μπροστά σας.
  • Το σύστημα ανοίγει στις 9:00 π.μ. και είναι καλά να ανοίξετε τον Η/Υ σας νωρίτερα και να ετοιμαστείτε, αφού εκείνη τη μέρα γίνεται μια “μάχη” για να προλάβει ο καθένας τις ώρες και τα μαθήματα που θέλει.
  • Είναι πολύ πιθανό να “πέσει” το σύστημα/server. Δεν χρειάζεται να αγχωθείτε, αφού τα μαθήματα του 1ου έτους είναι υποχρεωτικά και έχετε εξασφαλισμένη θέση σε όλα. Στην χειρότερη περίπτωση, απλά θα χάσετε θέση στην ώρα και μέρα που σας βολέυει – όχι όμως στο μάθημα!

Εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου

poios-tha-einai-o-neos-prytanis-sto-panepistimio-kyprou

Οι εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κύπρου είναι μεγάλες και πραγματικά χάνεσαι. Είναι καλά την πρώτη μέρα να είσαι πανεπιστήμιο αρκετή ώρα πριν το μάθημα και να ρωτήσεις άλλους φοιτητές πού είναι η αίθουσα σου.

Είναι καλό να γνωρίζεις ότι:

  • Το κτίριο που βλέπεις στην πιο πάνω φωτογραφία είναι το Αθλητικό Κέντρο του πανεπιστημίου, όπου μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις υπηρεσίες του δωρεάν.
  • Σε διάφορα μέρη του πανεπιστημίου υπάρχουν καφετέριες που μπορείς να αγοράσεις ότι χρειάζεσαι κατά τη διάρκεια της μέρας και να περάσεις ευχάριστα το κενό σου.
  • Υπάρχουν 3-4 χώροι parking στο πανεπιστήμιο. τα οποία ΠΑΝΤΑ ΕΝ ΓΕΜΑΤΑ. Μην χάσεις την ψυχραιμία σου… και μεν κλείσεις κάποιον!

Φοιτητική κάρτα

students uk

Μην ξεχάσεις να προμηθευτείς το συντομότερο δυνατό τη φοιτητική σου κάρτα (Δες εδώ τις πληροφορίες). Έχοντας στα χέρια σου αυτή την κάρτα, απολαμβάνεις εκπτώσεις και προσφορές σε πολλούς τομείς. Π.χ. μειωμένο κόμιστρο στα λεωφορεία, έκπτωση σε καφετέριες κτλ.

Καλή αρχή και καλή σταδιοδρομία στη φοιτητική σας ζωή! ?

 

Δες επίσης: Δες τον οδηγό προπτυχιακών σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου 2016-2018!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,700FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending