fbpx

Η φοιτητική ζωή στην Κύπρο VS φοιτητική ζωή στις Η.Π.Α.!

Ετέλειωσες το λύκειο (τζιαι το στρατό για τους άντρες της παρέας μας) τζιαι ενόμισες πως ούλλα τα προβλήματα ετελειώσαν!

Έβαλες status στο Facebook πως επέρασες π.χ. Πανεπιστήμιο Κύπρου τζιαι ήσουν πανευτυχής. Aκόμα τζιαι η θκεια σου έβαλε σου commentσυγχαρητήρια άγγελε μου“.

Επίστευκες πως το Πανεπιστήμιο εν χάννει τζιαι εθώρες τον εαυτό σου σε τζείν’ τα parties που κάμνουν στα πανεπιστήμια της Αμερικής... Δάκρυα συγκίνησης ετρέχαν που τα μάθκια σου.. Πού να ‘ξερες τι σε περιμένει…

Ήρτε η στιγμή να συγκρίνουμε την φοιτητική ζωή στις Η.Π.Α με τη φοιτητική ζωή στην Κύπρο! Έτοιμοιιι;

1
Αδελφότητες vs Παρατάξεις

Ούλλοι μας ξέρουμε τες αδελφότητες που έχουν στα πανεπιστήμια τους οι Αμερικάνοι Πολλή η μελέτη που εκάμαμε για τα πανεπιστήμια της Αμερικής (ναι αφού…). Ας εν καλά οι αμερικάνικες ταινίες που θωρούμε. 😉 Σε τούτες τες αδελφότητες εντάσσεσαι τζιαι ανήκεις σε ένα σύνολο. Το πιο τέλειο όμως εν ότι κάμνουν τα πιο τέλεια τζιαι έξαλλα parties – woohoo!

Στην Κύπρο όμως εν έχουμε αδελφότητες! Τι έχουμε οέο; Εν να σου δώκω λλία στοιχεία να το έβρειςQ Πιάνουν σε τηλέφωνο σχεδόν κάθε μέρα τζιαι κάθουνται σε κάτι τραπεζούθκια έξω που τες αίθουσες! Ναι ήβρες το. Μιλώ για τες παρατάξεις του Πανεπιστημίου, οι οποίες διοργανώνουν μπουάτ – έξαλλες καταστάσεις λαλώ σου. 😉

2
Διαμονή

Οι φοιτητές στην Αμερική συνήθως μεινήσκουν στες εστίες του πανεπιστημίου τους με συγκάτοικους τζιαι παν σπίτι τους μόνο στες διακοπές.

Στην Κύπρο όμως εμείς που είμαστε που άλλες πόλεις μεινήσκουμε μόνοι μας οι παραπάνω – είτε σε διαμερίσματα, είτε εστίες. Αλλά Παρασκευή απόγευμα, μόλις τελειώσει το μάθημα, έχουμε ήδη τα πράματα μας μέσ’ το αυτοκίνητο για να πάμε έσσω μας, στη μάμα μας.

Να φάμε τζιαι να στραφούμε πίσω Λευκωσία Κυριακή νύχτα – μεν σου πω τζιαι Δευτέρα πρωΐ.

3
Χώροι διδασκαλίας

Στα πανεπιστήμια της Αμερικής, μπαίνεις να κάμεις μάθημα σε αμφιθέατρα που χωρεί ούλλο το χωρκό μου μέσα! Πάεις ακούεις τον καθηγητή (αν δεν τζοιμάσαι) τζιαι φεύκεις… Πολλά απλό ένεν;

Στην Κύπρο όμως πάεις σε μια ταξούα σαν να τζιαι πάεις σχολείο. Πρέπει να κάμεις τες ασκησούες σου πριν πάεις στο μάθημα, τζιαι να σηκώνεις τζιαι το σσιερούι σου.

Ο καθηγητής ξέρει σε (όνομα, επίθετο, ταυτότητα τζιαι τον θκειο σου γιατί ήταν σειράες)

4
Ντύσιμο

Τωρά παιθκιά θα μιλήσει η εμπειρία! Οι Αμερικάνοι δεν έχουν ιδέα στο ντύσιμο! Μπορεί να παν με τες πυζιαμούες τους πανεπιστήμιο τζιαι να παίζουν τζιαι τους καμπόσους! Όσον αφορά τες Αμερικανούες, το μόνο σίουρο εν ότι όπως φκένουν που το μπάνιο τζιαι φορούν τα flip-flop τους, έτσι παν πανεπιστήμιο. Εν τα φκάλΛουν που πάνω τους!

Εμείς οι Κυπραίοι, η αλήθκεια, είμαστε ωραίοι! Εν να ντυθούμε, να σαστούμε να πάμε πανεπιστήμιο τζιαι άμαν νυστάζουμε πολλά, τουλάχιστον προσπαθούμε να μεν πάμε με τες πυζιάμες – ή εν πάμε καθόλου! 😉

Το μόνο σίουρο εν ότι η φοιτητική ζωή στην Αμερική εν πολλά διαφορετική που την Κύπρο!

Εν πειράζει! Εν τζιαι μπορούν ούλλοι να σπουδάζουν Κύπρο! 😉

 

Δες επίσης: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις αν πας για σπουδές στην Αγγλία!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,700FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending