fbpx

Ενημερωτικές Ημερίδες για το Φεστιβάλ Επιστήμης Κύπρου και τους Διαγωνισμούς!

Ο ερευνητικός οργανισμός C.R.I.C. (Center for research and Innovation in Cognition), το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus, το ερευνητικό κέντρο InSPIRE (Center of Interdisciplinary Science Promotion and Innovative research Exploration) και η Ένωση Κυπρίων Φυσικών συνδιοργανώνουν το Φεστιβάλ Επιστήμης Κύπρου, 2016.

Το «Φεστιβάλ Επιστήμης Κύπρου» θα πραγματοποιηθεί 7-11 Δεκεμβρίου 2016, με τη συνεργασία της Ένωσης Κυπρίων Φυσικών και διαφόρων άλλων οργανισμών, Κέντρων Έρευνας και Πανεπιστημίων. Το «Φεστιβάλ Επιστήμης Κύπρου» τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Έχουν ήδη κληθεί να συμμετέχουν, με σχετική εγκύκλιο από το ΥΠΠ, σχολεία Δημοτικής, Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης από όλη την Κύπρο, Δημόσια και Ιδιωτικά Ιδρύματα, αλλά και φοιτητές κολεγίων και πανεπιστημίων.

Μέσα από ογκώδη διαδραστικά εκθέματα ρομπότ που θα κινούνται στο χώρο, συζητήσεις, θεατρικά έργα, διαδραστικές εξερευνήσεις, παιχνίδια, εργαστήρια, εκπαιδευτικά προγράμματα, από τα καλύτερα ερευνητικά κέντρα στον κόσμο, καθώς και διαγωνισμούς ρομποτικής, διαγωνισμούς STEM, διαγωνισμούς καλύτερης επιστημονικής παρουσίασης, καλύτερου θεατρικού επιστήμης, καλύτερης δημόσιας παρουσίασης, καλύτερης εφεύρεσης… η επιστήμη βγαίνει έξω από το εργαστήριο… για να εμπνεύσει τον καθένα μας.

Για σκοπούς καλύτερης ενημέρωσης των σχολείων και άλλων οργανισμών και κοινού που επιθυμεί να μετέχει είτε ως επισκέπτης, είτε ως συμμετέχοντας στο Φεστιβάλ Επιστήμης Κύπρου και τους Διαγωνισμούς που θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια του Φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές ημερίδες ανά επαρχία.

  • Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, 2016 11.00-13.00 για επαρχίες Λεμεσού και Πάφου
    Παράρτημα Παιδαγωγικού Ινστιτούτου στη Λεμεσό, αίθουσα Λ02
    Οδός Λεκορπουζιέ 31, Λεμεσός
  • Τρίτη 25 Οκτωβρίου, 2016 11.00-13.00 για επαρχία Λευκωσίας
    Γραφεία του C.R.I.C. (Center for Research and Innovation in Cognition)
    Ευέλθοντος 18 ΑΒ, Ακρόπολη, Λευκωσία
  • Τετάρτη 26 Οκτωβρίου, 2016 11.00-13.00 για επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου
    Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus, Λεωφόρος Πανεπιστημίου 12-14, Πύλα

Πρέπει όλοι να είστε εκεί… Μια μαγευτική Εμπειρία για μικρούς και μεγάλους!

Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με το Φεστιβάλ Επιστήμης Κύπρου 2016 και τις Ενημερωτικές Ημερίδες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.cysciencefestival.com ή επικοινωνήστε με το 24694000 και 99221551.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,700FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending