fbpx

3 λόγοι που θα θέλεις να ξεκινήσεις από αύριο hiking!

Το hiking είναι μια ξεχωριστή εμπειρία για όσους θέλουν να ζήσουν κάτι διαφορετικό.

Οι 3 κυριότεροι λόγοι που αξίζει να το δοκιμάσεις είναι:

 

1
Επαφή με τη Φύση

Δεν υπάρχει πιο ωραίο πράμα που το να νιώθεις τη φύση, κάτι που δυστυχώς εν σπάνιο σήμερα. Αν εβαρέθηκες να κάμνεις τα ίδια και τα ίδια, αν θέλεις ένα διάλειμμα που τα μηχανήματα του γυμναστηρίου και κάτι πιο ενεργό που μισή ώρα δρόμο/ελλειπτικό, θα αγαπήσεις την ορειβασία.

Μαθαίνεις τον τόπο σου, πατάς το χώμα σου, πιάνεις απίστευτες μυρωδιές, εισπνέεις φρέσκο αέρα, ανοίγουν οι πνεύμονες σου. Ό,τι πιο αναζωογονητικό και ξεσηκωτικό για τον οργανισμό μας!

2
Επαφή με ανθρώπους

Υπάρχουν τώρα οργανωμένες ομάδες που προγραμματίζουν συχνά εξορμήσεις ορειβασίας, π.χ. ”OTI hiking club” ή ”ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΡΕΙΒΑΤΕΣ”. Αυτές οι εξορμήσεις είναι ανοιχτές για όλους, γίνονται στα ομορφότερα μονοπάτια της φύσης της Κύπρου, από ανθρώπους με χρονιαία πείρα και πολύ καλές γνώσεις για το θέμα: τοποθεσίες, μονοπάτια, τοπική βλάστηση, αξιοσημείωτες παρατηρήσεις, επικινδυνότητα, βαθμός δυσκολίας, εξοπλισμός…

Την ώρα του διαλείμματος μπορείτε να απλώσετε, να φάτε ή να συζητήσετε ούλλοι μαζί, και έτσι εν ωραίος τρόπος να γνωρίσεις άλλους ανθρώπους. Οι ομάδες κανονίζουν σταδιακά και διανυκτερεύσεις στη φύση – camping φυσικά!

3
Άριστη γυμναστική

Μπορείς να κάψεις περίπου 500 θερμίδες την ώρα. Εν αρκετά απαιτητικό, οπότε θα ήταν καλό να τσεκάρετε τον βαθμό δυσκολίας του κάθε event (μέσα στην ιστοσελίδα του facebook). Εκτός του ότι ιδρώνεις, η ορειβασία λειτουργά σαν μορφή γυμναστικής με αντίσταση, λόγω των συνεχών ανηφορικών υψωμάτωνθα κρούσουν οι τετρακέφαλοι, οι γαστροκνήμιοι, οι γλουτιαίοι, και ολόκληρο το σώμα σας! Σκεφτείτε ένα συνδυασμό cardio και αντίστασης για πολλές ώρες (συνήθως 3+).

Εν πολλά πιο αποδοτικό που ένα παθητικό και απομονωμένο είδος γυμναστικής, και το γεγονός ότι εισπνέεις καθαρό αέρα κατά τη διάρκεια, ενισχύει τα κέρδη και την υγεία σου στο μέγιστο.

Έννεν γυμναστική που θα νιώσεις ότι είσαι υποχρεωμένος να κάμεις επειδή έφαες πολλά, εν σαν μια δοκιμασία που θα θέλεις να πετύχεις – ένα challenge για τον εαυτό σου. Εγώ προσωπικά την 1η φορά που επήα έβαλα να παίζει που το ipod το soundtrack του Lord of the Rings, και εν υπήρχε έτσι συναίσθημα ένιωθα ότι επήενα στη Mordor! 😉

Εσείς θα θέλατε να δοκιμάσετε ποτέ hiking;

 

Δες επίσης τους λόγους που θα πειστείς κι εσύ να ξεκινήσεις τη γιόγκα!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,700FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending