fbpx

Ντέρμπι με τα όλα του ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και το UCLAN Cyprus!

Παραδοσιακά τα παιχνίδια Πανεπιστήμιο Κύπρου – UCLAN Cyprus στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου μας προσφέρουν μπόλικες συγκινήσεις. Δεν θα μπορούσε λοιπόν το χθεσινό παιχνίδι για την 2η αγωνιστική να είναι εξαίρεση. Ανατροπή, πάθος και ένταση τα κύρια χαρακτηριστικά του παιχνιδιού που βρήκε νικητές τους φιλοξενούμενους με 2-3.

Σαν ένα κλασσικό ντέρμπι ξεκίνησε το παιχνίδι, με τις 2 ομάδες να παίζουν αναγνωριστικά. Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν όμως να προηγηθούν σχετικά νωρίς (9ο λεπτό) όταν μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ ο Μάριος Νικολάου νίκησε τον τερματοφύλακα του πανεπιστημίου της Πύλας, Ανδρέα Μαύρο. Το τέρμα βοήθησε μεν τους μαυρόασπρους του Αντρέα Καλλινίκου που φαίνονταν πιο επικίνδυνοι από την άλλη όμως οι ποδοσφαιριστές του Βάσου Μαύρου ήταν επικίνδυνοι όποτε τους δινόταν η ευκαιρία. Μια τέτοια τους παρουσιάστηκε στο 24ο λεπτό όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ από αριστερά ο Μιχάλης Πετούσης έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Με το παιχνίδι να χαρακτηρίζεται περισσότερο ως δυνατό παρά σαν τεχνικό και τις 2 ομάδες να προσπαθούν να επιβάλλουν τον δικό τους ρυθμό τέλειωσε το πρώτο μέρος. Το Πανεπιστήμιο Κύπρου ήταν πιο απειλητικό αφού ήταν η ομάδα που έχανε τις πιο κλασσικές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος.

Όπως ακριβώς ξεκίνησε το πρώτο ημίχρονο έτσι ξεκίνησε και το δεύτερο: με τέρμα. Μόνο που αυτή τη φορά ήταν το UCLAN Cyprus που βγήκε στην αντεπίθεση μετά από κόρνερ του Πανεπιστημίου Κύπρου που πέρασε ανεκμετάλλευτο και σκόραρε με τον Μάρκο Μάρκου στο 52ο λεπτό. Η ανατροπή του σκορ έβαλε κυριολεκτικά φωτιά στο παιχνίδι αφού οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για το γκολ, ζητώντας offside.

Οι γηπεδούχοι βγήκαν ξανά μπροστά επιζητώντας το γκολ χωρίς να φτάνουν σε αυτό. Ένα σουτ του Πετούση απόκρουσε εντυπωσιακά ο Νικόλας Αναστασίου στο αριστερό του παραθυράκι στην φάση του αγώνα και στο 70ο λεπτό ο Λοίζος Παπασάββα μετά από μελέ στην περιοχή έκανε το 1-3 για τους φιλοξενούμενους εν μέσω διαμαρτυριών από το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Άμεση ήταν η απάντηση των ποδοσφαιριστών του Καλλινίκου που δεν τα έβαλαν κάτω ούτε στο 1 – 3, και μείωσαν σε 2-3 με κοντινό πλασέ του Μάριου Νικολάου 4 λεπτά αργότερα.

Τα εναπομείναντα 10 λεπτά του παιχνιδιού ήταν δραματικά με τους μαυρόασπρους να πιέζουν για την ισοφάριση και το UCLAN Cyprus να προσπαθεί να ροκανίσει τον χρόνο ενώ το παιχνίδι σημαδεύτηκε και από αψιμαχίες προς το τέλος της αναμέτρησης, με τους ποδοσφαιριστές του Πανεπιστημίου Κύπρου να διαμαρτύρονται. Στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 3-3 με τον βοηθό πάντως να ακυρώνει το τέρμα ως οφσάιντ. Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως οι γηπεδούχοι εξέφρασαν έντονα παράπονα για τη διαιτησία.

Έτσι, το 2-3 παρέμεινε μέχρι το τέλος με τους φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν μια μεγάλη νίκη και τους πρώτους τους βαθμούς στο πρωτάθλημα και τους γηπεδούχους να μένουν στους 3 βαθμούς.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,700FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending