fbpx

Roberto Lago: Ένας αδικημένος ήρωας στην άμυνα του Θρύλου!

Το ΑΠΟΕΛ δυστυχώς πριν δύο βδομάδες δεν κατάφερε να κάνει το μεγάλο βήμα πρόκρισης για τους 32 του Γιουρόπα Λιγκ μέσα στην Βέρνη της Ελβετίας χάνοντας από την Γιάνγκ Μπόις με σκορ 3-1. Φυσικά τίποτα, μα τίποτα δεν τελείωσε ακόμη, αντιθέτως ο ΑΠΟΕΛ έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση η οποία περνά από τα πόδια του.

Φυσικά για να βρίσκεται το ΑΠΟΕΛ στην πρώτη θέση του ομίλου συνέβαλαν πολλοί παράγοντες μεταξύ αυτών και ο αριστερός οπισθοφύλακας της άμυνας του ΑΠΟΕΛ Ρομπέρτο Λάγκο. Ο Ισπανός αριστερός μπακ με την έλευση του στο νησί έδωσε άλλη πνοή, άλλο αέρα και άλλη σιγουριά στην αριστερή πλευρά του ΑΠΟΕΛ. Ο Ισπανός στις μέχρι τώρα του παρουσίες είναι κυριολεκτικά απροσπέραστος και σχεδόν αλάνθαστος τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο Γιουρόπα Λιγκ. Ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών στην ανατροπή του Θρύλου επί της Αστάνα δίνοντας την μαγική ασσιστ στον Ντε Καμάργκο για το 2-1, στο Γεώργιος Καραϊσκάκης κυριολεχτικά ο Σεμπά χάθηκε από την δεξιά πλευρά σαν να τον είχε καταπιεί ο Λάγκο και στον αγώνα της πέμπτης με την Γιάνγκ Μπόις αποτέλεσε κυριολεχτικά βράχος στο αριστερό άκρο της άμυνας του ΑΠΟΕΛ, αναγκάζοντας τον Ραβέ να επιχειρεί μακρινά άστοχα σουτ.

Πολλοί φίλοι του ΑΠΟΕΛ μετά την ήττα με την Γιάνγκ Μπόις είπαν πως όλη η ομάδα, πλην του τερματοφύλακα Μπόι Βάτερμαν, παρουσιάστηκε στην Ελβετία χωρίς πνεύμα νικητή. Σωστά άσκησε την κριτική ο πάντα απαιτητικός κόσμος του ΑΠΟΕΛ αλλά ταυτόχρονα αδίκησε τον εξαιρετικότατο για ακόμα μια φορά Ρομπέρτο Λάγκο. Ο Ισπανός αμυντικός και ο Ολλανδός τερματοφύλακας ήταν οι μόνοι μέσα στο γήπεδο οι οποίοι πίστεψαν πραγματικά στο διπλό της πρόκρισης και έπεσαν μαχητές μέχρι εσχάτων στο Stade de Suisse.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που αποτέλεσε βασικό και αναντικατάστατο μέλος τόσο της Θέλτα όσο και της Χετάφε τα τελευταία 9 χρόνια (6 στην Θέλτα, 3 στην Χετάφε) πριν μετακομίσει για τον Αρχάγγελο για λογαριασμό του ΑΠΟΕΛ. Ο Λάγκο αποτελεί χωρίς καμιά αμφιβολία τον καλύτερο αριστερό μπακ της ομάδας στην μετά Μποαβεντούρα εποχή. Είναι σίγουρο ότι στο κοντινό μέλλον, αν συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο και την ίδια επιμονή, θα κερδίσει και τον κόσμο του ΑΠΟΕΛ και θα γλιτώνει αν το αξίζει την έντονη κριτική που συχνά ασκείται σε όλη την ομάδα.

Το άρθρο γράφτηκε από τον αναγνώστη μας Αλέξανδρο Παπά και στάληκε στο StudentLife Sports για δημοσίευση.

Στείλε μας κι εσύ το δικό σου άρθρο, video ή εικόνα εδώ: SUBMIT & GO VIRAL

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,700FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending